10 ПИТАНЬ ТРЕНЕРУ З ГРЕКО-РИМСЬКОЇ БОРОТЬБИ

22:40 | 04 апреля 2017
Батьки кожного хлопчика хочуть бачити свого сина сильним, сміливим, рішучим, здатним захистити себе і своїх близьких.
Батьки кожного хлопчика хочуть бачити свого сина сильним, сміливим, рішучим, здатним захистити себе і своїх близьких. Ці якості, як правило, закладаються в ранньому дитинстві. І не останню роль у їх формуванні та закріпленні грає обрана спортивна секція. В нашій країні сильна школа греко-римської боротьби, в змаганнях з якої наші спортсмени майже завжди виявляються в числі призерів.
 
 

Про те, як ростуть чемпіони в цьому виді спорту, до чого потрібно бути готовим батькам і на що звернути увагу, вибираючи секцію греко-римської боротьби - у нашій статті.
 
1. Які основні особливості має греко-римська боротьба?

Зазвичай, основні питання виникають при порівнянні греко-римської (класичної) і вільної боротьби. Перша передбачає двох суперників, що борються захопленнями і прийомами тільки вище пояса і тільки руками. Основна мета поєдинку – провести активні дії і покласти суперника на лопатки. У вільній боротьбі дозволяються захоплення як руками, так і ногами. У кожного виду є свої правила і прийоми, що вимагають від спортсмена відпрацювання та шліфування до автоматичного, практично інтуїтивного рівня. Але бувають випадки, коли один спортсмен може виступати в обох видах змагань. 

2. Наскільки травмонебезбечний цей вид спорту?

Як і в будь-якому виді спорту, в боротьбі є травми. На початкових стадіях навчання у дітей часто травмується ніс, наслідком чого бувають кровотечі.

3. Якщо батьки замислюються про вибір спортивної секції для своєї дитини, то вони повинні побачити які-небудь передумови, які вкажуть, що йому підходить саме боротьба?

Ні, не повинні. Якщо заглибитися в історію, то ми побачимо, що греко-римська боротьба – родоначальниця всіх видів спорту. Стародавні люди виховували хлопчиків з допомогою боротьби як одного з основних занять. Це ціла система освіти, яка не потребує жодних передумов. В даний час існують різні вагові та вікові категорії, тому кожна бажаюча дитина, прийшовши в зал, знайде відповідну групу.

4. Чи є якіcь протипоказання для заняття боротьбою?

Єдиним протипоказанням може стати наявність якого-небудь захворювання, що виключає фізичні навантаження.

5. З якого віку віддавати дитину в секцію греко-римської боротьби?

Набір, як правило, йде з 7 років. Програма підготовки дітей такого віку ґрунтується в основному на грі та загальнорозвиваючих вправах. 

6. На що варто звернути увагу, вибираючи секцію греко-римської боротьби?

Секція повинна мати зал з борцівськими килимами, а також, мати хорошу спортивною історію, тобто у її вихованців повинні бути реальні результати. І звісно ж, звертайте увагу на тренера, він має бути суворим, але людяним, цікавою та сильною особистістю, яку дитина захоче слухати та наслідувати.

7. До яких витрат треба бути готовим батькам?

На перший час необхідно придбати кеди, спортивні шорти і майку. Надалі — борцівки і борцівські трико.

8. Наскільки даний вид спорту підходить для дівчат?

Жінки не займаються греко-римською боротьбою офіційно, оскільки під час захоплення основний тиск здійснюється на груди. При наявності інтересу і прагнення дівчинка може спробувати щастя у вільній боротьбі. У цьому виді боротьби наші спортсменки з успіхом виступають на світових змаганнях та олімпіадах.

9. Які особистісні якості розвивають заняття греко-римською боротьбою?

Боротьба виховує волю, характер, впевненість, силу розуму і духу, цілеспрямованість, розвиває інтуїцію, витривалість, вчить навичкам ефективної командної роботи, а також розвиває спокій і витримку, вміння тверезо оцінювати ситуацію перш, ніж прийняти рішення, але при цьому вчасно реагувати в екстрених ситуаціях. І це лише невеликий перелік того позитивного впливу, який справляє цей вид спорту.

10. Як багато потрібно тренуватися, щоб досягти якихось результатів?

Це дуже індивідуально. Як і в будь-якому олімпійському виді спорту, необхідний копітка праця, в першу чергу, над самим собою.
Источник
Борьба греко-римская 15:50 | 03 марта 2022 Росія та Білорусь відсторонені від участі у змаганнях Борьба греко-римская 13:50 | 27 февраля 2022 АСБУ вимагає від UWW виключити Борцівську Федерацію росії з членства Міжнарого світу боротьби Борьба греко-римская 19:05 | 24 февраля 2022 Увага! Наказ Міністерства молоді та спорту України Борьба греко-римская 18:50 | 22 февраля 2022 Тривають зори Борьба греко-римская 15:05 | 21 февраля 2022 Турнір О. Колчинського 2022: результати Борьба греко-римская 15:05 | 17 февраля 2022 Відкритий чемпіонат КДЮСШ "Школа спорту" пам"яті загиблих воїнів АТО та ООС Борьба греко-римская 18:50 | 15 февраля 2022 Борці Київщини завоювали дві медалі Кубку Польщі Борьба греко-римская 14:20 | 10 февраля 2022 ХV відкритий обласний юнацький турнір з греко-римської боротьби пам"яті Олексія Вакуленка Борьба греко-римская 14:05 | 10 февраля 2022 Зональний Чемпіонат України U15 та U17 пам"яті В.О. Гречишникова: регламент Борьба греко-римская 13:50 | 10 февраля 2022 Надія - 2022