Матчева зустріч Запоріжжя-Польща

20:50 | 30 января 2021
27 січня 2021 року в залі спортивної боротьби запорізької обласної ШВСМ було барвисто і жваво.

27 січня 2021 року в залі спортивної боротьби запорізької обласної ШВСМ було барвисто і жваво. О 10.00 на килим вийшли збірні команди Польщі і Запорізькій області з греко-римської боротьби, щоб помірятися силою в міжнародній матчевій зустрічі. Тренери збірних команд Едвард Барсегян (Польща) і Мурад Саргсян (Запоріжжя) вивели на килим по дванадцять спортсменів.

Прозвучали державні гімни Польщі та України, потім запорізькі борці вручили своїм польським суперникам сувеніри, а далі, як завжди, найголовніше - боротьба, в усій її пишноті. Сказати, що сутички були напруженими, це значить, нічого не сказати. Напруження поєдинків було неймовірним. Запорізька команда, за винятком двох спортсменів, була укомплектована борцями ШВСМ і виходила на килим «без права на помилку», за її поєдинками спостерігали заступник губернатора Запорізької області з гуманітарних питань Злата Андріївна Некрасова, начальник управління молоді, фізичної культури і спорту Запорізької облдержадміністрації, депутат міської ради Наталія Федорівна Власова, голова Запорізького відділення НОК України Володимир Євгенович Лобанов, директор департаменту спорту, сім"ї та молоді Запорізької міськради Павло Сергійович Бланк, директор ЗО ШВСМ Олексій Миколайович Гацула, голова запорізького відділення управління фізкультури і спорту міністерства освіти України і науки Юрій Олексійович Шепель, заслужений тренер СРСР і України, заслужений працівник фізичної культури і спорту України, Почесний громадянин Запоріжжя і Запорізької області Євген Олександрович Чертков, заслужений тренер України, заслужений працівник фізичної культури і з порту Україна Лаврентій Шмавоновіч Майламян, інші офіційні та неофіційні особи, а також відеокамери провідних запорізьких ТВ каналів.

Запорізька команда перемогла з рахунком 8: 4. Борці команд показали хорошу, змістовну боротьбу. Всі учасники матчевої зустрічі були нагороджені дипломами обласного управління молоді та спорту.

Якби на цих змаганнях був заснований приз «За волю до перемоги», то його, безсумнівно, присудили б майстру спорту України Артему Матяшу, який в ході поєдинку, програвач 6 балів польському борцю Адаму Гарджева, але зумів переломити хід сутички і набрати цілих 15 переможних балів.

Гарний, переможний акорд зустрічі прозвучав у виконанні майстра спорту Андрія Дегтярьова у зустрічі з польським гігантом Домініком Кравчиком. Неймовірно красивий кидок через спину і чиста перемога Андрія Дегтярьова.

У складі збірної команди Запорізької області боролися: Сергій Крандаков, Михайло Ступін, Владислав Кузько, Антон Куценко, Олександр Деркач, Артем Матяш, Ярослав Пуртов, Олександр Євдокимов, Андрій Дегтярьов і Олександр марок.

Перемога запорізької команди не нашкодила польсько-українську дружбу, а зміцнила наші дружні відносини, які підтвердили спільний знімок українських і польських борців на пам"ять.

Автор: Валерій Смирнов

Источник
Борьба греко-римская 15:50 | 03 марта 2022 Росія та Білорусь відсторонені від участі у змаганнях Борьба греко-римская 13:50 | 27 февраля 2022 АСБУ вимагає від UWW виключити Борцівську Федерацію росії з членства Міжнарого світу боротьби Борьба греко-римская 19:05 | 24 февраля 2022 Увага! Наказ Міністерства молоді та спорту України Борьба греко-римская 18:50 | 22 февраля 2022 Тривають зори Борьба греко-римская 15:05 | 21 февраля 2022 Турнір О. Колчинського 2022: результати Борьба греко-римская 15:05 | 17 февраля 2022 Відкритий чемпіонат КДЮСШ "Школа спорту" пам"яті загиблих воїнів АТО та ООС Борьба греко-римская 18:50 | 15 февраля 2022 Борці Київщини завоювали дві медалі Кубку Польщі Борьба греко-римская 14:20 | 10 февраля 2022 ХV відкритий обласний юнацький турнір з греко-римської боротьби пам"яті Олексія Вакуленка Борьба греко-римская 14:05 | 10 февраля 2022 Зональний Чемпіонат України U15 та U17 пам"яті В.О. Гречишникова: регламент Борьба греко-римская 13:50 | 10 февраля 2022 Надія - 2022