МАМІАШВІЛІ ПІДСТАВИЛИІ!

21:40 | 27 августа 2016
Щойно говорив з Беленюком і наш борець категорично заперечує свої контакти з Маміашвілі.
Щойно говорив з Беленюком і наш борець категорично заперечує свої контакти з Маміашвілі. Жан не благав і не вмовляв, щоб його, як нібито заявив Михайло Маміашвілі (особисто не вірю в авторство цих сліві) взяли до складу російської команди. Мені не сподобався сам тон заяви: "Можно лить сльози, что у мальчика без квартири, которий живет с мамой отобрали медаль...Ще пару лєт назад етот мальчик умолял меня, чтобі я забрал єго в Росію..." Надто цинічно, принизливо, з неприхованою зневагою звучать ці слова із уст авторитетної людини, тим більше - колишнього борця. Потрібно надто не поважати себе, аби так висловлюватися про спортсмена, який ні про що подібне до тебе не звертався. Здається журналісти перестаралися. Як сказав Беленюк він міг тільки привітатися з Маміашвілі. Ні про що інше вони не говорили. Так перекрутити зміст вміють тільки шукачі полунички. Мета відома - зробити піар російсьим борцям і вкотре образити почуття українців! І ми віримо в цю маячню! Починаємо робити репости й ламати голову говорив чи не говорив ці слова Маміашвілі. Не думаю, що Олімпійський чемпіон, який народився в Україні, може настільки огидно паплюжити російських суперників. Хоча вже й не знаєш, чого можна очікувати від росіян! Ще більше мене зачепили слова: "Я знав, що Чакветадзе його має перемогти, що він сильніший від нього (від Жана прим.авт.)... 
 

Перепрошую, знати хто кого переможе наперед може один тільки Господь Бог. Ми можемо лише тримати кулаки і надіятися на краще. Безумовно, Чакветадзе сильний борець, він пройшов потужних суперників, але три хвилини першого періоду Давід, погодьтеся друзі, ніяк не міг застосувати свою силу, бо Жан, і це бачили і судді, і тренері, і вболівальники, вміло перегравав його! І хто може знати, чим би закінчився цей вирішальний Олімпійський двобій, якби до роботи не включились судді? Знати наперед, що переможе росіянин можна було тільки за однієї умови - коли цю перемогу зазделегідь замовили й проплатили! І знаєте, що я ще відчуваю?! Що і Маміашвілі, і Чакветадзе, і Кугуашвілі, і Кезевадзе,і Мачаідзе, і Казарашвілі, якого дискваліфікували, словом дружня грузинська родина,(при всій повазі до братів грузин! як наголосив в Борисполі Артур Дзігасов) розуміє, що Беленюк не програв у фіналі Ріо! Так, йому не дали виграти, але і перемога Чакветадзе не є абсолютною! І Давид, я впевнений в цьому, розуміє, що йому, принаймні - допомогли вибороти "золото". Всьому виною суддівське втручання! Так, він міг стати чемпіоном! Всі шанси були для цього і в Жана. І якби Чакветадзе в чистому двобої довів, що він є кращим за Беленюка, ми би, відкрито визнали цю перемогу! Про те, що медаль завойовано не зовсім чесно, розуміють не тільки сам борець, його команда, а й журналісти московських ЗМІ та інтернет сайтів, які нагло хочуть примусити нас визнати свою поразку. А знаєте чому вони так цього прагнуть? Тому, що всі знають, що Давіда тягнули і об"єктивно його перемога не є беззастережної! От тільки своєю жадобою до смажених фатів сайт rsport псує репутацію серйозної людини.

Взагалі, після закінчення Олімпійських Ігор, з ім"ям президента ФСБР - Михайла Маміашвілі пов"язано багато скандалів та інцедентів. Немає підстав сумніватися, що суворий Маміашвілі, який не прощає безвольних поразок спортсменам (це його принципова позиція: якщо вийшов боротися за збірну Росії, повинен битися до останнього! Маєш впасти, але не поступитися!), на очах у свідків двічі дав ляпаса російській борчині Інні Тражуковій. Дівчина була настільки обурена діями президента, що збиралася навіть писати заяву до прокуратури. Російські ЗМІ повідомляють, що Михайло Геразієвич, вже готовий вибачитися особисито перед Тражуковою та всією жіночою командою. Питання доволі делікатне і мені важко цей вчинок коментувати. Хоча б тому, що не бачив на власні очі, як все відбувалося. Однак, якщо президент ФСБР підняв руку на дівчину, погодьтеся - це неприйнятний факт! Сильний чоловік ніколи цього не зробить. Етична комісія UWW вже розглядає дану ситуацію і найблищим часом має винести свій вердикт. 

Відповідати за слова людини, яка себе не зовсім контролює досить складно. Тим більше, як ми вже зазначали, не факт, що принизливі слова на адресу нашого борця належать саме Михайлу Геразійовичу. Гадаю, журналісти просто перегнули палку. Маміашвілі міг сказати щось подібне, тільки в одному випадку, якщо визнає, що причетний до судівської змови проти українця в Ріо! А ще, якщо усвідомлює, що українець не слабкіший за Чакветадзе. Вся злість, бруд, заздрість, агресія московських журналістів проти Жана з усіх ресурсів пояснюється тим, що наш борець залишився непереможеним! І весь світ це бачив! Будемо чекати реваншу в Токіо!

Зрозуміло одне - росіяни не цураються перемагати будь-якою ціною. За поразку вони готові платити, брехати, бити своїх... Навіть дівчат. А це говорить про те, що в боротьбу в Росії, вкладаються дуже великі гроші. Росії потрібна не боротьба, а імідж непереможної Держави. Це не спорт, а політика! І це, як бачимо, декому дає право чинити повний безлад у світі спортивної боротьби. Можливо росіянам здається, що ніхто нічого не розуміє, не бачить, що можна через ящик дурити голову всім, зрештою всіх можна купити та підмовити... От тільки українці живуть за іншими законами! І в цьому наша сила! Беленюк не програв у фіналі! І я буду відстоювати цю позицію!
 
Автор статті: Олександр Пастухоа
Источник
Борьба греко-римская 15:50 | 03 марта 2022 Росія та Білорусь відсторонені від участі у змаганнях Борьба греко-римская 13:50 | 27 февраля 2022 АСБУ вимагає від UWW виключити Борцівську Федерацію росії з членства Міжнарого світу боротьби Борьба греко-римская 19:05 | 24 февраля 2022 Увага! Наказ Міністерства молоді та спорту України Борьба греко-римская 18:50 | 22 февраля 2022 Тривають зори Борьба греко-римская 15:05 | 21 февраля 2022 Турнір О. Колчинського 2022: результати Борьба греко-римская 15:05 | 17 февраля 2022 Відкритий чемпіонат КДЮСШ "Школа спорту" пам"яті загиблих воїнів АТО та ООС Борьба греко-римская 18:50 | 15 февраля 2022 Борці Київщини завоювали дві медалі Кубку Польщі Борьба греко-римская 14:20 | 10 февраля 2022 ХV відкритий обласний юнацький турнір з греко-римської боротьби пам"яті Олексія Вакуленка Борьба греко-римская 14:05 | 10 февраля 2022 Зональний Чемпіонат України U15 та U17 пам"яті В.О. Гречишникова: регламент Борьба греко-римская 13:50 | 10 февраля 2022 Надія - 2022