ЯСКРАВІ МОМЕНТИ ЯСКРАВОГО ТУРНІРУ

09:10 | 30 ноября 2016
Близько години тривала Церемонія нагородження призерів Міжнародного 46 турніру з греко-римської боротьби "Спорт без кордонів", що відбувся у Берегово.
Близько години тривала Церемонія нагородження призерів Міжнародного 46 турніру з греко-римської боротьби "Спорт без кордонів", що відбувся у Берегово. 

Таку кількість дітей на одних змаганнях бачив вперше. 620 учасників! Можливо подібні борцівські заходи влаштовують в Ірані. Турнір представив 45 вагових категорій! 5 вікових підгруп - юнаки (206-08); (2004-05); (2002-03); (2000-01); молодь (1997-99).
 
Наймолодші учасники
 
Борцям на фото знизу по сім рочків. Це наймолодші, найлегші, і мабуть найзавзятіші учасники Відкритого турніру "Спорт без кордонів" в Берегово. Чемпіоном у вазі до 20 кг. став вихованець Василя Ковернюка з Тячева - Михайло Вовчок; друге місце посів Матей Спачинський з Мукачева (тренер А. Воробок), третіми стали - Юрій Дубляк з Берегова (тренер Ігор Карімов) та Зорян Глеба з Нововолинська тренер А.Грищук. 
 
 
Перспективна молодь 

Прикрасою Берегівського турніру стали фінальні поєдинки серед юніорів у вагових категоріях до 66 та 73 килограмів. Борець із Тячева, вихованець Йосипа Болдижара, дуже привітний хлопець і талановитий борець Василь Степа не зміг перебороти досвідченого й технічного Олексія Масика з Костополя. Декілька разів Масик робив небезбечні задушливі зашморги предстанвнику Закарпаття і арбітр зустрічі Іван Кукушкін зробив попередження борцю з Рівнещини за небезпечні й заборонені дії. Масику секундував перший тренер з Конотопу - Віктор Вікторович Гайдук. Масик технічно і функціонально був підготовлений краще за свого опонента. Степі потрібно більше працювати над функіональною витривалістю. Звісно, збагачувати технічний арсенал. В цього борця є головне - бійцівський стрижень і природній потенціал.
 
 
Зумів переломити хід поєдинку і здобути непросту перемогу над сильним борцем з м. Берегова Золтаном Шебештином, який тренується в Ігоря Карімова, вихованець Віктора Лозового - Адам Абдуразаков. Хлопець проявив характр, наполегливість, рішучість і в другому періоді докорінно змінив картинку поєдинку. На початку здалося, що Абдуразаков не подужає сильного суперника, але коли Адам пішов на загострення, нав"язав Золтану свою боротьбу, господарь не витримав тиску, очі його наче затьмарилися і почав відступати. Такі перемоги, на характері, коли борець поограє, однак не здається, йде вперед і, врешті, ламає хід зустрічі, завжди викликають найбільші емоціїї та почуття!
 


 
У важкій вазі (100+) перемогу у фіналі здобув вихованець Ігоря Карімова - Ігор Калій, який здолав словака Ніколаса Марцінка.
 
 
Командні результати

На Міжнародному турнірі з греко-римської боротьби серед юнаків та юніорів перше місце завоювала команда Берегівського району, друге - Тячівський район, третіми стали Мукачівський район та команда Румунії.

Вітаємо тренерів з відмінним виступом підопічних!
 


 
Від імені президента ФГРБУ Олега Кравченка щиро вітаємо призерів змагань. Висловлюємо вдячність за сумлінну працю наставникам переможців, а також організаторам грандіозного борцівського свята - заступнику директора спортивної бази "Закарпаття" - Олені Михайлівні Чуха, старшому тренеру Берегівської школи - Ігорю Карімовичу Карімову, консулу Угорщини в Закарпатській області - Ендре Саліпский та Ігорю Йосиповичу Свіщо за багаторічну плідну співпрацю. 

Завдяки дружній, злагодженій роботі борцівської родини - Йосипа Юрійовича Болдижара, Василя Олександровича Ковернюка, Івана Івановича Боршоша, Івана Івановича Кукшкіна, Ігоря Валерійовича Козуба, Василя Івановича Варги, вдається не тільки проводити масштабні змагання серед дітей. За словами представника облдержадміністрації греко-римська боротьба дякуючи зусиллям людей закоханих в свою справу, стала одним з пріоритетних видів спорту на Закарпатті!

У футбол там ще бігають, але як бачимо із кількості дітей, що йдуть до секцій греко-римської боротьби, а на сьогодні, як повідомив віце-президент ФГРБ в Закарпатській області Іван Іванович Кукушкін, класикою займається близько тисячі юнаків, малі починають дедалі активніше перекваліфіковуватися на борців...
 

 
Источник
Борьба греко-римская 15:50 | 03 марта 2022 Росія та Білорусь відсторонені від участі у змаганнях Борьба греко-римская 13:50 | 27 февраля 2022 АСБУ вимагає від UWW виключити Борцівську Федерацію росії з членства Міжнарого світу боротьби Борьба греко-римская 19:05 | 24 февраля 2022 Увага! Наказ Міністерства молоді та спорту України Борьба греко-римская 18:50 | 22 февраля 2022 Тривають зори Борьба греко-римская 15:05 | 21 февраля 2022 Турнір О. Колчинського 2022: результати Борьба греко-римская 15:05 | 17 февраля 2022 Відкритий чемпіонат КДЮСШ "Школа спорту" пам"яті загиблих воїнів АТО та ООС Борьба греко-римская 18:50 | 15 февраля 2022 Борці Київщини завоювали дві медалі Кубку Польщі Борьба греко-римская 14:20 | 10 февраля 2022 ХV відкритий обласний юнацький турнір з греко-римської боротьби пам"яті Олексія Вакуленка Борьба греко-римская 14:05 | 10 февраля 2022 Зональний Чемпіонат України U15 та U17 пам"яті В.О. Гречишникова: регламент Борьба греко-римская 13:50 | 10 февраля 2022 Надія - 2022