КОНКУРС КИЛИМІВ 2017. ПІДСУМКИ.

12:25 | 24 апреля 2017
На пошту ФГРБУ надійшло всього 7 заявок.

На пошту ФГРБУ надійшло всього 7 заявок. З усієї України, за чотири місяці проведення конкурсу, тільки сім тренерів надіслали заявки на отримання килимів. Причому з них, дві заявки, що було дуже приємно, надіслали тренери-вільники. Особливе враження на нас справила заявка від Руслана Володимировича Козенко. Цей чоловік, який тренує в Радомишлі, підійшов до справи творчо. Руслан Володимирович сумлінно виконав всі умови нашого конкурсу. Він не тільки надав необхідну інформацію про свій заклад, про своїх вихованців та дівчаток, а й ще надіслав багато світлин зі своїми підопічними. Переглядаючи світлини ми відчули, що людина займається улюбленою справою, переживає за результати своєї праці і прагне створити для своїх підопічних належні умови до тренувань. Нас вразило те, що Руслан Козенко переміг невпевненість і звернувся про допомогу, як дехто каже до «іншого табору». Хоча борцівський зал – є наш спільний дім! А боротьба – наш спільний прапор! Ми розуміємо, що чи-то вільна, чи-то греко-римська боротьба не знає кордонів. Відмінність у правилах не є приводом для протистояння та відгалуження. Тому, шановні учасники, дякуючи вашій небайдужості, сміливості і любові до боротьби, з наступного року участь у конкурсі зможуть брати і колеги-вільники! Як слушно зауважив нещодавно головний тренер з вільної боротьби Руслан Савлохов: «Вільникам килими теж потрібні!» З наступного року, отримати килим зможе той учасник, який постарається не тільки аргументовано довести, що в нього є зал, є діти, а килим потребує заміни. А що він, насамперед, любить боротьбу! Поважає борців незалежно від того, хто який «табір» представляє! Саме це вдалося передати Козенко!

Ми дійшли висновку, що будь-який ентузіаст, незалежно від того яку дисципліну він викладає, заслуговує на повагу вже через те, що здолав лінь, сумніви, інертність, і знайшов час виконати досить прості умови конкурсу. Також ми отримали заявку зі Львова, яку підготував викладач зі спортивної боротьби Львівського державного університету ім. В. Боберського – Ростислав Первачук. В телефонній розмові Ростислав Вікторович з гумором зізнався, що вже жалкує, що не є «класиком», мовляв, у нас постійно проходять цікаві конкурси. З листа виконуючого обов’язки очільника ФГРБ Львівщини – Руслана Бабця ми дізналися про критичний стан греко-римської боротьби в західному регіоні. Поки що Роман Феліксович не встиг провести конструктивні перемовини з керівником АСБ у Львові Віктором Первачуком і це трохи гальмує процес відродження греко-римської боротьби на львівських теренах. Але це, сподіваємось, питання часу. За словами колишнього керівника ФГРБ на Львівщині Євгенія Путія, вільники є нам конкурентами і з ними важко про щось домовитися. Така позиція, за нашим глибоким переконанням, не є конструктивною і заважає розвитку спортивної боротьби. Тільки діалог є запорукою порозуміння. Коли ми щось заперечуємо – ми втрачємо! Тому, що Господь всіх сотворив різними. На жаль, борцівський зал в Стрию, яким опікується Р. Бабець, де тренуються борці спортивного клубу «Ведмеді» є нестандартним: 5х12 і повноцінний килим там просто не ляже. Де цей килим класти у Львові поки, що теж невідомо. Потрібно розбирати ситуацію з Віктором Первачуком і шукати компроміс. Хто сказав, що в одному залі не можуть тренуватися вільники і класики? Повірте, ми дуже хотіли підтримати львів’ян. Більше того, ми переконані, що класика у місті Лева незабаром почне відроджуватися! Наразі ситуацію під особистий контроль взяв президент ФГРБУ – Олег Кравченко.

Схожа картина є і в Полтаві, звідки листа надіслав хороший спеціаліст – Антон Ігорович Пушкар. Там теж нестандартний зал і покриття для змагань нема де стелити. Ділити килим навпіл і відправляти одну половину до Стрия, а другу до Львова, на думку Антона Ігоровича, недоречно. Адже борцям потрібен нормальний, стандартний килим розміром 12х12 для подальшого використання сучасного покриття під час змагань.

В Балаклійській ДЮСШ (Харківська область), де тренує Олег Олександрович Булаєв, зал теж нестандартний.

Ми уважно вивчили всі заявки і дійшли спільного рішення, що переможцями Конкурсу -2017 року, стали: Харківський обласний осередок федерації греко-римської боротьби України, який очолює Сергій Рутенко. Команда осередку проводить безліч змагань і їм насправді потрібен повноцінний килим. А другий килим відправляється у місто Маріуполь де тренування у КДЮСШ «Атлетик» проводять Микола Юрійович Пантазі, перший тренер В’ячеслава Олійника та Андрій Матійченко. Андрій Юрійович брав участь і в першому конкурсі, і цього разу його наполегливість отримала заслужену винагороду. Борець в усьому має проявляти упертість і характер! Зажди потрібно вірити у перемогу!

Перш ніж привітати переможців, ми дякуємо всім хто надіслав заявки! Ми звертаємося до всіх тренерів України – не будьте пасивними. У кожного є шанс отримати килим. Але на майбутнє маємо зазначити, ми будемо віддавати перевагу тренерам, які тренують у світлих, просторих залах. Так, з приміщеннями нині скрутно. Ми знаємо. Однак час виходити з темних підвалів.
Источник
Борьба греко-римская 15:50 | 03 марта 2022 Росія та Білорусь відсторонені від участі у змаганнях Борьба греко-римская 13:50 | 27 февраля 2022 АСБУ вимагає від UWW виключити Борцівську Федерацію росії з членства Міжнарого світу боротьби Борьба греко-римская 19:05 | 24 февраля 2022 Увага! Наказ Міністерства молоді та спорту України Борьба греко-римская 18:50 | 22 февраля 2022 Тривають зори Борьба греко-римская 15:05 | 21 февраля 2022 Турнір О. Колчинського 2022: результати Борьба греко-римская 15:05 | 17 февраля 2022 Відкритий чемпіонат КДЮСШ "Школа спорту" пам"яті загиблих воїнів АТО та ООС Борьба греко-римская 18:50 | 15 февраля 2022 Борці Київщини завоювали дві медалі Кубку Польщі Борьба греко-римская 14:20 | 10 февраля 2022 ХV відкритий обласний юнацький турнір з греко-римської боротьби пам"яті Олексія Вакуленка Борьба греко-римская 14:05 | 10 февраля 2022 Зональний Чемпіонат України U15 та U17 пам"яті В.О. Гречишникова: регламент Борьба греко-римская 13:50 | 10 февраля 2022 Надія - 2022