І ЩЕ ОДНА ЯСКРАВА БРОНЗА!

23:25 | 03 апреля 2017
Останній день Чемпіонату Європи з греко-римської боротьби серед спортсменів до 23-х років завершився для української збірної ще однією перемогою у малому фіналі.
Останній день Чемпіонату Європи з греко-римської боротьби серед спортсменів до 23-х років завершився для української збірної ще однією перемогою у малому фіналі. 
 

 
Скарбничку збірної України бронзою поповнив Сергій Козуб (66 кг).
 
У кроці від п"єдесталу зупинився Павло Молнар 75 кг - п"яте місце. Ще один наш співвітчизник, вихованець української школи боротьби Роман Пацурківський, нині виступаючий за Польщу, завоював ЗОЛОТО Чемпіонату Європи у вазі до 66кг.
 

 
Сергій Козуб з перших секунд довів, що готовий змагатися за "золото". Не знаю, який мольфар помазав цього бійця, але він у гострій боротьбі пройшов потужного норвежця Мортена Торенсена (8:7), в чвертьфіналі Самана Сулейманова (5:4). А в півфіналі хтось вирішив, що пермогти має росіянин Аслан Вісаітов. Причому всім відразу стало зрозуміло, що Козуб сильніший за суперника. І коли на початку сутички, арбітр безпідставно покарав Козуба за "пальці" на два бали, стало зрозуміло, що росіянина тягнуть. Потім була низка незрозумілих оцінок, а сам Вісаітов, відчуваючи, що поступається українцю в завзятті, намагався тишком застосувати штовханину. Зазвичай так роблять люди невпевнені в собі. І вся ця таємна змова, як завжди, викликала обурення і гірку огиду. Коли вже це лайно, дідько забирай, нарешті скінчиться??!!! Наприкінці сутички, коли Козуб йдучи у наступ в захваті, провів кидок за килим з хреста, його атаку взагалі не оцінили. І тут можна конкретно зазначити, що Кузубу не дали перемогти. В фіналі мав боротися не Вісаітов, а закарпатець! Я переживав за серце Івана Івановича тієї миті. На жаль, "сюрпризи" від суддів, і Іван Іванович, як досвідчений рефері це добре знає, напевне, будуть виникати завжди...

Так, ми не можемо знати, як би склався поєдинок Козуба з борцем із Костополя - Романом Пацурківським, якого азам боротьби навчав Віктор Мароч. Але це був би, погодьтеся, красивий, УКРАЇНСЬКИЙ фінал! Гадаю, ніхто мене не осудить, якщо від імені всіх українських вболівальників боротьби висловлю подяку - Роману Пацурківському (66), "польському українцю", як написав у привітальних коментарях тренер з Болехова Тарас Лесів, за фантастично майстерну боротьбу! Пацурківський боровся, як лев! Річ у тім, що Роман сьогодні навчається і виступає за збірну Польщі. І мені дуже втішно, що наш співвітчизник взяв у фіналі у Вісаітова переконливий реванш і переміг з рахунком 6:4!

Знаю, як переживає Сергій Козуб. Він був заряджений на перемогу і підійшов до цих змагань у найкращій формі. Засмучений не менше і його земляк Павло Молнар. Але хочеться привітати всю команду, тренерів, і запевнити наших завтрашніх чемпіонів, що все у них попереду!
Источник
Борьба греко-римская 15:50 | 03 марта 2022 Росія та Білорусь відсторонені від участі у змаганнях Борьба греко-римская 13:50 | 27 февраля 2022 АСБУ вимагає від UWW виключити Борцівську Федерацію росії з членства Міжнарого світу боротьби Борьба греко-римская 19:05 | 24 февраля 2022 Увага! Наказ Міністерства молоді та спорту України Борьба греко-римская 18:50 | 22 февраля 2022 Тривають зори Борьба греко-римская 15:05 | 21 февраля 2022 Турнір О. Колчинського 2022: результати Борьба греко-римская 15:05 | 17 февраля 2022 Відкритий чемпіонат КДЮСШ "Школа спорту" пам"яті загиблих воїнів АТО та ООС Борьба греко-римская 18:50 | 15 февраля 2022 Борці Київщини завоювали дві медалі Кубку Польщі Борьба греко-римская 14:20 | 10 февраля 2022 ХV відкритий обласний юнацький турнір з греко-римської боротьби пам"яті Олексія Вакуленка Борьба греко-римская 14:05 | 10 февраля 2022 Зональний Чемпіонат України U15 та U17 пам"яті В.О. Гречишникова: регламент Борьба греко-римская 13:50 | 10 февраля 2022 Надія - 2022