Турнір В. Геппи: результати

17:10 | 21 мая 2018
В суботу в Конотопі відбувся Всеукраїнський турнір серед кадетів пам‘яті майстра спорту - Валерія Геппи. В суботу в Конотопі відбувся Всеукраїнський турнір серед кадетів пам‘яті майстра спорту - Валерія Геппи.
Незважаючи на те, що кадетська збірна України саме в ці дні брала участь в чемпіонаті Європи в Македонії рідні та друзі Валерія Геппи порадившись з тренерами Конотопу прийняли рішення провести змагання. Відсутність перших номерів аж ніяк не повпливала на рівень змагань. Майже в усіх категоріях змагалися найдостойніші! Відмінну боротьбу продемонстрував Імед Худжадзе (45). Всі розуміли, що фінал для Імеда не буде простим. Худжадзе дуже хотів стати чемпіоном у себе вдома. Він не звик програвати. Боровся дуже грамотно. Виважено. У фіналі гідно змагався проти талановитого закарпатця Олега Халілова, однак подужати досвідченого суперника не зумів. Бракувало навіть не майстерності, а сил. Все таки різниця в два роки у такому віці - є суттєвою. Як сказав Олег Халілов після перемоги: «В Імеда все попереду! Він дуже сильний борець!» Бачив як переживав вихованець Віктора Гайдука, як засмутився, і хочу побажати перспективному хлопцю не опускати рук і тренуватись. Інколи для того, що піднятись, справді треба впасти!
А от Олександру Яковлєву (48), що представляє Київську область, який теж був молодшим за борця з Костянтинівки Михайла Квітченка, вдалося «неможливе»! Квітченко виглядав сильнішим за сухорлявого Сашка, однак в Яковлєва є характер! І він зловив кураж та вирвав перемогу в небезпечного суперника. Мені сподобалася боротьба Миколи Кунаховця (55) з Харкова, який тренується в Сергія та Володимира Безпаленків. Кунаховець на характері переміг у вирішальній сутичці - Володимира Маханця із Закарпаття. Якщо Кунаховець буде серйозно працювати, а перед нагородженням Микола зізнався, що дуже любить боротьбу, в нього є майбутнє! В ньому відчувається внутрішня сила!
Мені дуже подобається Єгор Букатий (60) з «Школи спорту». Він вміє думати, імпровізувати. Легко рухається. Єгор був дуже близьким до «золота». Однак цього разу харків‘янину Ярославу Кулиничу, в другому періоді вдалося переломити хід сутички! Ярослав програвав, але на останніх хвилинах зумів зібратися і вирвати перемогу в технічного суперника! Хочу подякувати Єгору за красиву боротьбу і побажати йому терпіння та наполегливості. А Кулинича привітати з перемогою! Він в Черкасах програв Єгору і ось зумів взяти реаюванш! Хочу подякувати і Максиму Миколенку і Віктору Клінцову за прекрасних хлопців!
Чудово проявив себе в Конотопі - Микита Ухатюк (65)! Не було рівних Владиславу Шишко (71)! Але особливо хотілося б відзначити боротьбу борця зі Жмеринки, який сьогодні тренується в Харкові - Іллі Борисова (80). Борисов, що недавно оговтався після хвороби у фіналі технічно подужав сильного суперника з Луганщини - Артема Подакіна. Це був вражаючий фінал! Подакін надзвичайно крепкий хлопець! Тим не менше Борисов проявив характер, волю до перемоги і врешті - переміг! В мене ще й досі перед очима його фантастичний кидок прогином....
Полегшення та радість тренерам «Школи спорту» приніс Богдан Демешкевич (92), а Сергія Коротких потішив Святослав Калашніков (110).
Вітаємо чемпіонів! Призерів та тренерів! Звісно у майьутньому календар змагань слід складати таким чином, щоб не було подібних прикрих накладок! Такі змагання, як турнір пам‘яті Валерія Геппи, мають проходити окремо і збирати найсильніших борців! По-перше, це є повага до організаторів, а саме головне - рівень конкуренції! Будемо сподіватися, ці побажання будуть враховані на наступний рік!
А наприкінці хочу від душі подякувати родині Валерія Геппи за прекрасне свято боротьби! Особисто Дмитру Геппі та всім борцям, друзям, які долучилися й допомогли в організації та проведенні турніру! 
Автор: Олександр Пастухов


Источник
Борьба греко-римская 15:50 | 03 марта 2022 Росія та Білорусь відсторонені від участі у змаганнях Борьба греко-римская 13:50 | 27 февраля 2022 АСБУ вимагає від UWW виключити Борцівську Федерацію росії з членства Міжнарого світу боротьби Борьба греко-римская 19:05 | 24 февраля 2022 Увага! Наказ Міністерства молоді та спорту України Борьба греко-римская 18:50 | 22 февраля 2022 Тривають зори Борьба греко-римская 15:05 | 21 февраля 2022 Турнір О. Колчинського 2022: результати Борьба греко-римская 15:05 | 17 февраля 2022 Відкритий чемпіонат КДЮСШ "Школа спорту" пам"яті загиблих воїнів АТО та ООС Борьба греко-римская 18:50 | 15 февраля 2022 Борці Київщини завоювали дві медалі Кубку Польщі Борьба греко-римская 14:20 | 10 февраля 2022 ХV відкритий обласний юнацький турнір з греко-римської боротьби пам"яті Олексія Вакуленка Борьба греко-римская 14:05 | 10 февраля 2022 Зональний Чемпіонат України U15 та U17 пам"яті В.О. Гречишникова: регламент Борьба греко-римская 13:50 | 10 февраля 2022 Надія - 2022