Звернення Міністра молоді та спорту з приводу воєнного стану в Україні

17:20 | 27 ноября 2018
Верховна Рада України підтримала Указ президента Петра Порошенка "Про введення воєнного стану в Україні".

Верховна Рада України підтримала Указ президента Петра Порошенка "Про введення воєнного стану в Україні". За проголосували 276 депутатів.

Військовий стан введено на 30 діб і вступить в силу 28 листопада в 9.00. Він діятиме в областях, розташованих вздовж російського кордону, придністровської ділянки молдавського кордону та на узбережжі Чорного та Азовського морів.

Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов дав пояснення, щодо проведення спортивних змагань після запровадження воєнного стану.

Про це він написав на власній сторінці у Facebook:

До уваги спортивної та молодіжної спільноти, представників ЗМІ! У зв’язку з рішенням Верховної Ради України про затвердження Указу Президента України Петра Порошенка щодо введення воєнного стану в окремих областях країни, хочу повідомити наступне:

ПЕРШЕ: Міністерство молоді та спорту працює в штатному режимі: реалізуються молодіжні заходи та проекти, проводяться та фінансуються заплановані навчально-тренувальні збори національних збірних команд, виїзди на міжнародні змагання (крім, країни-агресора РФ), спортивні та фізкультурно-оздоровчі заходи передбачені в Єдиному календарному плані на 2018 рік.

Рішення щодо участі спортсменів-військовослужбовців та офіцерів ЗСУ, Нацгвардії, СБУ, МВС, Держприкордонслужби, інших силових відомств у спортивних заходах в умовах воєнного стану - приймається їх безпосереднім командуванням.

ДРУГЕ: Указом Президента України НЕ скасовуються жодні спортивні турніри національного та міжнародного рівня, що заплановані до проведення в Одеській, Миколаївській, Херсонській, Запорізькій, Луганській, Донецькій, Сумській, Харківській, Чернігівській, Вінницькій областях.

Як і раніше, обмеження щодо проведення масових спортивних заходів можуть застосовуватися лише в разі наявності інформації про серйозну небезпеку для громадян, яка отримана від Служби безпеки України та правоохоронних органів. Міністерство молоді та спорту, відповідні національні федерації з видів спорту та організатори змагань окремо інформуватимуть суспільство про кожен такий випадок. При цьому, зрозуміло, що при проведенні масових спортивних заходів в даний час будуть посилені заходи безпеки.

Зберігаємо спокій і захищаємо Україну! 

Источник
Борьба греко-римская 15:50 | 03 марта 2022 Росія та Білорусь відсторонені від участі у змаганнях Борьба греко-римская 13:50 | 27 февраля 2022 АСБУ вимагає від UWW виключити Борцівську Федерацію росії з членства Міжнарого світу боротьби Борьба греко-римская 19:05 | 24 февраля 2022 Увага! Наказ Міністерства молоді та спорту України Борьба греко-римская 18:50 | 22 февраля 2022 Тривають зори Борьба греко-римская 15:05 | 21 февраля 2022 Турнір О. Колчинського 2022: результати Борьба греко-римская 15:05 | 17 февраля 2022 Відкритий чемпіонат КДЮСШ "Школа спорту" пам"яті загиблих воїнів АТО та ООС Борьба греко-римская 18:50 | 15 февраля 2022 Борці Київщини завоювали дві медалі Кубку Польщі Борьба греко-римская 14:20 | 10 февраля 2022 ХV відкритий обласний юнацький турнір з греко-римської боротьби пам"яті Олексія Вакуленка Борьба греко-римская 14:05 | 10 февраля 2022 Зональний Чемпіонат України U15 та U17 пам"яті В.О. Гречишникова: регламент Борьба греко-римская 13:50 | 10 февраля 2022 Надія - 2022