ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ 2016: НАЙКРАЩЕ (відео)

21:55 | 12 октября 2016
Чемпіонат України з греко-римської боротьби, який відбувся у Запоріжжі відзначився захопливими моментами, напруженою боротьбою та яскравими перемогами.
Чемпіонат України з греко-римської боротьби, який відбувся у Запоріжжі відзначився захопливими моментами, напруженою боротьбою та яскравими перемогами. Ми вже ділилися Всеукраїнської першості, тепер пропонуємо знову поринути в змагальну атмосферу та переглянути найцікавіші сутички з ЧУ 2016.
 
59 кг
 
Сильних борців зібрала вагова категорія до 59 кг на чемпіонаті України серед чоловіків з греко-римської боротьби. Саме в цій вазі на килим вийшли талановитий борець Олексій Жабський з Миколаєва, працьовитий і скромний Владислав Коростильов із Маріуполя, Денис Чебанов (Луганська-Миколаївська обл.), призер ЧЄ серед молоді Жора Абовян, талановитий Андрій Мартинюк з Рівного. Оскільки боротьба за "бронзу" тривала водночас на двох килимах ми встигли об"єднати і викласти обидві сутички. Вибачте, що подаємо тільки заключну частину поєдинку Чебанов-Сологуб.

Арзуманян - Петрик (боротьба за бронзу)
 
Поєдинок  за третє місце між борцем із Запоріжжя Гевором Арзуманяном та Віктором Петриком представником Київщини. В боротьбі за вихід у фінал Віктор Петрик в напруженому герці поступився Андрію Мартинюку з Рівного, до речі, не подужав Мартинюка у чвертьфіналі і Арзуманян, проте Віктор Петрик, незважаючи на тиск залу, зумів вирвати перемогу у гострому протистоянні  з досвідченим борцем із Запоріжжя - Вюгаром Рагімовим. Максим Чепурко та Андрій Калашников відстояли перемогу свого вихованця і не дозволили суддям скасувати результат. В поєдинку за "бронзу" Петрик переборов Арзуманяна, а Денис Чебанов вистояв і переміг сильного, наполегливого борця із Конотопа - Євгена Сологуба. Головне, ми побачили красиву, конкурентну, атакуючу боротьбу у виконанні наших хлопців. Боротьба на очах стає не тільки популярною, але й видовищною та захоплюючою. І це тішить найбільше!
 
 
Абовян - Мартинюк (фінал)
 
Просто неймовірно дорослу, сформовану боротьбу продемонстрував у фіналі ЧУ серед чоловіків борець із Запоріжжя Жора Абовян. І не тільки у фіналі! Один з лідерів молодіжної збірної України, срібний призер юніорського ЧЄ-2016 в Швеції, впевнено пройшов всіх головних претендентів. І фактично у фінальному поєдинку не залишив шансів  досвідченому  борцю з Рівного - Андрію Мартинюку. На останніх секундах Мартинюк спробував провести кидок і в результаті сам опинився в цупких обіймах Абовяна. Жора вирішив не проводити контратаку, хоча мав для цього всі козирі. Він просто скинув із себе Мартинюка, хоча міг взяти, як мінімум - бал, а при бажанні й більше! Дія - нехай це була б посадка, не обов"язково кидок через груда,  на останніх секундах стала б яскравим закінченням цього поєдинку. На жаль, дорогі друзі, наші хлопці, особливо, якщо перемагають, стараються утримати перевагу, не роблять прийомів навіть коли це реально і зиркають у бік табло. Жора переміг, ми всі його вітаємо. Він боровся дуже уважно і професійно. От тільки зупинятися не можна!
 

Источник
Борьба греко-римская 15:50 | 03 марта 2022 Росія та Білорусь відсторонені від участі у змаганнях Борьба греко-римская 13:50 | 27 февраля 2022 АСБУ вимагає від UWW виключити Борцівську Федерацію росії з членства Міжнарого світу боротьби Борьба греко-римская 19:05 | 24 февраля 2022 Увага! Наказ Міністерства молоді та спорту України Борьба греко-римская 18:50 | 22 февраля 2022 Тривають зори Борьба греко-римская 15:05 | 21 февраля 2022 Турнір О. Колчинського 2022: результати Борьба греко-римская 15:05 | 17 февраля 2022 Відкритий чемпіонат КДЮСШ "Школа спорту" пам"яті загиблих воїнів АТО та ООС Борьба греко-римская 18:50 | 15 февраля 2022 Борці Київщини завоювали дві медалі Кубку Польщі Борьба греко-римская 14:20 | 10 февраля 2022 ХV відкритий обласний юнацький турнір з греко-римської боротьби пам"яті Олексія Вакуленка Борьба греко-римская 14:05 | 10 февраля 2022 Зональний Чемпіонат України U15 та U17 пам"яті В.О. Гречишникова: регламент Борьба греко-римская 13:50 | 10 февраля 2022 Надія - 2022