В. КУЗЬКО: ШЛЯХ ДО СРІБЛА

21:55 | 15 сентября 2016
На Чемпіонаті світу з греко-римської боротьби серед кадетів, що триває в Тбілісі, єдине "срібло" Україні приніс вихованець Костопільського спортивного ліцею - Владислав Кузько (42).
На Чемпіонаті світу з греко-римської боротьби серед кадетів, що триває в Тбілісі, єдине "срібло" Україні приніс вихованець Костопільського спортивного ліцею - Владислав Кузько (42). Владислав проявив себе справжнім воїном!
 
 
Кузько бився за кожний бал і постійно йшов уперед. Він впевнено і помірковано пройшов американця, у чвертьфіналі з рахунком 5:2 переміг Х.Асатряна з Вірменії, у півфіналі здолав Заура Алієва з Азербайджану (4:1), а в боротьбі за "золото" в рівній боротьбі поступився іранцю Оміду Арамі. Це був саме той випадок коли найшла коса на камінь. Кузько зустрів гідний опір із боку іранського борця, і всі українські вболівальники помітили, що при всьому бажанні, внутрішньому настрої вирвати "золото", Кузі, як ми по-доброму кличемо нашого талановитого мухача, вкрай бракує сил, тяги, міці. Ми бачили, що іранець перештовхує Влада, блокує всі його спроби переломити хід сутички. Хоча Кузько, як зазначив старший тренер кадетської збірної Віктор Лозовий, під час турнірів в Ірані здобув корисний досвід і довів, в першу чергу собі, що може перемагати суперників і більших за себе. Ми надіялися до останнього, що Владислав вирве перемогу. На жаль, не зміг. Програв. Але боровся до останньої секунди. Саме цю важливу річ повинен зрозуміти кожен борець - не біда програти, гріх - не боротися, не докласти зусиль, не викластися на всі 100! Так, кожен може програти. Але спробуй увірватися у захват! прорвися у хрест і спробуй зробити кидок! Не бійся впасти на спину. Хоча би СПРОБУЙ!!!! Дехто побоявся наважитися на атаку! І це сама велика пастка! А Кузько бився! Взагалі Кузько показав, що вміє не тільки йти в наступ, а також - контролювати себе, і може працювати без зайвих рухів і емоцій. 
 


 
 
Весь шлях до фіналу українець пройшов достойно! Він здолав сильних претендентів і продемонстрував вольову боротьбу. Цей скромний хлопець своїм результатом врятував всю команду. Кузько власним прикладом, показує всім, що на килимі потрібно битися за перемогу. Хоча, як зауважив прискіпливий Володимир Кравченко, Кузько працював виважено, як зрілий борець. Тренер Владислава - Дмитро Шевчук вважає успіх підопічного цілком закономірним. "Ти пахав на тренуваннях, йшов останнім з килима, плакав від болю, і ти є сильнішим за них! Бо ти щодня, несамовито вкалував! Ти кращий! - перед кожним двобоєм наставляв борця Шевчук. "- Хто вмирає на тренуваннях, - любить наголошувати молодий Костопільський наставник, - той є щасливим на змаганнях!" І хоча радіти після здобуття медалі, Кузько просто фізично не мав сил, ми всі його щиро вітали! На мою думку і Антон Литвин, і Дмитро Васецький, і Хайсам Махуд мали шанс поборотися за медалі. Хтось не впорася із хвилюванням, хтось обрав невірну тактику, а комусь не вистачило якогось малку...
 


 
 
Від нашої української делегації хочеться від всього серця подякувати послу України в Грузії - Григорію Павловичу Назарову, який знайшов можливість підтримати виступ у фіналі українця! Як зауважив державний тренер Віталій Волошин поява посла трапилася вперше. За важливу ініціативу висловлюємо подяку президенту Рівненської ФГРБ - Віталію Ковалю. Звичайно, не можемо не привітати Віктора Гайдука, який навчав Кузько азам борцівської техніки в Конотопі. Низький уклін за плідну працю Івану Миколайовичу Ладоненко і всьому колективу Костопільського спортивного ліцею. Також вітаємо Почесного президента Рівненської обласної ФГРБ - Олександра Данильчука.
 


 
 
Від імені ФГРБУ та Олега Кравченка, вітаємо Владислава Кузько з прекрасним результатом і бажаємо йому терпіння, витримки, сумлінної праці, адже головні перемоги, Владе, чекають на тебе попереду. Потрібно тільки не зупинятися.
 

 
Автор статті: Олександр Пастухов
Источник
Борьба греко-римская 15:50 | 03 марта 2022 Росія та Білорусь відсторонені від участі у змаганнях Борьба греко-римская 13:50 | 27 февраля 2022 АСБУ вимагає від UWW виключити Борцівську Федерацію росії з членства Міжнарого світу боротьби Борьба греко-римская 19:05 | 24 февраля 2022 Увага! Наказ Міністерства молоді та спорту України Борьба греко-римская 18:50 | 22 февраля 2022 Тривають зори Борьба греко-римская 15:05 | 21 февраля 2022 Турнір О. Колчинського 2022: результати Борьба греко-римская 15:05 | 17 февраля 2022 Відкритий чемпіонат КДЮСШ "Школа спорту" пам"яті загиблих воїнів АТО та ООС Борьба греко-римская 18:50 | 15 февраля 2022 Борці Київщини завоювали дві медалі Кубку Польщі Борьба греко-римская 14:20 | 10 февраля 2022 ХV відкритий обласний юнацький турнір з греко-римської боротьби пам"яті Олексія Вакуленка Борьба греко-римская 14:05 | 10 февраля 2022 Зональний Чемпіонат України U15 та U17 пам"яті В.О. Гречишникова: регламент Борьба греко-римская 13:50 | 10 февраля 2022 Надія - 2022