ТРЕНУВАЛЬНИЙ ЗБІР ТРИВАЄ У ЗАПОРІЖЖІ

22:25 | 17 декабря 2016
У ці дні Запоріжжя успішно приймає зимовий навчально-тренувальний збір головної команди країни.
У ці дні Запоріжжя успішно приймає зимовий навчально-тренувальний збір головної команди країни. Про те, як зустріло борців Запоріжжя, розказує "Индустриалке" головний тренер національної збірної Артур Дзігасов, під час тренування борців на килимах обласної школи вищої спортивної майстерності.

Провідна база підготовки борців греко-римського стилю Запорізького регіону – обласна школа вищої спортивної майстерності у ці дні приймає у себе весь цвіт української боротьби. Національна команда, яка в грудні проводить у Запоріжжі зимовий навчально-тренувальний збір, на базі ШВСМ займається в тренажерному залі, плаває в басейні, і, звичайно веде підготовку на борцівських килимах. На одній з таких тренувань вдалося побувати "Индустриалке".
 

Ввечері п"ятниці на двох килимах ШВСМ помітно тісно. Чотири десятки борців беруть участь в запорізькому зборі, серед них 28 – основні члени національної збірної, решта поки набираються досвіду в компанії лідерів української боротьби. В цей день тренування проводить головний тренер національної збірної Артур Дзігасов. Артур Петрович у відмінній формі – прийоми показує борцям сам. У ролі напарника, до речі, виступає молодий запорізький класик Парвіз Насибов.
 
 

- Сьогодні вибрали Запоріжжя для проведення зборів, тому що наше місто дійсно місто боротьби, багато років ми лідируємо. Ось і в цьому році за підсумками сезону Запорізька область посіла перше місце в рейтингу регіональних федерацій" – розповідає старший тренер Запорізької області Євген Чертков. 
 

Умовами прийому в Запоріжжі борці задоволені. Підтверджує головний тренер національної збірної Артур Дзігасов.
 
 

- Ми вдячні, що в нас з"явилася така можливість хоча б трохи змінити обстановку, тренувальний процес. Ми постійно знаходимося на базі в Кончі-Заспі. А зараз хлопці трошки поміняли місце проведення і їм якось просторіше, вільніше. Коли в одних і тих же умовах проходить робота – не дуже затишно. А тут нам дуже подобається – приємно, що так ставляться люди до боротьби, зали переповнені.
 

Тренувальні збори головна команда країни планує проводити в Запоріжжі регулярно. Єдине, що не влаштовує – всього два килими в борцівському залі ШВСМ. 

- Хотілося б, щоб у майбутньому тут було хоча б чотири килима. Тому що місто – борцівський центр . І ми маємо намір сюди часто їздити, - зазначає Артур Дзігасов, - Зараз зима, а влітку, напевно, на Хортиці ще краще. Ми живемо на Хортиці і проводимо там тренування. Хлопці задоволені! Робота проходить функціонально і на килимі, і в залі важкої атлетики. 

На думку Євгена Черткова, Запоріжжя і острів Хортиця цілком можуть замінити спортсменам Крим, де раніше проводили частину своїх зборів українські борці. 

Збори національної команди триватимуть у Запоріжжі до 25 грудня. Потім у борців будуть невеликі канікули, щоб зустріти новий рік у колі сім"ї. А відразу після свят на олімпійський базі в Кончі-Заспі розпочнеться наступний навчально-тренувальний збір, спрямований на підготовку до чемпіонату Європи.
Источник
Борьба греко-римская 15:50 | 03 марта 2022 Росія та Білорусь відсторонені від участі у змаганнях Борьба греко-римская 13:50 | 27 февраля 2022 АСБУ вимагає від UWW виключити Борцівську Федерацію росії з членства Міжнарого світу боротьби Борьба греко-римская 19:05 | 24 февраля 2022 Увага! Наказ Міністерства молоді та спорту України Борьба греко-римская 18:50 | 22 февраля 2022 Тривають зори Борьба греко-римская 15:05 | 21 февраля 2022 Турнір О. Колчинського 2022: результати Борьба греко-римская 15:05 | 17 февраля 2022 Відкритий чемпіонат КДЮСШ "Школа спорту" пам"яті загиблих воїнів АТО та ООС Борьба греко-римская 18:50 | 15 февраля 2022 Борці Київщини завоювали дві медалі Кубку Польщі Борьба греко-римская 14:20 | 10 февраля 2022 ХV відкритий обласний юнацький турнір з греко-римської боротьби пам"яті Олексія Вакуленка Борьба греко-римская 14:05 | 10 февраля 2022 Зональний Чемпіонат України U15 та U17 пам"яті В.О. Гречишникова: регламент Борьба греко-римская 13:50 | 10 февраля 2022 Надія - 2022