БОРЦІ - УНІВЕРСАЛИ: ЩО ВРАЗИЛО НА ЧС U-23

17:50 | 15 ноября 2018
Ми всі уважно стежили за виступами греко-римлян на ЧС в Бухаресті, і, чесно, можемо з гордістю сказати, що в нас - сильна команда! Семен Новіков (87) - ЧЕМПІОН, Олександр Грушин - бронзовий призер світу! Але хотілося б не про медалі, а про боротьбу! Скажу відразу мене вразили, в черговий раз - японці! Несамовита боротьба борців з Єгипту.

Ми всі уважно стежили за виступами греко-римлян на ЧС в Бухаресті, і, чесно, можемо з гордістю сказати, що в нас - сильна команда! Семен Новіков (87) - ЧЕМПІОН, Олександр Грушин - бронзовий призер світу! Але хотілося б не про медалі, а про боротьбу!
Скажу відразу мене вразили, в черговий раз - японці! Несамовита боротьба борців з Єгипту. Потенціал індійців!
Отже, почнемо з японців. Пам"ятаючи про блискучий виступ на дорослому чемпіонаті в Будапешті, борця вільного стилю Такуто Отогуро, знав, що парубки з Піднебесної здивують нас і цього разу.

Несхожий на борця Катcуакі Ендо (63) з яким Олексанадр Грушин зустрівся в 1/4 відразу вразив правильністю стійки, чіткою роботою рук і постійним тиском. Десь в другому періоді Грушин наче знайшов підхід до незручного суперника, однак дотиснути японця, не встиг. Катакі пройде всіх конкурентів і в фіналі з рахунком 8:0 переможе Олександра Буцу з Молдови. А українець з Волновахи впевнено здолає борця з Ірану за в поєдинку "бронзу"!
З перемоги над турком розпочав боротьбу на світі Коростельов Влад (55), однак в 1/4 маріуполець поступиться сильному казаху Аманжалі Бекболотову. Казах виглядав фізично здоровішим за українця. До речі, проти Бекболотова не вистояв в партері у боротьбі за "бронзу" японець Шота Огава, який в півфіналі програв Віталію Кабалоєву, однак у втішній сутичці з прогину поклав на туша сильного серба Себастіана Коломпара.
Віктор Петрик (60) в першому колі поступився молодому, амбітному угорцю Еріку Торбі. Вже в наступній сутичці Торба програє китайцю. В боротьбі за "бронзу" китаєць потсупится турку Кемалю. Однак беззаперечним лідером в цій вазі з першої сутички став японець - Кенішаро Фуміта! Японець з явною перевагою здолає німця, вірмена, іранця! А в фіналі покладе на туше Мурада Маммадова. Надзвичайно переконлива перемога! Фуміту я би назвав насильнішим борцем Чемпіонату!


Мені сподобалась боротьба Сергія Козуба (67). В 1/8 закарпатець чисто технічно з рахунком 10;2 переможе іранця Хосеана Колматті.

В 1/4 Сергій програє Алену Мірзояну, який, на жаль, не протягне українця бо в півфіналі, в гострій боротьбі, з рахунком 6:6 програє неймовірному борцю з Єгипту - Мохамеду Елсаїду. Цікаво, що цей несамовитий Мохамед у фіналі з рахунком 8:0! переможе Каріма Джафарова. А Мірзоян здобуде "бронзу". А другу бронзу в цій вазі, в гострій боротьбі з японцем Ріо Накахаші завоює угорець Отто Лосончі!


Прекрасну боротьбу в Бухаресты продемонстрував борець зі Стаханова, який сьогодні представляє Київську область - Артур Політаєв (72)! В 1/8 Політаєв достроково з рахунком 8/8 переміг румуна Адріана Агече, в 1/4 поклав на туше Армена Хакобяна. Достойно змагався з турком у півфіналі. На жаль, в боротьбі за "бронзу" проти сильного угорця Тамаша Леваї трохи забракло сил. Але наш борець бився до кінця!


Не пішла боротьба через хворобу в Elmar Nuraliev(77), який зы старту програв пересічному італійцю. До речі, мені дуже сподобалась боротьба на характері Даніеля Катараги з Молдови! Хотів би відзначити і характер Саджана Саджана з Індії! Саджан достойно боровся і проти Катараги, і в боротьбі за бронзу проти Ісмаїла Саідхасанова, зумів зрівняти рахунок 5:5! І програв один бал. Борці з Індії мають шалений потенціал, потяг до перемог і ми ще почуємо про цих звитяжців!
Не вдалося подужати міцного хорвата в 1/8 Ярославу Фільчакову (82). Дуже сподобалась боротьба Ахмеда Ахмеда з Эгипту. Ахмед достойно боровся і програв іранцю за "бронзу" 4:4.
Наш герой Семен Новиков (87)!! ЧЕМПІОН СВІТУ! Тут, ноу комент! Без слів! Просто фантастика! Зніс всіх! В 1/8 самовпевненого єгиптянина, в 1/4 помстився за Фільчакова хорвату, у півфіналі загнав Іслама Аббасова, який ледь виборов "бронзу" після таки стресів. І в фіналі - неповторна перемога над кубинцем! Кубинці, друзі, окрема тема! ці хлопці теж майстри сюрпризів!
В (98) не пішла боротьба у талановитого Vladlen Kozliuk. Повторюсь, не без втручання суддів. В поэдинку з Гооловіним, і з білорусом, одесита прихватили. Але я повністю підтримую президента Одеської обласної ФГРБ - Руслан Алманов, що у Владлэна все попереду! Треба працювати. Впевнений Игорь Моисеев проведе з Владом ретельний аналіз похибок.
Андрій Вознюк (130), без сумніву, обдарований борець, але він ще не набрав, будемо відверті, потрібної ваги.
Від імені АСБУ, ФГРБУ, від імені тренерів, рідних, друзів, борців вітаємо наших медалістів! Але досвід японців, які налаштовуються на кожного суперника і для яких не існує авторитетів, досвід єгиптян, які і фізично, і технічно, а головне психологічно, готові "перестрибувати" всіх, індійців, які монотонно і терпляче, незважаючи на рахунок, вирівнюють боротьбу і можуть вирвати перемогу на заключних секундах... Є чому вчитися і над чим працювати!
В Бухаресті ми пересвідчились, що борці - універсали! Перемагає той, хто кидає, дихає, не зупиняється!
автор: Олександр ПАСТУХОВ

Источник
Борьба греко-римская 15:50 | 03 марта 2022 Росія та Білорусь відсторонені від участі у змаганнях Борьба греко-римская 13:50 | 27 февраля 2022 АСБУ вимагає від UWW виключити Борцівську Федерацію росії з членства Міжнарого світу боротьби Борьба греко-римская 19:05 | 24 февраля 2022 Увага! Наказ Міністерства молоді та спорту України Борьба греко-римская 18:50 | 22 февраля 2022 Тривають зори Борьба греко-римская 15:05 | 21 февраля 2022 Турнір О. Колчинського 2022: результати Борьба греко-римская 15:05 | 17 февраля 2022 Відкритий чемпіонат КДЮСШ "Школа спорту" пам"яті загиблих воїнів АТО та ООС Борьба греко-римская 18:50 | 15 февраля 2022 Борці Київщини завоювали дві медалі Кубку Польщі Борьба греко-римская 14:20 | 10 февраля 2022 ХV відкритий обласний юнацький турнір з греко-римської боротьби пам"яті Олексія Вакуленка Борьба греко-римская 14:05 | 10 февраля 2022 Зональний Чемпіонат України U15 та U17 пам"яті В.О. Гречишникова: регламент Борьба греко-римская 13:50 | 10 февраля 2022 Надія - 2022