Сергій Сухіненко - фанат боротьби!

07:25 | 19 октября 2017
Відразу після спілкування з тренерами ДЮСШ-5, разом з президентом ФГРБ - Олегом Гончаром ми переїзджаємо до середньої школи № 89, розташованій на околиці Кривого Рогу де тренування з дітьми проводить Сергій Олександрович Сухіненко. Відразу після спілкування з тренерами ДЮСШ-5, разом з президентом ФГРБ - Олегом Гончаром ми переїзджаємо до середньої школи № 89, розташованій на околиці Кривого Рогу де тренування з дітьми проводить Сергій Олександрович Сухіненко.
Сухіненко дихає боротьбою. В ньому поєднується пристрасть, харизма, внутрішній вогонь. Він демонструє прохід у тулуб і роз"яснює особливості проведення цієї дії. Сергій Олександрович часто зупиняє роботу вихованців і вказує на недоліки - не можна стояти на прямих ногах, відставляти таз і опускати голову. Наставник робить акцент на правильній класичній стійці. Згадує неповторну низьку стійку Нельсона Амаяковича Давидяна. Чим нижче ти стоїш, тим складніше тебе провалити. Вимагає починати дію з підтискання. Тільки тиск викликає зустрічну протидію. Ти маєш спровакувати суперника. Примусити його втратити рівновагу, відчути цей момент, і провести атаку. На думку Сергія Сухіненка боротьба це мистецтво виведення суперника із стану рівноваги. Спостерігаючи за роботою Сергія Сухіненка, мимоволі згадую "Динамо". Сухіненко помічає неточність і відразу намагається її виправити й усунути. 
Звичайно, не у всіх дітей все виходить бездоганно. В когось відстають ноги, хтось опускає голову, але діти чують і бачать правильні речі. Класична стійка - основа боротьби! Це те, про що сьогодні дехто забув. Пряма стійка, напівзігнуті ноги - це абетка греко-римської школи! Малим важливо усвідомлювати свою роботу! Вони повністю знаходяться під впливом свого одержимого наставника. І, можливо, не встигають, переварити всі ньюанси. Сухіненко вимагає прості, й водночас, серйозні речі. Він говорить з дітьми, як дорослими! Іноді йому здаєтьмся, що не всі його розуміють. Бачу як з його чола тече піт. Він серце й душу вкладає в свою роботу. Мені подобається, як віддано він працює. Діти так само відчувають щирість. Працювати по-іншому Сухіненко не вміє. Він щиро намагається донести малим те, що засвоїв сам. Але ж почув, зрозумів, засвоїв вимоги тренера - Дмитро Васецький, який теж тренувався в цьому залі?! Став же Дмитро чемпіоном Європи серед кадетів! І ці діти, також все чують і розуміють! 
Можливо і серед цих хлопців є майбутні чемпіони. Важливо, кожному з вас, дорогі борці, прийти додому, повечеряти, і, не дивлячись на втому, прокрутити тренування, ще раз подумки проаналізувати свою роботу. Спробувати записати в щоденик ті висновки, які ти сьогодні зробив. "Постійно стою на прямих ногах! Маю сісти глибше" "Відставляю таз, опускаю голову. Потрібно прийняти правильну стійку - не завалюватися вперед, корпус тримати прямо". Якщо ти запишеш на папір свої хиби, проналізуєш їх, тобі стане легше зрозуміти в чому ти помилявся і наступного разу ти працюватимеш більш грамотно. Варто запитати себе, що я маю зробити, аби прохід у мене вийшов краще? Діти, як я помітив, на автоматі чудово намагаються повторити і виконати тренерські настанови, але вже сьогодні їх потрібно навчати самостійно мислити і розуміти те, що вони роблять. Майстрами не стають під копірку. Своїм прикладом Сергій Сухіненко навчає їх працювати самовіддано і серйозно. Своїм фанатичним ставленням до справи він причаровує багатьох. Це - тренерський дар! І разом з тим, яка ж це важка праця... Залишається побажати хлопцям терпіння, наполегливості, саморозвитку, а їхньому тренерові Божої милості, сил та наснаги!
Автор: Олександр ПАСТУХОВ


Источник
Борьба греко-римская 15:50 | 03 марта 2022 Росія та Білорусь відсторонені від участі у змаганнях Борьба греко-римская 13:50 | 27 февраля 2022 АСБУ вимагає від UWW виключити Борцівську Федерацію росії з членства Міжнарого світу боротьби Борьба греко-римская 19:05 | 24 февраля 2022 Увага! Наказ Міністерства молоді та спорту України Борьба греко-римская 18:50 | 22 февраля 2022 Тривають зори Борьба греко-римская 15:05 | 21 февраля 2022 Турнір О. Колчинського 2022: результати Борьба греко-римская 15:05 | 17 февраля 2022 Відкритий чемпіонат КДЮСШ "Школа спорту" пам"яті загиблих воїнів АТО та ООС Борьба греко-римская 18:50 | 15 февраля 2022 Борці Київщини завоювали дві медалі Кубку Польщі Борьба греко-римская 14:20 | 10 февраля 2022 ХV відкритий обласний юнацький турнір з греко-римської боротьби пам"яті Олексія Вакуленка Борьба греко-римская 14:05 | 10 февраля 2022 Зональний Чемпіонат України U15 та U17 пам"яті В.О. Гречишникова: регламент Борьба греко-римская 13:50 | 10 февраля 2022 Надія - 2022