Росте достойна зміна! Підсумки Кубку України серед юніорів

18:50 | 11 ноября 2019
Ось і закінчився Кубок України з греко-римської боротьби серед юніорів в Харкові.

Ось і закінчився Кубок України з греко-римської боротьби серед юніорів в Харкові. Понад 150 найкращих борців з усіх областей вийшли на килим легкоатлетичного манежу ХТЗ Харківської обласної ради. Не можна сказати, що цей Кубок став в чомусь особливим чи винятковим і, тим не менше, борцівська спільнота, в черговий раз, упевнилась, що в Україні зростає потужна зміна перспективних, сильних, обдарованих борців. Тренери, рідні, вболівальники отримали насолоду від яскравих поєдинків талановитої молоді.

 

Кубок завоювала команда Харківської області. Друге місце виборола збірна Київщини, і третю сходинку підкорила команда Дніпропетровщини.

Повні результати Кубку України з греко-римської боротьби серед юніорів: rezultati-KU.pdf [771,92 Kb] (cкачиваний: 62)

55 кг

З перемоги над суперником з Полтавщини – Володимиром Куліковим, розпочав виступ технічний борець з Тернополя – Володимир Войтович (55), однак в 1/4 підопічний А.М. Телебана та В.В.Лучанко поступився вихованцю Долинської школи, який сьогодні також виступає за Тернопільську область – Едуарду Стрільчуку. В півфіналі учень С.Я. Чернецького та В.М. Мончака в напруженій боротьбі поступився борцю з Верходніпровська, підопічному Р.М. Одновола та Ю.О. Бондаренка – Роману Стащенку. Після поразки Стрільчука, всі зрозуміли, що на борця з Березного учня В.Ф. Боровця та В.І. Лазорця – Андрія Семенчука очікує непростий фінал. Семенчук відмінно розпочав змагання, в 1/8 переміг досвідченого борця із Закарпаття Олега Халілова (тренери О.О. Цифринець та І.І.Кукушкін). У вирішальній сутичці перебороти Стащенка Стрільчуку не вдалося. Борець з Верходніпровська діяв більш впевнено, зібрано і чітко. Халілов у втішному поєдинку переміг Анатолія Котика, а в боротьбі за бронзу виграв у борця з Полтавщини – Дмитра Нікітіна. В заключній сутичці Едуард Стрільчук переміг вихованця С.М Капіноса – Данила Сладківського з Києва.

60 кг

Помітно виріс і технічно, і психологічно борець з Франківщини, учень С.Я Чернецького, який сьогодні тренується під керівництвом М.М Чепурка та А.М. Калашнікова і виступає за Київську область – Тарас Крупський (60). В 1/8 Крупський переміг талановитого борця з Харкова Ярослава Кулинича (тренери В.А. Клінцов та Ю.Л. Протопопов). В чвертьфіналі впевнено пройшов учня О.О. Склярова – Олексія Ковальова з Луганщини, в півфіналі здобув перемогу над перспективним борцем з Кривого Рогу – Богданом Бойко (тренери А.І.Левченко, С.В.Мальцев). До речі, в боротьбі за бронзу Ярослав Кулинич поступаючись Бойко зумів переломити боротьбу і вирвати перемогу! Надзвичайно красиву боротьбу в цій вазі продемонстрував борець із Одеси, учень О.О. Сімочкіна та Ю. Коваля – Максим Куценко! На шляху до фіналу зупинити Куценка не вдалося борцю з Вінниці – Богдану Варшавському (тренери І.А.Петрик; П.Є.Машкевич). В 1/4 одесит виявився спритнішим за учня С.М.Шудегова – Володимира Полістранта. В півфіналі Максим Куценко переміг представника Київщини Олексія Нікольського, який залишив позаду Олега Дикого з Тернополя, Дмитра Васильєва з Кривого Рогу та Олександра Яковлєва . Конкуренція в цій вазі, як розуміємо, була досить серйозною. В боротьбі за бронзу Володимир Полістрант зуміє подужати Олексія Нікольського. Однак у вирішальній сутичці перемогти Тараса Крупського Макиму Куценку не вдалося. Крупський продемонстрував технічну, комбінаційну боротьбу і здобув звання чемпіона! Хоча, упевнений, у Куценка, якщо він буде сумлінно працювати і виконувати настанови тренерів, все попереду!

63 кг

Дуже потішив всіх вболівальників і свого тренера своєю боротьбою на чемпіонаті в Харкові працьовитий, наполегливий, скромний борець із Кременчука – Максим Лю (63). В 1/8 вихованець А.І.Коханевича переборов вінничанина Віталія Гирку. В 1/4 буквально загнав харків’янина Микиту Ухатюка, в півфіналі ні на секунду не давав можливості перевести подих Артему Рябову з Харкова і в фіналі Маким Лю здобув перемогу над сильним жмеренчанином, який сьогодні виступає за Тернопіль Василем Васильківським. Васильківський в півфіналі вирвав перемогу у вольового борця з Кривого Рогу Станіслава Соболя. Борцю з Тернополя Владсиславу Скриту повторити успіх Васильківського в боротьбі за бронзу не вдалося. Соболь виявився сильнішим. В другому бронзовому фіналі Микита Ухатюк здобув чисту технічну перемогу над земляком Артемом Рябовим.

67 кг

Не було рівних в Харкові борцю із Запоріжжя, який розпочинав шлях в Конотопі – Дмитру Мірошніку (67)! Мірошніка намагався зупинити в півфіналі талановитий борець з Краматорську Владислав Євтушенко, однак ні Владиславу Євтушенку, ні перспективному борцю з Дніпропетровщини – Богдану Тихоненку (тренер Євген Пилипенко), який зустрівся з Мірошником у фіналі подужати зарядженого на перемогу бійця цього разу виявилося не під силу.
Боротьбу на характері в цій категорії продемонстрував борець із Києва – Давид Сардарян. Сардарян поступився у півфіналі Тихоненку, однак в боротьбі за бронзу зумів правильно налаштуватися на поєдинок і з рахунком 15:6! перемогти вінничанина Максима Задрибороду. Владислав Євтушенко в малому фіналі переміг Євгена Карнауха з Харкова.

72 кг

Нарешті, вдалося пройти всіх основних конкурентів і здобути звання чемпіона Кубку України борцю з Київщини - Микиті Політаєву (72) (тренери С.Коротких; Д.В.Пікалов). В першій сутичці Політаєв переміг борця з Вінниці Артема Заморського, в 1/4 здобув перемогу над сильним суперником Владиславом Шишко, в півфіналі переміг рівнечанина Антона Прокопчука і у вирішальній сутичці обійшов Владислава Кравченка, який фактично через травму ребра не міг боротися в повну силу. Виключно завдяки бійцівському характеру та внутрішньому стрижню Кравченко в півфіналі здолав сильного харків’янина Руслана Абдієва, хоча сам наприкінці ледь міг стояти і йти. Настільки нестерпним був біль. Можливо, хтось би і не вийшов на фінал. Кравченко двічі довів, що він боєць сильний духом! Артем Заморський у поєдинку за бронзу переміг Антона Прокопчука, а Максим Щербаков у малому фіналі виявився сильнішим за Руслана Абдієва.

77 кг

Найсильнішим борцем у вазі до 77 кг став представник Кивщини – Гліб Скорофатов. В першій сутичці вихованець В.В. Лозового та Д.Арабаджи переміг борця із Запоріжжя Кирила Сулімова (тренер Р.І.Чернишов). В Чвертфіналі проти Скорофатова не вистояв харків’янин Емін Ісаєв (В.А.Клінцов; Ю.Л Протопопов). В 1/2 Скорофатов переміг вольового борця Артема Подакіна (тренер С.О.Коротких). Достойно боровся в Харкові вихованець С.В. Мальцева та А.І.Левченка з Кривого Рогу – Андрій Чертков. В першому колі Чертков пройшов борця з Кременної – Станіслава Мальцева, в 1/4 не залишив шансу харків’янину Олександру Скибі (тренери С.П та В.С.Беспаленко), в півфіналі Чертков поступився запорожцю Артуру Овсепяну (тренери В.В.Брильов; М.М.Саргсян). В фіналі Овсепян програв Скорофатову. Чертков в боротьбі за бронзу переміг Владислава Отечка з Краматорську (тренери С.Васильченко; І.Оськін), а Артем Подакін у заключному поєдинку здобув перемогу над Еміном Ісаєвим і став бронзовим призером змагань. Не встиг себе проявити цього разу борець із Закарпаття Іван Візичканич, який на старті програв Подакіну.

82 кг

Перемогою над харків’янином Іллею Борисовим розпочав виступ борець з Кривого Рогу Владислав Гончар (82) тренери С.В.Мальцев; А.І.Левченко. В півфіналі Гончар програв вихованцю Ю.Л та Д.Ю. Тімченко - Руслану Конєву з Харкова. В фіналі фізично потужнішому й старшому за себе на два роки Конєву поступився і талановитий борець, який сьогодні виступає за Київську область - Микита Алєксєєв. Владислав Гончар став третім, а другу «бронзу» в сутичці проти Василя Вакулки з Рівненщини виборов Юрій Дарагань із Запоріжжя (тренери В.В.Брильов та М.М. Саргсян).

87 кг

Черкащанину Олександру Примаченку (87) не вдалося взяти реванш у харків’янина Давида Шадта, який і став чемпіоном. І хоча Примаченко цього разу функціонально виглядав набагато краще ніж на турнірі пам’яті Є.Ворка в Тернополі, перештовхати кремезного Шадта йому не вийшло. Відмінно проборовся із Шадтом у півфіналі, на рівних, борець з Київщини Валентин Шкляренко. Декілька разів переглядаючи на повторі кидок зі стійки у виконанні харків’янина, коли Шкляренко фактично падає на бік, так і не зрозумів чому судді оцінили дію в чотири бали. Тим не менше, Шадт став чемпіоном! Шкляренко виборов бронзу, а другу бронзу взяв Максим Аветісян, який у вирішальному протистоянні переміг здібного вінничанина Івана Чернігу.

97 кг

У вазі до 97 кг хорошу боротьбу продемонстрував борець із Закарпаття Ілля Шестак (тренери І.І. Боршош, І.І. Кукушкін). Шестак переміг Микиту Калчанова, в другому колі здолав борця з Донечиини – Івана Носуленка і в півфіналі переборов амбітного і бросковитого вінничанина Владислава Черторинського. Тільки у фіналі закарпатець зазнав поразки від обдарованого запорожця Олександра Євдокимова (тренери В.В Брильов; М.М.Саргсян). Бронзовими призерами стали Владислав Черторинський (тренери В.І.Білуха; А.І.Петрик) та представник «Школи спорту» Богдан Демишкевич (тренери М.М.Миколенко; О.В.Осипчук).

130 кг

У важкіій вазі хорошою боротьбою нас потішили харків’яни – Михайло Вишнивецький та Владислав Коваленко обидва тренуються у Ю.Л. та Д.Ю.Тімченко. На думку спеціалістів у Михайла Вишневецького, який має хороші природні данні є непогані перспективи, якщо він буде невтомно працювати і цілеспрямовано рухатися вперед. Коваленко робив все, щоб переломити хід вирішального поєдинку, однак вищий на зріст і важчий Вишневецький розумно перегравав в багатьох випадках свого товариша і суперника. Святослав Калашніков переміг в боротьбі за бронзу борця з Рівненщини Владислава Драганчука, а Богдан Опрелянський з Рівного поклав на туше харків’янина Микиту Кулинича і взяв другу бронзу.


Від імені президентів ФГРБУ – Олега Сазонова та АСБУ Олега Кравченка вітаємо всіх чемпіонів та призерів з блискучим виступом в Харкові! Висловлюємо шану особистим наставникам борців! Дякуємо Мінмолодьспорту за всебічну підтримку цих змагань. Також від всіх учасників, суддів, тренерів дякуємо організаторам за чудові змагання. А борцям бажаємо нових перемог!

Автор: Олександр Пастухов

Источник
Борьба греко-римская 15:50 | 03 марта 2022 Росія та Білорусь відсторонені від участі у змаганнях Борьба греко-римская 13:50 | 27 февраля 2022 АСБУ вимагає від UWW виключити Борцівську Федерацію росії з членства Міжнарого світу боротьби Борьба греко-римская 19:05 | 24 февраля 2022 Увага! Наказ Міністерства молоді та спорту України Борьба греко-римская 18:50 | 22 февраля 2022 Тривають зори Борьба греко-римская 15:05 | 21 февраля 2022 Турнір О. Колчинського 2022: результати Борьба греко-римская 15:05 | 17 февраля 2022 Відкритий чемпіонат КДЮСШ "Школа спорту" пам"яті загиблих воїнів АТО та ООС Борьба греко-римская 18:50 | 15 февраля 2022 Борці Київщини завоювали дві медалі Кубку Польщі Борьба греко-римская 14:20 | 10 февраля 2022 ХV відкритий обласний юнацький турнір з греко-римської боротьби пам"яті Олексія Вакуленка Борьба греко-римская 14:05 | 10 февраля 2022 Зональний Чемпіонат України U15 та U17 пам"яті В.О. Гречишникова: регламент Борьба греко-римская 13:50 | 10 февраля 2022 Надія - 2022