Олімпійські Ігри 2021: чотири умови та пропозиція американців

09:05 | 28 января 2021
Тривають суперечки з приводу того, чи відбудуться цього літа Олімпійські ігри в Токіо після того, як вони були відкладені в 2020 році через пандемію Covid-19.

Тривають суперечки з приводу того, чи відбудуться цього літа Олімпійські ігри в Токіо після того, як вони були відкладені в 2020 році через пандемію Covid-19.

Згідно з опитуванням, більшість людей в Японії – близько 80% опитаних – не хочуть, щоб Олімпіада в Токіо проводилася цього літа. Вони побоюються, що наплив спортсменів призведе до ще більшого поширення вірусу.

Дискусії відновилися минулого тижня після того, як британська газета The Times з посиланням на джерело повідомила, що японський уряд прийшов до висновку, що Ігри краще скасувати через пандемію. При цьому уряд категорично спростував цю інформацію, назвавши її «неправдивою».

Такеші Ніінамі, СЕО гіганта з виробництва напоїв Suntory Holdings, а також економічний радник прем"єр-міністра Японії Йосіхіде Суга, розповів, що для проведення Олімпійських ігор в Японії в 2021 році необхідно виконати чотири умови.

1. Контролювати поширення нових випадків коронавірусу

Японія повинна обмежити поширення Covid-19, в тому числі безсимптомні випадки, і «суворо» ізолювати інфікованих, сказав Ніінамі. Країна серйозно постраждала від нової хвилі захворювання, а в Токіо та інших великих містах країни введено надзвичайний стан.

2. Населення має носити пристрої для відстеження контактів.

Люди повинні «погодитися носити пристрої для відстеження контактів через смартфони», – сказав Ніінамі. У червні минулого року Японія запустила додаток для смартфона, який з допомогою Bluetooth виявляє контакти з розташованими поблизу інфікованими коронавірусом. Такі контакти можна буде відстежити і повідомити. Щодо стурбованості з приводу конфіденційності, уряд запевнив людей, що програма не збирає дані, що дозволяють встановити особу.

3. Необхідно провести вакцинацію.

Вакцинація повинна початися відповідно до графіка з лютого. «Це обов"язково», – сказав він. За даними Reuters, Японія домовилася про покупку 314 млн доз у компаній Pfizer, Moderna і AstraZeneca для свого населення, яке складає 126 млн чоловік.

4. Експерименти з іншими масштабними подіями.

За словами Ніінамі, країні варто поекспериментувати з проведенням великих заходів, таких як професійні бейсбольні матчі.

Хоча уряд Японії переконує, що Олімпійські ігри в Токіо не будуть скасовані, офіційні особи, включаючи Ніінамі, на початку січня поставили під сумнів можливість проведення Ігор.

Дік Паунд, старший член Міжнародного олімпійського комітету, сказав ВВС, що він «не може бути впевнений» у проведенні Олімпаіади, тому що це призведе до різкого збільшення кількості випадків коронавірусу.

А що США?

В той же час Глава фінансового управління американського штату Флорида Джиммі Патроніс запропонував Міжнародному олімпійському комітету (МОК) перенести літні Олімпійські ігри-2021 із Токіо у Флориду.

Про це пише ABC Action News із посиланням на лист посадовця.

«Я пишу, щоб закликати вас розглянути можливість перенесення Олімпійських ігор 2021 року з Токіо, Японія, до Сполучених Штатів Америки, а точніше до Флориди», — зазначив Патроніс у своєму зверненні до глави МОК Томаса Баха.

У своєму листі Патроніс посилається на повідомлення у ЗМІ про те, що лідери Японії нібито «приватно» висловили стурбованість щодо проведення Олімпіади під час пандемії COVID-19.

Він наголосив, що ще є час, щоб направити команду з вибору місця проведення Олімпіади до Флориди для зустрічі з місцевими чиновниками, щоб обговорити можливість проведення змагань у США.

Джерела: https://mind.ua/, https://hromadske.ua/  

Источник
Борьба греко-римская 15:50 | 03 марта 2022 Росія та Білорусь відсторонені від участі у змаганнях Борьба греко-римская 13:50 | 27 февраля 2022 АСБУ вимагає від UWW виключити Борцівську Федерацію росії з членства Міжнарого світу боротьби Борьба греко-римская 19:05 | 24 февраля 2022 Увага! Наказ Міністерства молоді та спорту України Борьба греко-римская 18:50 | 22 февраля 2022 Тривають зори Борьба греко-римская 15:05 | 21 февраля 2022 Турнір О. Колчинського 2022: результати Борьба греко-римская 15:05 | 17 февраля 2022 Відкритий чемпіонат КДЮСШ "Школа спорту" пам"яті загиблих воїнів АТО та ООС Борьба греко-римская 18:50 | 15 февраля 2022 Борці Київщини завоювали дві медалі Кубку Польщі Борьба греко-римская 14:20 | 10 февраля 2022 ХV відкритий обласний юнацький турнір з греко-римської боротьби пам"яті Олексія Вакуленка Борьба греко-римская 14:05 | 10 февраля 2022 Зональний Чемпіонат України U15 та U17 пам"яті В.О. Гречишникова: регламент Борьба греко-римская 13:50 | 10 февраля 2022 Надія - 2022