КОНТРОЛЬНІ СУТИЧКИ ПЕРЕД ЧЕМПІОНАТОМ СВІТУ. КЛАСИКИ ГОТОВІ!

15:50 | 18 октября 2018
iSport.

iSport.ua побував на останньому тренуванні збірної і почув склад, який поїде на чемпіонат світу.

Збірна України з греко-римської боротьби завершила свій збір перед чемпіонатом світу, який наступного тижня стартує в Будапешті.

Збір завершився контрольними сутичками, на яких вдалося побувати iSport.ua.

Незважаючи на те, що склад, який відправиться на Чемпіонат світу, був визначений заздалегідь, контрольні сутички були не простими. І вже явно не постановочними для прибулих гостей – легендарних у минулому борців, а також представників Асоціації та Міністрества.

Спаринг-партнери, а їх було близько трьох десятків, склали відмінну конкуренцію лідерам збірної, що, сподіваємося, їм допоможе повернутися зі світової першості з медалями.

Контрольні сутички кілька разів зупинялися через різні пошкодження, але, на щастя, не у перших номерів команди.

Але це лише підтверджувало те, що цього вечора в залі все було по-справжньому. Не раз тренери змушували лідерів боротися активніше, говорили, що вони програють, ставили їх у партнер (можливо, це робилося спеціально).

Особливо "діставалося" Жану Беленюку, якому тренери не давали зупинятися, твердили про його пасивність, ставили в партер. Потрібно визнати, що Жан, навпаки, боровся активно, регулярно проводив прийоми, а "зупинявся" лише щоб перевести подих і подумати про наступну атаку. Після сутичок Жан оцінив свою готовність до чемпіонату світу, як нормальну.

"Дай Бог, все пройде добре. Форма нормальна, впевненість у своїх силах присутня. На результат буде багато факторів впливати-удача, суддівство, фізична форма. Ось сукупність цих факторів і визначить все. У нас в категорії багато борців, які можуть виграти золото", - сказав Жан.

Всі працювали активно, намагалися проявити себе, довести правильність рішення тренерів саме їм довірити місце в збірній. Можливо, трохи більше інших активністю виділялися Дмитро Цимбалюк і Парвіз Насібов. А може таке враження складалося за рахунок того, що більш легкі борці просто рухалися більше, ніж представники більш важких категорій.

Хоча і там вистачало цікавого - в одній зі своїх сутичок супертяж Олександр Чернецький був обурений, на його думку, "брудною" боротьбою свого суперника. Іскри летіли дуже серйозні і навіть після кінця сутички Олександр довго не міг заспокоїться, пропонуючи вийти із залу і "розібратися по-чоловічому". За справу швидко взялися тренери і остудили досвідченого спортсмена.

Єдиним, хто майже не висловлював емоцій, був наставник збірної Артур Петрович Дзігасов. Він зайняв місце в дальньому кінці залу, уважно і напружено спостерігаючи за всіма сутичками, лише зрідка підказуючи борцям.

"Контрольні сутички завжди напружені психологічно і емоційно. Боїшся пошкоджень, не хочеш, щоб лідер травмувався. Готові майже всі. Парі чоловіків ще потрібно привести вагу в норму, але час ще є. Підводка до змагань – складний процес, ми намагаємося індивідуально до кожного підійти. Без шорсткостей не обходиться, але намагаємося справлятися. Це все наша специфіка. Сподіваюся, все пройде добре. Будемо намагатися", - зазначив після закінчення головний тренер збірної Артур Дзігасов.

Позбавлення від ваги не дарма викликає побоювання головного тренера, адже за новими правилами змагання проходять не один, а два дні і борці зважуються в кожен з змагальних днів. Одним з тих, хто підводить свою вагу до "потрібних" цифр, є Дмитро Цимбалюк.

"У мене зараз спеціальне харчування, розраховане, щоб і вагу скинути і на фізичну готовність це не вплинуло. Дієта довша, ніж зазвичай. Щоб зберегти енергію і сили. Поки все йде нормально. Головне, щоб вистачило часу. За контрольними сутичками скажу, що своєю формою задоволений, уважність присутня", - розповів Дмитро Цимбалюк.

Ну а завершилося все загальним збором команди, словами подяки тренерів за виконану роботу, оголошенням складу та отриманням форми тими, хто поїде в Будапешт.

Загальне фото підвело межу під підготовкою збірної. Чи якісним був збір визначить Чемпіонат світу. Саме він поставить оцінку роботи спортсменів.

Віталій Володько, iSport.ua

Источник
Борьба греко-римская 15:50 | 03 марта 2022 Росія та Білорусь відсторонені від участі у змаганнях Борьба греко-римская 13:50 | 27 февраля 2022 АСБУ вимагає від UWW виключити Борцівську Федерацію росії з членства Міжнарого світу боротьби Борьба греко-римская 19:05 | 24 февраля 2022 Увага! Наказ Міністерства молоді та спорту України Борьба греко-римская 18:50 | 22 февраля 2022 Тривають зори Борьба греко-римская 15:05 | 21 февраля 2022 Турнір О. Колчинського 2022: результати Борьба греко-римская 15:05 | 17 февраля 2022 Відкритий чемпіонат КДЮСШ "Школа спорту" пам"яті загиблих воїнів АТО та ООС Борьба греко-римская 18:50 | 15 февраля 2022 Борці Київщини завоювали дві медалі Кубку Польщі Борьба греко-римская 14:20 | 10 февраля 2022 ХV відкритий обласний юнацький турнір з греко-римської боротьби пам"яті Олексія Вакуленка Борьба греко-римская 14:05 | 10 февраля 2022 Зональний Чемпіонат України U15 та U17 пам"яті В.О. Гречишникова: регламент Борьба греко-римская 13:50 | 10 февраля 2022 Надія - 2022