У Запоріжжі класики готуються до Чемпіонату Світу

22:25 | 21 июля 2017
Вчора в Запоріжжі стартували навчально-тренувальні збори національної збірної України з греко-римської боротьби.
Вчора в Запоріжжі стартували навчально-тренувальні збори національної збірної України з греко-римської боротьби. Протягом двох тижнів кращі класики країни будуть готуватися до чемпіонату світу, який 21-26 серпня пройде в Парижі.
 

НТЗ кращих класиків країни був запланований у Запоріжжі давно – команда не вперше проводить тут такі збори. Збиралися готуватися до чемпіонату світу в манежі, однак у зв"язку з продажем спортивної споруди, довелося змінювати плани – борців гостинно поселили в спортивному комплексі ФСТ «Динамо». В оновленому спортивному залі розмістили чотири килима. А живуть борці на острові Хортиця, в готелі з однойменною назвою.

— Я хочу подякувати керівництву готелю «Хортиця» і голові товариства «Динамо» Олександру Столярову за те, що вони все зробили для того, щоб збірна команда країни виступила з гідністю на чемпіонаті світу в Парижі, — каже Президент федерації греко-римської боротьби Запорізької області, Заслужений тренер України Євген Чертков, — На жаль, провали були на останньому чемпіонаті Європи. Але я думаю, що наше керівництво і тренерська рада зробили висновки і сподіваюся, що цей збір зробить все можливе, для того щоб борці повернули собі довіру. Зараз у нас у Запоріжжя є всі необхідні умови для підготовки. Потрібно зробити все можливе тренерському складу і спортсменам, щоб дійсно був результат, і ми гідно виступили на чемпіонаті світу.

Половину збірної України на чемпіонаті світу в Парижі складуть запорізькі спортсмени. Це Дмитро Цимбалюк (59 кг), Денис Дем"янков (66 кг), Парвіз Насибов (71 кг) і Євген Пишков (75 кг), які виграли чемпіонат України у Житомирі. Цей факт, і гостинність Запорізької федерації боротьби, зіграли ключову роль у виборі місця зборів, відзначає головний тренер збірної України з греко-римської боротьби, Артур Дзігасов.

— Тут ми як у себе вдома, і кістяк збірної сьогодні це запорізька команда. Ми завжди прислухаємся до тих рекомендацій, які нам дає і Євген Олександрович Чертков, і федерація боротьби Запоріжжя. Ми до цього робили збори в Запоріжжі, були в ШВСМ. А тепер вперше будемо в залі Динамо. Хлопці всі дуже задоволені і харчуванням, розміщенням і тренувальним залом, — говорить Артур Дзігасов, — Хочу подякувати федерації Запоріжжя, що вони так відгукнулися. Ми перед цим були в горах у Заросляку, і хотіли після гір змінити обстановку. А тут нас прийняли нормально – спасибі Михайлу Шлайферу, Євгену Олександровичу Черткову, Віктору Міхієнко і всій федерації, борцівської дружині Запоріжжя. Тут гарна борцівська сім"я, і вони всіляко допомагають, організовують нам всілякі заходи. І на човниках покататися, йогу провести – щоб хлопці трохи розвіялися. Не тільки навантажилися, але і отримали задоволення від того, що тут відбувається. Це дуже приємно і стимулює.

Наставник головної команди країни розповів, що під час зборів у Запоріжжі будуть робити акцент на килимову роботу, тому було так важливо розмістити в залі чотири килима. У Запоріжжі борці пробудуть до 2 серпня. Потім спортсменам дадуть кілька днів відпочинку, після чого вони відправляться на заключний збір по підготовці до чемпіонату світу в Конча-Заспу.
 


 
Автор: Олена Назаренко, «ЗА!спорт»


илтт
Источник
Борьба греко-римская 15:50 | 03 марта 2022 Росія та Білорусь відсторонені від участі у змаганнях Борьба греко-римская 13:50 | 27 февраля 2022 АСБУ вимагає від UWW виключити Борцівську Федерацію росії з членства Міжнарого світу боротьби Борьба греко-римская 19:05 | 24 февраля 2022 Увага! Наказ Міністерства молоді та спорту України Борьба греко-римская 18:50 | 22 февраля 2022 Тривають зори Борьба греко-римская 15:05 | 21 февраля 2022 Турнір О. Колчинського 2022: результати Борьба греко-римская 15:05 | 17 февраля 2022 Відкритий чемпіонат КДЮСШ "Школа спорту" пам"яті загиблих воїнів АТО та ООС Борьба греко-римская 18:50 | 15 февраля 2022 Борці Київщини завоювали дві медалі Кубку Польщі Борьба греко-римская 14:20 | 10 февраля 2022 ХV відкритий обласний юнацький турнір з греко-римської боротьби пам"яті Олексія Вакуленка Борьба греко-римская 14:05 | 10 февраля 2022 Зональний Чемпіонат України U15 та U17 пам"яті В.О. Гречишникова: регламент Борьба греко-римская 13:50 | 10 февраля 2022 Надія - 2022