Справа Андрія Суровягіна живе!

15:20 | 16 февраля 2020
Вже 20 років як у стінах відділу поліції Волновахи функціонує спортивна секція з греко-римської боротьби для дітей від 7 до 16 років.

Вже 20 років як у стінах відділу поліції Волновахи функціонує спортивна секція з греко-римської боротьби для дітей від 7 до 16 років.

Наступного тижня, 22 лютого, за підтримки керівництва Волноваського відділу поліції, Донецької обласної організації ФСТ «Динамо України», Громадської організації «Асоціація спортивної боротьби Волноваха» та ТОВ «КСП Наш Будинок Волноваха» у місті проходитиме ІІ відкритий обласний турнір, присвячений пам’яті Андрія Суровягіна.

Участь у турнірі прийматимуть спортсмени зі всієї України.

Історія створення секції

У 2000 році на базі Волноваського відділу поліції розпочала працювати секція з греко-римської боротьби. Правоохоронці у всьому підтримали молодь та надали приміщення свого спортзалу для тренувань.

З першого дня роботи секції та протягом наступних 18 років Андрій Суровягін щодня навчав підростаюче покоління даному виду спорту та передавав всі свої знання і вміння юним вихованцям. Він жив цією справою, вкладаючи в дітей всю душу і сили.

Плоди самовідданої праці не змушували чекати. Вже з першого року юні спортсмени перемагали на обласних та всеукраїнських турнірах.

Вихованці любили свого тренера, цінували  та безмежно його поважали. Він для них був другом і батьком.

Серед колишніх вихованців, а тепер вже випускників даної спортивної секції, найталановитіші борці Волновахи, під керівництвом Андрія Юрійовича, домагалися визнання на килимах України, Європи та Світу, заробляючи собі звання чемпіонів. Семеро з вихованців зараз входять до складу збірної України та гідно представляють свою країну на міжнародних змаганнях.

Син Андрія Юрійовича,  Артем  Суровягін, пішов по стопам свого батька, наслідуючи батьківське переконання та відданість цьому виду спорту. Зараз він майстер спорту, багаторазовий чемпіон України, учасник чемпіонату Европи та член збірної України з греко-римскої боротьби.

Весь свій час Андрій Юрійович присвячував дітям… навіть пішов з життя під час тренування. У 2018 році на занятті в нього стався серцевий напад, медики намагались врятувати тренера, але не змогли.

Що далі?

Сьогодні, в стіни Волноваського відділу поліції щодня приходять займатися боротьбою діти старшої групи віком від 11 до 16 років. Серед них є вже триразовий чемпіон України, учасник чемпіонату Європи, - Кузнецов Сергій (13 років), призери України та переможці міжнародних турнірів.

25 талановитих хлопців раз за разом займають призові місця у змаганнях, здобувають золото та привозять у Волноваху заслужену перемогу. Чому заслужену? Відповідь дуже проста  -  вони щодня тренуються, вдосконалюють свою вміння та навички, а найголовніше це те, що все це приносить борцям задоволення.

Вже, більше року, до змагань юних спортсменів, день за днем готує молодий тренер Антон Литвин, який і сам у минулому вихованець Андрія Суровягіна. Антон ставав чемпіоном та призером чемпіонатів України, був участником чемпіонату Європи і Світу. Через свою травму 20-річний чоловік припинив займатися боротьбою професійно, але не залишив спорт і свою секцію.

Нинішній наставник борців наслідує справу Андрія Суровягіна, при спілкуванні з ним не можна не помітити палаючий вогонь в очах.

Антон Литвин розповідає: «Стіни спортивного залу поліції для мене рідні. Тут я починав свій шлях борця. Зараз я треную молодих хлопців, передаю їм свої знання, готую до змагань. Турнір, який відбудеться у наступну суботу, для нас дуже важливий. Ми настроєні вибороти перші місця, тому що змагання будуть проходити в пам’ять нашого тренера».

Поліція завжди поруч

Дійсно, одними із перших вболівальників є саме поліцейські Волновахи, які завжди серцем та душею з цими дітьми, готові завжди підтримати та допомогти.

Серед цієї талановитої молоді є діти та онуки співробітників Волноваського відділу поліції, які  попри свій вік вже досягли значних досягнень.

В свої 11 та 12 років Каденець Роман та Мирошников Вадим є учасниками, призерами та чемпіонами обласних змагань, всеукраїнських та міжнародних турнірів. Юні борці вже 5 років тренуються в секції ім.. А.Суровягіна. Свій спортивний шлях вони розпочали під керівництвом Андрія Юрійовича і продовжують підкорювати нові вершини спорту в його пам’ять.

Минуло 20 років з дня, коли в поліцейських стінах пройшло перше тренування і вже неможливо уявити відділ без цих молодих чемпіонів, які щодня приходять сюди аби удосконалити себе, свої вміння і навички та тренуватися задля досягнення нових висот.

 

Джерело: http://volnovaha-police.dn.ua/news/view/3909?fbclid=IwAR0VuRKT-CEn59ZMv_XRI3mBBgq0NzZUqAlM_A6VNkpAzatB_HM892FhHJs

Источник
Борьба греко-римская 15:50 | 03 марта 2022 Росія та Білорусь відсторонені від участі у змаганнях Борьба греко-римская 13:50 | 27 февраля 2022 АСБУ вимагає від UWW виключити Борцівську Федерацію росії з членства Міжнарого світу боротьби Борьба греко-римская 19:05 | 24 февраля 2022 Увага! Наказ Міністерства молоді та спорту України Борьба греко-римская 18:50 | 22 февраля 2022 Тривають зори Борьба греко-римская 15:05 | 21 февраля 2022 Турнір О. Колчинського 2022: результати Борьба греко-римская 15:05 | 17 февраля 2022 Відкритий чемпіонат КДЮСШ "Школа спорту" пам"яті загиблих воїнів АТО та ООС Борьба греко-римская 18:50 | 15 февраля 2022 Борці Київщини завоювали дві медалі Кубку Польщі Борьба греко-римская 14:20 | 10 февраля 2022 ХV відкритий обласний юнацький турнір з греко-римської боротьби пам"яті Олексія Вакуленка Борьба греко-римская 14:05 | 10 февраля 2022 Зональний Чемпіонат України U15 та U17 пам"яті В.О. Гречишникова: регламент Борьба греко-римская 13:50 | 10 февраля 2022 Надія - 2022