Враження від організації Чемпіонату Світу в Будапешті

15:05 | 29 октября 2018
Вчора в столиці Угорщини (Будепешті) в Папп Ласло спорт арені завершився Чемпіонат Світу зі спортивної боротьби! Протягом десяти днів на чотирьох килимах змагалися близько 900 найсильніших атлетів та борчинь зі 114-ти країн.

Вчора в столиці Угорщини (Будепешті) в Папп Ласло спорт арені завершився Чемпіонат Світу зі спортивної боротьби! Протягом десяти днів на чотирьох килимах змагалися близько 900 найсильніших атлетів та борчинь зі 114-ти країн.

Динамічна боротьба чоловіків та дівчат подарувала всім вболівальникам море світлих вражень! Але хотілося б зробити акцент на ту святкову обгортку, неймовірно феєричну картинку світової першості, в якій було презентовано неперевершений "смаколик" під назвою - WRESTLING! Дякуючи організаторам - Федерації спортивної боротьби Угорщини, (президент Сілард Неймет), команді спеціалістів об"єднаного світу боротьби (UWW) (президент Ненад Лалович) учасники, тренери, глядачі, в черговий раз переконалися, що боротьба - це яскраве видовище!

Популярність та рейтинг спортивної боротьби залежить не тільки від старання і техніки борців, захоплюючих поєдинків, а насамперед - від професійної менеджерської роботи організаторів. Слід віддати належне злагодженій праці фахівців піар-служби UWW. Ми стали свідками красивого спортивного шоу! Електронні табло, величезний екран для повторів та перегляду суперечливих моментів, неперевершена робота інженерів зі світла - красива ілюмінація, вихід фіналістів під знайомі ритми, щоб заводити трибуни, професійна робота ведучого, який на "бафферовський" манер розтягнуто представляв кожного борця, який виходив змагатися за медаль.

В Угорщині люблять боротьбу! Важливо сказати, що національна федерація спортивної боротьби Угорщини видала безкоштовні квитки всім представникам угорських борцівських клубів! Уявіть, в країні, що налічує близько 10 мільйонів громадян, активно працює близько 100 клубів, що культивують боротьбу. За високі результати борці отримують стипендії від держави.

Серед борців вільного стилю Угорщини, найкращий результат показав українець Павло Олійник (97) з Хмельницького, який виборов 5-те місце і сьогодні виступає за збірну Угорщини. В дівчат "бронзу" виборола Емеше Барка (57). Недивно, що в заключній частині змагань брали участь борці греко-римського стилю! Греко-римляни Угорщини вибороли три медалі! Друзі, це були неповторні баталії! Балінт Корпаші (72) у фіналі поступився  Франку Штаблєру. Томаш Лорінц (77) програв у вирішальному двобої Олександру Чіхіркіну, Проте  досвідчений Петер Башчі (82) у гострому протистоянні вирвав перемогу в турка Емраха Куша.

Перебуваючи під враженнями від високого рівня організації  чемпіонату світу, усвідомлюючи особисту відповідальність кожного з нас за майбутнє спортивної боротьби в Україні,  щиро хочеться запозичити найкращий досвід колег з UWW. Ми не маємо права, найперше, проводити національні змагання та міжнародні турніри,  в залах де немає трибун для глядачів! Якщо дехто вважає, що онлайн трансляції з чемпіонатів країни серед кадетів, юніорів, чоловіків як з вільної, так й греко-римської  боротьби є непринциповими, цю думку також слід виправляти. Так,  борці - наш скарб! Але майбутнє української боротьби  - глядач! І той ведучий, що заводить зал, представляє фіналістів - це теж крок уперед! Щоб боротьба підкорювала серця дітей, їхніх батьків, важливо творити шоу для людей!  В Угорщині весь світ побачив, як потрібно якісно та ефективно просувати боротьбу! Нам є до чого прагнути, панове!

Автор:Олександр Пастухов

Источник
Борьба греко-римская 15:50 | 03 марта 2022 Росія та Білорусь відсторонені від участі у змаганнях Борьба греко-римская 13:50 | 27 февраля 2022 АСБУ вимагає від UWW виключити Борцівську Федерацію росії з членства Міжнарого світу боротьби Борьба греко-римская 19:05 | 24 февраля 2022 Увага! Наказ Міністерства молоді та спорту України Борьба греко-римская 18:50 | 22 февраля 2022 Тривають зори Борьба греко-римская 15:05 | 21 февраля 2022 Турнір О. Колчинського 2022: результати Борьба греко-римская 15:05 | 17 февраля 2022 Відкритий чемпіонат КДЮСШ "Школа спорту" пам"яті загиблих воїнів АТО та ООС Борьба греко-римская 18:50 | 15 февраля 2022 Борці Київщини завоювали дві медалі Кубку Польщі Борьба греко-римская 14:20 | 10 февраля 2022 ХV відкритий обласний юнацький турнір з греко-римської боротьби пам"яті Олексія Вакуленка Борьба греко-римская 14:05 | 10 февраля 2022 Зональний Чемпіонат України U15 та U17 пам"яті В.О. Гречишникова: регламент Борьба греко-римская 13:50 | 10 февраля 2022 Надія - 2022