«БРОНЗОВИЙ» СВІТ!

15:05 | 24 сентября 2018
Вчора на чемпіонаті світу серед юніорів, що проходив в Словакії, закінчили виступ борці вільного стилю.

Вчора на чемпіонаті світу серед юніорів, що проходив в Словакії, закінчили виступ борці вільного стилю. Дві бронзових нагороди в команді українців, вибороли Ерік Арушанян (65) та Адлан Батаєв (79). 

Нагадаємо, першу бронзу для України виборов Парвіз Насібов. Далі відзначились дівчата - Аліна Левицька-Рудницька, Тетяна Ріжко та Ірина Коляденко, які принесли до спільної скарбнички ще три бронзи. І дві бронзи наприкінці чемпіонату отримали від вільників! 

Всього 6 медалей!!!
Так сталося, що в 1/8 обидва наших борця потрапили на лідерів. Арушанян в першій половині поєдинку, впевнено перемагав Саяна Казірика. Хотілося вірити, що Ерік переможе! Він реально міг! Однак в другому періоді Арушанян на мить втратив пильність і якось несподівано, навіть незрозуміло програв на туше. 
Батаєв не менш достойно протистояв в першому періоді проти японця Хаято Ішигуро. Рахунок після першого періоду 2:2. В другій половині українець пропустив декілька атак в ногу, однак не розгубився. На заключній хвилині Батаєв виходить вперед! 7:6!!! Залишається менше 30-ти секунд. Потрібно вистояти. Алее чутливий японець технічно вихоплює ногу, перевертає Батаєва через себе і вириває переможні два бали. 8:7 на користь японця. Десь точно так, Ішигуро переможе і в фіналі.
Без перебільшення, сподіваюсь, хто бачив, погодиться, хочу зазначити - обидва наших борця могли боротися за світове "золото"!
У втішній сутичці Арушанян 13:0 переміг Георгія Елбакідзе. А в поєдинку за бронзу впевнено (8:2) здолав суперника з Казахстану.
Відповідно Батаєв, переконливо переміг у втішних раундах монгола та індуса. А в малому фіналі з рахунком 10:0 виграв в Асланбека Гварамії. 
Ми не можемо знати, як закінчились би фінальні поєдинки за участю наших борців якби вони пройшли Казірика та Ішигуро. Важко передбачити, як пішла би боротьба в Арушаняна з іранцем Магсуді, а в Батаєва з американцем Аароном Бруксом. В цих поєдинках кривдники наших хлопців довели, що є майстрами екстра-класу! Казірик так само, як і Ішигуро, вирвали перемоги на заключних секундах.
Але гадаю, Ерік Арушанян і Адлан Батаєв, які продемонстрували надзвичайно видовищну, технічну боротьбу на цьому чемпіонаті світу, в боротьбі за «золото» виглядали би достойно!
Від імені АСБУ, від імені всіх вболівальників, вітаємо призерів з успішним виступом на чемпіонаті світу! Велика подяка тренерам збірної - Вадиму Тасоєву, Віктору Білокопитному і всім особистим наставникам! Віктору Кубишину, Олегу Зайцю, Геннадію Мацегорі.
В Україні, як показав цей чемпіонат, є величезний борцівський потенціал! В Україні дуже багато фахівців найвищої кваліфікації!
І немає сумнівів, що Андрій Джелеп, Ігор Никифорук, Степан Лілик, Данило Стасюк, Юрій Ідзінський протягом найблищого часу себе ще проявлять!
Успіхів та перемог, хлопці! 
Все попереду!
Всі - молодці!
Головне - не опускати рук!
Автор: Олександр Пастухов

Источник
Борьба греко-римская 15:50 | 03 марта 2022 Росія та Білорусь відсторонені від участі у змаганнях Борьба греко-римская 13:50 | 27 февраля 2022 АСБУ вимагає від UWW виключити Борцівську Федерацію росії з членства Міжнарого світу боротьби Борьба греко-римская 19:05 | 24 февраля 2022 Увага! Наказ Міністерства молоді та спорту України Борьба греко-римская 18:50 | 22 февраля 2022 Тривають зори Борьба греко-римская 15:05 | 21 февраля 2022 Турнір О. Колчинського 2022: результати Борьба греко-римская 15:05 | 17 февраля 2022 Відкритий чемпіонат КДЮСШ "Школа спорту" пам"яті загиблих воїнів АТО та ООС Борьба греко-римская 18:50 | 15 февраля 2022 Борці Київщини завоювали дві медалі Кубку Польщі Борьба греко-римская 14:20 | 10 февраля 2022 ХV відкритий обласний юнацький турнір з греко-римської боротьби пам"яті Олексія Вакуленка Борьба греко-римская 14:05 | 10 февраля 2022 Зональний Чемпіонат України U15 та U17 пам"яті В.О. Гречишникова: регламент Борьба греко-римская 13:50 | 10 февраля 2022 Надія - 2022