ЗУСТРІЧ КЛАСИКІВ

09:40 | 20 марта 2017
  Вчора о півдні до Києва повернулася збірна греко-римлян, яка в Ірані на Кубку світу посіла 6-е місце.
 
Вчора о півдні до Києва повернулася збірна греко-римлян, яка в Ірані на Кубку світу посіла 6-е місце. У вирішальній зустрічі ми з рахунком 3:5 поступилися збірній Німеччині.
 
Чи могли пройти німців? Так, якби не притримали Пишкова і зарахували чисту перемогу Чернецькому. Під час заключного раунду відзначилися "молоді леви" - Жора Абовян (59) та Парвіз Насібов (66) і досвідчений важковаговик - Олександр Чернецький (130). Суперник Чернецького Хрістіан Джохн торкнувся лопатками килима, проте судді не зарахували українцю перемогу на туше. Олександр переміг чисто технічно. Найближче до перемоги в протистоянні з німцями був Дмитро Пишков. В поєдинку з Паскалєм Есселєм, Дмитро, намагаючись провести контратаку, опинився на спині, однак вибрався нагору, витягнув німця заднім і, на жаль, не зміг провести чистий кидок. Спочатку атаку українця оцінили в один бал, але після протесту німців віддали два бали суперникові Пишкова. Не хочеться торкатися болючої теми суддівства, але і в сутичці Миколи Дарагана (75) з Флоріаном Ньюмаєром, німець не діяв краще за нашого борця. Тим не менше, судді знову віддали перевагу Ньюмаєру. Ми встигли поговорити з Миколою і він також висловив думку, що з посиленним складом, ми могли боротися за медалі. Не пішла боротьба в Юрія Шкрюби (85). Не зміг себе розкрити і Володимир Васильєв (98). 

Хотілося б відзначити боротьбу представників молодіжної команди Жори Абовяна, Парвіза Насібова та Артема Матяша (75). В Ірані наша молодь зуміла перевірити себе і здобула корисний досвід. Як зізнався Абовян, потрібно наперед правильно вибудовувати тактику поєдинку. "Я міг пройти і Рустема з Турції, і Маммадова з Азербайджану,- сказав він. Принаймні, не був слабкішим за них." Артем Матяш поступився, однак дав гідний бій досвідченому Ельвіну Мурсалієву з Азербайджану. Мурсалієв був вражений нестримністю несамовитого українця. "Потрібен прийом",- визнає Матяш. Він усвідомлює, що без прийомів, одним тиском перемоги не здобути.

Окремо хочеться відзначити боротьбу Парвіза Насібова. Навіть не боротьбу, тому що з прийомами у Парвіза теж ситуація є відкритою, а його характер, та насамперед - бійцівський дух. Насібов, якому тільки 18-ть не залишив шансів Атакану Юселю. Досвідчений турок не зміг підлаштуватися під Насібова, а під кінець був змушений відступати. В поєдинку з азербайджанським борцем Камраном Маммадовим, Насібов на останній хвилині, програючи з рахунком 2:0, пішов уперед і, в прямому сенсі, вирвав перемогу у сильного суперника. В заключній сутичці українець переміг технічного німця Еріка Вейсона. Насібов, нарешті, навчився грамотно працювати головою. Тепер не він б"є, а його. Судді робили зауваження і Маммадову і Вейсу за брутальну роботу головою. Насібов всі зустрічі пройшов без поразок!

І ще, на чому зробив акцент головний тренер Артур Дзігасов, Насібов чув, а головне - беззаперечно і вчасно виконував всі настанови секундантів, і в цьому також є доля його успіху!

В аеропорту Парвіз Насібов підійшов до мене, це було досить несподівано, адже він дуже скромний хлопець, і висловив слова вдячності всій команді за підтримку. А ще він подякував Артуру Дзігасову та старшому тренеру Мураду Саргсяну за правильні настанови.

Якби всі хлопці билися, як Насібов, ми б могли бути з медялями...
Автор: Олександр Пастухов
Источник
Борьба греко-римская 15:50 | 03 марта 2022 Росія та Білорусь відсторонені від участі у змаганнях Борьба греко-римская 13:50 | 27 февраля 2022 АСБУ вимагає від UWW виключити Борцівську Федерацію росії з членства Міжнарого світу боротьби Борьба греко-римская 19:05 | 24 февраля 2022 Увага! Наказ Міністерства молоді та спорту України Борьба греко-римская 18:50 | 22 февраля 2022 Тривають зори Борьба греко-римская 15:05 | 21 февраля 2022 Турнір О. Колчинського 2022: результати Борьба греко-римская 15:05 | 17 февраля 2022 Відкритий чемпіонат КДЮСШ "Школа спорту" пам"яті загиблих воїнів АТО та ООС Борьба греко-римская 18:50 | 15 февраля 2022 Борці Київщини завоювали дві медалі Кубку Польщі Борьба греко-римская 14:20 | 10 февраля 2022 ХV відкритий обласний юнацький турнір з греко-римської боротьби пам"яті Олексія Вакуленка Борьба греко-римская 14:05 | 10 февраля 2022 Зональний Чемпіонат України U15 та U17 пам"яті В.О. Гречишникова: регламент Борьба греко-римская 13:50 | 10 февраля 2022 Надія - 2022