ПАРТЕР ПОВЕРТАЄТЬСЯ?!

22:25 | 06 апреля 2017
8-9 квітня на міжнародних турнірах у Болгарії та Естонії будуть в черговий раз випробувані нові правила з греко-римської боротьби.
8-9 квітня на міжнародних турнірах у Болгарії та Естонії будуть в черговий раз випробувані нові правила з греко-римської боротьби. Ключовою і найбільш значною зміною стане повернення обов"язкової постановки в партер. 

Партер

За словами глави суддівського департаменту Об"єднаного світу боротьби (UWW) Антоніо Сільвестрі, вже в ці вихідні в Болгарії та Естонії змагання з греко-римської боротьби відбуватимуться з постановкою в партер. Поки що ця зміна проходить апробацію, і за підсумками турнірів бюро UWW прийме остаточне рішення.
 
На сьогоднішній день будуть застосовуватися такі правила: за перший прояв пасивності, спортсмен буде ставитися в партер, але бали нікому даватися не будуть. Аналогічно і вдруге. А за третій "пасив" буде даватися бал більш активному борцю, і боротьба буде продовжуватися в стійці. Є велика ймовірність, що партер буде затверджений, і чемпіонат Європи пройде за оновленими правилами з партером.

Кровотеча

Якщо у спортсмена тече кров, лікарю дається сумарно чотири хвилини на те, щоб її зупинити. Якщо у сутичці на зупинку кровотечі йде більше чотирьох хвилин - спортсмен знімається зі змагань. 

Консультації суддівського корпусу під час сутички

Відтепер перегляд повтору буде здійснюватися не тільки при викиді "челленджу" однією зі сторін, а також за рішенням керівника килима. Якщо керівник килима не згоден з оцінкою бокового судді і судді на килимі, він може зупинити сутичку і провести консультацію з переглядом відео. 

Зміни в правилах вільної боротьби

Кидки з великою асплитудой і приземленням в небезпечне становище тепер оцінюються в п"ять балів; звичайні кидки з стійки в небезпечне становище - в чотири бали.  Неповноцінний кидок відтепер буде оцінюватися в два бали, а не в один бал, як раніше. Зміна в правилі про пасивності. Сутичка зупиняється, і в перший раз робиться зауваження борцю, який бореться пасивно. Вдруге - включається 30 секунд. І якщо після закінчення 30 секунд атаки не слід - то суперникові дається бал, але бій не зупиняється і не виноситься попередження. За будь-який фол (розрив захоплення, вихід за килим в партері, уникання боротьби та ін.) будуть давати попередження, і при цьому супернику дається два бали, а не один бал, як раніше. 
Дводенний формат змагань

Вперше дводенний формат змагань буде випробуваний на першості Європи серед кадетів. 

Вагові категорії

З сезоні 2018 в кожному стилі боротьби буде по 10 вагових категорій. Які саме будуть категорії, які з них стануть олімпійськими - буде вирішено на виконкомі UWW напередодні чемпіонату світу-2017 в серпні, в Парижі (Франція).
Источник
Борьба греко-римская 15:50 | 03 марта 2022 Росія та Білорусь відсторонені від участі у змаганнях Борьба греко-римская 13:50 | 27 февраля 2022 АСБУ вимагає від UWW виключити Борцівську Федерацію росії з членства Міжнарого світу боротьби Борьба греко-римская 19:05 | 24 февраля 2022 Увага! Наказ Міністерства молоді та спорту України Борьба греко-римская 18:50 | 22 февраля 2022 Тривають зори Борьба греко-римская 15:05 | 21 февраля 2022 Турнір О. Колчинського 2022: результати Борьба греко-римская 15:05 | 17 февраля 2022 Відкритий чемпіонат КДЮСШ "Школа спорту" пам"яті загиблих воїнів АТО та ООС Борьба греко-римская 18:50 | 15 февраля 2022 Борці Київщини завоювали дві медалі Кубку Польщі Борьба греко-римская 14:20 | 10 февраля 2022 ХV відкритий обласний юнацький турнір з греко-римської боротьби пам"яті Олексія Вакуленка Борьба греко-римская 14:05 | 10 февраля 2022 Зональний Чемпіонат України U15 та U17 пам"яті В.О. Гречишникова: регламент Борьба греко-римская 13:50 | 10 февраля 2022 Надія - 2022