Вітаємо одеситів з відкриттям нових залів боротьби!

08:20 | 13 ноября 2019
Дуже приємно коли в наш час, дякуючи небайдужим людям, в Україні відкриваються нові зали для занять греко-римською боротьбою.

Дуже приємно коли в наш час, дякуючи небайдужим людям, в Україні відкриваються нові зали для занять греко-римською боротьбою. Фахівці чудово розуміють, чим більше дітей ми зможемо залучити до занять боротьбою, тим більше здорової молоді виховаємо, і тим більше чемпіонів отримаємо в майбутньому.

Усвідомлюючи, що розвиток боротьби це не тільки збереження, а й примноження, президент ФГРБУ Олег Сазонов запровадив Всеукраїнський проект: «Відкрий новий зал, отримай килим!».

В Одесі тільки цього року було відкрито два борцівських зали – один на вулиці Академіка Глушко, 29, в якому тренують Майстри спорту України брати Валентин Миколайович та Олексій Миколайович Лозинські, і другий зал відкрито в жовтні на вулиці Маловського, 10, де працюють майстри спорту Віктор Вікторович Синявський та Олександр Михайлович Грабован.

Брати Лозинські більшу половину життя присвятили греко-римській боротьбі. Прикладом справжнього чоловіка і мудрого наставника для хлопців завжди був їхній тренер, талановитий педагог – Ігор Вікторович Моісеєв. Ігор Вікторович закохав братів у боротьбу і допоміг досягти успіхів не тільки на килимі, а й стати вихованими, освіченими, впевненими у собі людьми. Бажання піти стопами вчителя з’явилося у Валентина та Олексія Лозинських ще до вступу у педагогічний університет.
І вже через рік після закінчення навчання у братів народилася ідея відкрити власний зал греко-римської боротьби.

- Звісно, без підтримки президента Одеської обласної ФГРБ – Руслана Отарієвича Алманова, - зізнався Валентин Лозинський, - ми би самі не впоралися. Саме Руслан Отарєвич першим підтримав наш задум і допоміг його реалізувати.

Так в Одесі з’явилась «Wrestling school Lazik» - Школа боротьби братів Лозинських.

Близько місяця знадобилося братам аби приміщення площею в 100 кв.м пристосувати до повноцінних тренувань. На одній зі стін вдалося вмонтувати кросфіт раму для функціонального тренінга. Зробити і встановити спеціальну раму допоміг віце-президент ООФГРБ – Віктор Васильович Ніколаєв. З самого дитинства братів Лозинських, Віктор Васильович завжди допомагав їм в будь-яких ситуаціях і за це вони ставляться до нього з величезною повагою та любов’ю. Після закінчення ремонту брати закупили два манекена різної ваги для відпрацювання техніки й почали набір дітей.

Сьогодні в залі Бізнес-центру «Елемент», що по вулиці Академіка Глушко, боротьбою займається 20 дітей! Але в братів є мрія зробити школу боротьби братів Лозинських більш відомою і популярною не тільки в Україні, а й далеко за її межами.

Головне, мати ціль, переконані брати, жити нею, і Господь неодмінно дасть необхідних людей і допоможе все здійснити.

У талановитого тренера Віктора Синявського все теж почалося з ідеї відкрити новий зал в Одесі для занять боротьбою. Головне питання – знайти приміщення. Так сталося, що тато учня Костянтина Бичковського – Микола Бичковський товаришує з директором спорткомплексу «Екіпаж» Національного унівеситету «Одеська морська академія» - Віталієм Вікторовичем Мамалюком. Віталій Вікторович уважно вислухав товариша і зголосився спробувати допомогти юним борцям. Пропозицію відкрити зал боротьби для дітей в спорткомплексі Морської академії підримав ректор закладу – Михайло Валентинович Міусов.

В приміщенні, завдяки спільним зусиллям батьків, зокрема родині Ісакових – Валерію Михайловичу та Євгену Валерійовичу, а також фінансовій підтримці В’ячеслава Павловича Леля, було виконано потрібний ремонт. На зібрані батьками кошти вдалося придбати в зал новий килим, а необхідну суму на закупівлю спортивного обладнання виділив президент ФГРБ Одеської області Руслан Отарієвич Алманов. Також участь у відкритті залу взяв директор ОДЮСШ Боротьби Андрій Васильович Константінов.

Сьогодні в залі боротьби спроткомплексу «Екіпаж», що на вулиці Моловського, 10, щоденно з понеділка по п’ятницю боротьбою займається близько 20 дітей.

Дізнавшись про те, що одесити першими в Україні відкрили нові борцівські зали, президент ФГРБУ Олег Сазонов пообіцяв відправити на Одесу новий сучасний килим.

Після нового року, як повідомив президент ФГРБ Одещини Руслан Алманов, відбудеться відкриття залу (після ремонту), що по вулиці Михайлівській.

- Один із килимів із залу на Михайлівській після реставрації буде передано до залу Авангард Овідіопольського району, - поділився планами Руслан Отарієвич Алманов, а другий килим буде передано залу в Іванівці, що під Одесою.

Від всієї борцівської родини вітаємо одеситів з «розширенням», сподіваємося, що в Одесі буде відкрито ще не один зал боротьби і бажаємо всім наснаги та перемог!

Олександр Пастухов

Источник
Борьба греко-римская 15:50 | 03 марта 2022 Росія та Білорусь відсторонені від участі у змаганнях Борьба греко-римская 13:50 | 27 февраля 2022 АСБУ вимагає від UWW виключити Борцівську Федерацію росії з членства Міжнарого світу боротьби Борьба греко-римская 19:05 | 24 февраля 2022 Увага! Наказ Міністерства молоді та спорту України Борьба греко-римская 18:50 | 22 февраля 2022 Тривають зори Борьба греко-римская 15:05 | 21 февраля 2022 Турнір О. Колчинського 2022: результати Борьба греко-римская 15:05 | 17 февраля 2022 Відкритий чемпіонат КДЮСШ "Школа спорту" пам"яті загиблих воїнів АТО та ООС Борьба греко-римская 18:50 | 15 февраля 2022 Борці Київщини завоювали дві медалі Кубку Польщі Борьба греко-римская 14:20 | 10 февраля 2022 ХV відкритий обласний юнацький турнір з греко-римської боротьби пам"яті Олексія Вакуленка Борьба греко-римская 14:05 | 10 февраля 2022 Зональний Чемпіонат України U15 та U17 пам"яті В.О. Гречишникова: регламент Борьба греко-римская 13:50 | 10 февраля 2022 Надія - 2022