Яким був Чемпіонат Європи U-23 для українських класиків

11:20 | 07 марта 2019
Ось і закінчили виступ на ЧЄ U-23 борці греко-римського стилю! Вражає, як невпинно прогресує боротьба! Як з кожним роком з"являються нові імена.

Ось і закінчили виступ на ЧЄ U-23 борці греко-римського стилю! Вражає, як невпинно прогресує боротьба! Як з кожним роком з"являються нові імена. Нові переможці. Найбільше тішить те, що так буде до скону! Воістину творчість не знає меж. Борці довіку будуть зростати.

Наші борці склали серйозну конкуренцію лідерам!

Чудово виступили в заключний день змагань - Артур Політаєв (67) та Владлен Козлюк (97)! Хлопці вибороли дві бронзи! На думку спеціалістів, медалей мало бути три. Принаймні, в заключний день змагань. А в загальному підсумку, щонайменше чотири.

Ми справді очікували ще однієї бронзи від Жори Абовяна (60), який на характері, з рахунком 7:7, в чвертьфіналі вирвав блискучу перемогу у Армена Малікяна, а в боротьбі за бронзу поступився болгарину Ілієву. Болгарин був по силам Абовяну! І Жора це відчував. До речі, наш борець в півфіналі на рівних відборовся і з румуном Разваном Арнаутом. Не вистачило якогось малку. Невідомо в чому причина, але Абовян міг і мав бути в призерах!
На початку ми всі тримали кулаки за Олександра Грушина (63)! Без сумніву, Саша – один з найсильніших борців світу. Грушин впевнено розпочав боротьбу. Перші дві сутички перміг чисто технічно.

І ось в півфіналі з"являється Славік Галстян. Високий, сухий, худорлявий вірмен, ззовні геть не схожий на борця. Напочатку Грушин, чудово підготовлений функціонально, намагався контролювати ситуацію. Але в другому періоді, в партері, Саша відчув всю аномальну незручність суперника. Це був той випадок коли фізично ти готовий захищатись, але в тебе не вистачає розмірів рук, аби стримати дії опонента. Вірмен тягнув і кінцівки українця, уявляєте, просто відривалися від килиму! Впиратися нема чим! Мені здається, Грушин вперше стикнувся з борцем такої конституції. Навіть не знаю де на майбутнє шукати подібних спарингпартнерів. Але ж вдалося перебороти нестандартного, харизматичного борця грузину Левані Кавжарадзе?! Хоча ми бачили, як це було непросто! Однак Левані у другій половині переломив хід поєдинку. Вірмен просто почав задихатись. Значить питання не тільки в зрості?!

Грузини взагалі цього разу вразили своєю боротьбою! Майже в кожній вазі представники Грузії домінували! Як не згадати суперника Козлюка – Георгія Мелію? Мелія виявився непросто потужним атлетом, а й досить чутливим борцем! Чи суперника Владислава Коростельова (55) – яскравого Нукзарі Цурцумію? Майже кожен грузин чинив тиск, робив прийоми як в стійці, так і в партері. Мав шалений запал! Незважаючи на те, що Галстян своїми параметрами і діями збив з пантелику майже всіх суперників, рішення і під таких унікумів, як показав Кавжарадзе, теж знаходяться! Для Олександра Грушина у боротьбі за бронзу турок Абдулах Топрак теж був достойним суперником. Але Топрак не був нестандартним, і ми надіялись і вірили, що Грушин принесе команді першу медаль. Грушин міг перемогти!
З величезною повагою ставлюся до Саші! Знаю, як він несамовито працює! Грушин показав неймовірну боротьбу! 5-те місце теж результат. Але це не той результат на який заслуговує Грушин. Галстян нагадав японця, якому Грушин поступився на чемпіонаті світу в Бухаресті. Значить є категорія суперників, які вимагають особливої підготовки! Бачив як вболівав за Грушина Олександр Кондрацький. Сподіваюсь, досвідчений спортсмен допоможе Грушину знайти відповіді на питання, які в нього виникли. Однак, об"єктивно, нашим борцям є багато над чим працювати! Це і фізична підготовка! І функціональна підготовка! Це і техніка! І психологічний настрой!
Добре, якщо вдається виграти як в турка в 1/4 Артуру Політаєву – на одному диханні! Дивіться: 

Але зовсім інша ситуація, коли виходить суперник незламний, міцний, як Мірзоян. Закритий, потужний, який тисне, як бульдозер. Якому важко, щось заподіяти! Нав"язати такому супернику свою боротьбу, реалізувати можливості, реально тільки тоді коли маєш перевагу в силі. Напевне, під таких «машин» слід розробляти окрему тактику. З цією проблемою стикнувся і Владлен Козлюк. В цьому місія особистих наставників. Дмитро Валентинович Пікалов зробить все аби допомогти Політаєву! Артур достойно і до кінця бився з Мірзояном. Взагалі, розкрився з нового боку. Головне, що функціонально він був підготовлений прекрасно! Беззаперечною перемогою у вирішальній сутичці за бронзу з Валентином Петицом, Артур Політаєв довів, що в нього є величезний потенціал!
Отже, щоб перемагати сьогодні, як показав ЧЄ серед борців до 23-ох років в Сербії, потрібно все - фізична сила, витривалість, швидкість, техніка, бойовий настрой. Якщо в чомусь із цих складників є відставання, результату може не бути.
Трохи не впізнав Новікова. Ми сподівалися бачити його на п’єдисталі! Склалося таке враження, що Семен всередині порожній. Наче в ньому не було енергії. Палива, аби йти в наступ і творити дива.

Потрібен міжнародний досвід перспективному Ігорю Бичкову. Міг виступити краще, на мою думку, і Віталій Андрійович.
Переконаний, спеціалісти все бачили, краще знають своїх підопічних і вже аналізують причини невдач. Головне в наших хлопців є дух! Є бажання працювати! Рости! А це означає, що українці будуть перемагати!
Олександр ПАСТУХОВ

Источник
Борьба греко-римская 15:50 | 03 марта 2022 Росія та Білорусь відсторонені від участі у змаганнях Борьба греко-римская 13:50 | 27 февраля 2022 АСБУ вимагає від UWW виключити Борцівську Федерацію росії з членства Міжнарого світу боротьби Борьба греко-римская 19:05 | 24 февраля 2022 Увага! Наказ Міністерства молоді та спорту України Борьба греко-римская 18:50 | 22 февраля 2022 Тривають зори Борьба греко-римская 15:05 | 21 февраля 2022 Турнір О. Колчинського 2022: результати Борьба греко-римская 15:05 | 17 февраля 2022 Відкритий чемпіонат КДЮСШ "Школа спорту" пам"яті загиблих воїнів АТО та ООС Борьба греко-римская 18:50 | 15 февраля 2022 Борці Київщини завоювали дві медалі Кубку Польщі Борьба греко-римская 14:20 | 10 февраля 2022 ХV відкритий обласний юнацький турнір з греко-римської боротьби пам"яті Олексія Вакуленка Борьба греко-римская 14:05 | 10 февраля 2022 Зональний Чемпіонат України U15 та U17 пам"яті В.О. Гречишникова: регламент Борьба греко-римская 13:50 | 10 февраля 2022 Надія - 2022