Потужний турнір в Мукачево

19:05 | 18 ноября 2019
В Мукачево пройшов XXI Відкритий Всеукраїнський турнір з греко-римської боротьби серед кадетів присвячений пам‘яті першого президента Закарпатської обласної ФГРБ - М.

В Мукачево пройшов XXI Відкритий Всеукраїнський турнір з греко-римської боротьби серед кадетів присвячений пам‘яті першого президента Закарпатської обласної ФГРБ - М.І. Токаря.

Змагання зібрали найсильніших борців з Молдови, Румунії, Литви, Білорусі, Угорщини, Словакії та України.
Відмінну боротьбу продемонстрував борець із Тернополя - Олександр Шевчук (45). В перший день підопічний А.М. Телебана пройшов сильного борця з Верходніпрвська - Єгора Одовола, в півфіналі переміг угорця Домініка Цузора. У фіналі українець переміг білоруса Микиту Тєрьохіна.

Відмінно боровся борець із Тячева Павло Джрябін (48). В півфіналі Джрябін в гострій боротьбі програв борцю з Білорусі Іллі Валевському, а в поєдинку за бронзу переміг Олексія Вісягіна з Кременної. Респект Євгенію Мягкому, який багато працює з талановитим хлопцем.

Слід відзначити боротьбу борця з Київщини - Артура Гербича (51) в боротьбі за «бронзу» Артур на характері переміг сильного білоруса Ігоря Єрмаченка.

Трохи не вистачило, може навіть удачі, Миколі Гавричкіну (51) аби стати чемпіоном. Підопічний Алєксана Сардаряна у фіналі поступився білорусу Вячеславу Жегалову.

У вазі до 55 кг переможцем став борець із Мукачева Василь Мишанич. Відмінно в цій вазі проборовся борець з Рівненщини Іван Юсенко, який в боротьбі за бронзу переміг угорця Мате Сімона. Відкриттям турніру став борець з Криму, який сьогодні виступає за Полтавщину Мустафа Аджієв. Не знайшов спосіб перебороти Аджиєва борець з Конотопу Імед Худжадзе. В малому фіналі Худжадще переміг угорця Габора Ковача, а Мустафу Аджієв у фіналі впевнено поклав на туше Андрія Петенко, який бореться за Угорщину.

Борець з Мукачева Роман Попадинець (65) виборов бронзу. Не зміг подужати мукачівця борець з характером Руслан Григориченко. Відмінно проявив себе на турнірі Токаря Мар‘ян Голубовський (65). В перший день змагань борець зі Стрия, який тренується в Березному, переміг потужного конкурента - Владислава Іванину з Кременчука і надзвичайно обдарованого борця з Молдови - Валентина Паскару. За всіма прогнозами Голубовський мав стати чемпіоном. Підтримати свого «ведмедика» приїхав Руслан Бабець. Однак у фіналі Мар‘ян поступився борцю з Мукачева - Івану Чмиру. В другому періоді Голубовському просто не дали шанс проборотись в партері.

Хочеться привітати переможців турніру Івана Цибанєва з Краматорську та Богдана Плескача з Києва! Тренерів чемпіонів О.І. Євтушенка та Максима Миколенка.

Не можу не згадати боротьбу борця з Конотопу Олександра Цибулька, який просто перештовхав всіх суперників. Проти технічного Цибанєва, ця тактика цього разу не спрацювала. Олександру окрім функціональної підготовки слід вдосконалювати техніку.
«Бронзу» у вазі до 80 кг виборов Кирило Яшкін! У вирішальній сутичці Кирило переміг угорця Норберта Кекенджі. На жаль, не вдалося стати призером престижного турніру вінничанину Івану Чернізі, який поступився литовцю Сімонасу Віліулісу.
Перспективний одесит Михайло Ісакович (92) в боротьбі за бронзу переміг харків‘янина Ярослава Анищенка. Владислав Луб (92) у фіналі поступився борцю з Молдови Ростиславу Ковалю.
Харків‘янин Володимир Лученцов (110) у вирішальній сутичці з красивого прогину поклав на туше угорця Герго Олаха.
Від імені учасників, тренерів, суддів, дякуємо організаторам за прекрасне Свято спорту! Особлива подяка президенту ФГРБ Закарпаття, сину Михайла Токаря - Крістіану Токарю, головному тренеру Закарпатської області, ЗТУ - Івану Кукушкіну і всім борцям та небайдужим людям Закарпаття, хто долучився до організації та проведення традиційного турніру в Мукачеві.

Не всім, цього разу, пощастило перемогти. Рівень конкуренції змагань був дуже високий. Головне - кожен учасник, проборовшись з найсильнішими борцями Європи, отримав безцінний досвід!

Автор: Олександр Пастухов

Источник
Борьба греко-римская 15:50 | 03 марта 2022 Росія та Білорусь відсторонені від участі у змаганнях Борьба греко-римская 13:50 | 27 февраля 2022 АСБУ вимагає від UWW виключити Борцівську Федерацію росії з членства Міжнарого світу боротьби Борьба греко-римская 19:05 | 24 февраля 2022 Увага! Наказ Міністерства молоді та спорту України Борьба греко-римская 18:50 | 22 февраля 2022 Тривають зори Борьба греко-римская 15:05 | 21 февраля 2022 Турнір О. Колчинського 2022: результати Борьба греко-римская 15:05 | 17 февраля 2022 Відкритий чемпіонат КДЮСШ "Школа спорту" пам"яті загиблих воїнів АТО та ООС Борьба греко-римская 18:50 | 15 февраля 2022 Борці Київщини завоювали дві медалі Кубку Польщі Борьба греко-римская 14:20 | 10 февраля 2022 ХV відкритий обласний юнацький турнір з греко-римської боротьби пам"яті Олексія Вакуленка Борьба греко-римская 14:05 | 10 февраля 2022 Зональний Чемпіонат України U15 та U17 пам"яті В.О. Гречишникова: регламент Борьба греко-римская 13:50 | 10 февраля 2022 Надія - 2022