ТРИМАЙСЯ, ЖАН!

08:55 | 11 июля 2016
Як тібетський монах цілком уходить в медитацію, так Жан Беленюк під час збору в Заросляку повністю розчиняється в тренуваннях.
Як тібетський монах цілком уходить в медитацію, так Жан Беленюк під час збору в Заросляку повністю розчиняється в тренуваннях. Можливо він поводиться інколи незвично, нервово, навіть егоїстично, однак не тому, що зловив зірку, як дехто вважає, а через колосальне психологічне напруження і усвідомлення особистої відповідальності. Уявіть себе на його місці! Через якихось сорок днів на нашого чемпіона чекає подія, до якої він йшов понад десять років свого життя. Він має готуватися більше за всіх. Він і працює на межі сил! Прислав повідомлення на другий день мого відрядження - "привезіть натрій хлор і глюкозу", бо організм не витримує. Беленюк, повірте я бачив, себе не жаліє. Тому що в Ріо проти нього вийдуть найсильніші атлети і вони не будуть з ним панькатися.
 


 
Так він надто серйозний, зосереджений, і йому не до жартів. Він настільки заглиблюється в процес, що наче перетинає невидимі кордони і виходить у інший вимір. Розумієш, що йому не можна заважати. Видно, як він аналізує кожну ситуацію, прокручує в голові можливі варіанти їх вирішення. Як гросмейстер відпрацьовує запасні комбінації, намагаючись прорахувати атаку на два, три ходи вперед. Тому що Беленюк не просто обдарований борець, витривалий і технічний, він спортсмен думаючий! Коли Жан заходить у кут, Мурад Саргсян відразу допомагає йому розібрати ситуацію. Головний тренер - Артур Дзігасов, який працює з Чернецьким, будь-якої секунди також встигає дати Беленюку свої рекомендації.
 


 
Починається робота в партері і Жан з неймовірним терпінням береться відточувати захист. Він полірує килим животом, намагаючись зтерти захвати партнера. Бачу, як рвуться пальці у Фільчакова, як старається Женя Савєта, подумки дякую всім партнерам, які допомагають Беленюку, Тімченко, Чернецькому стати сильнішими. Хочу вибачитися перед Олександром Кухтою, який зазнав травми в роботі з Беленюком. Можливо Жан перевищив засоби оборони, смикнувся надто потужно, однак він, переконаний в цьому, не навмисне це зробив. Пробач, Саня! Хоча знаю, операція неминуча і від моїх слів тобі навряд чи полегшає. 
 

 


 
Дивлячись за роботою олімпійців хочу низько вклонитися перед усіма спарингпартнерами за їню мужність та відданість. Не знаю, яким буде результат, однак без вашої підтримки хлопці, без вашої участі та допомоги, результату взагалі б не було. Жан, дякувати Богові, все це розуміє. Просто йому не на часі розслаблятися. В Ріо його ніхто не пожаліє! Беленюк не може підвести команду. Зрадити вболівальників. Він робить все на що здатний! Ми пишаємось тобою! Тримайся Жан!
 

 
Автор статті: Олександр Пастухов

Источник
Борьба греко-римская 15:50 | 03 марта 2022 Росія та Білорусь відсторонені від участі у змаганнях Борьба греко-римская 13:50 | 27 февраля 2022 АСБУ вимагає від UWW виключити Борцівську Федерацію росії з членства Міжнарого світу боротьби Борьба греко-римская 19:05 | 24 февраля 2022 Увага! Наказ Міністерства молоді та спорту України Борьба греко-римская 18:50 | 22 февраля 2022 Тривають зори Борьба греко-римская 15:05 | 21 февраля 2022 Турнір О. Колчинського 2022: результати Борьба греко-римская 15:05 | 17 февраля 2022 Відкритий чемпіонат КДЮСШ "Школа спорту" пам"яті загиблих воїнів АТО та ООС Борьба греко-римская 18:50 | 15 февраля 2022 Борці Київщини завоювали дві медалі Кубку Польщі Борьба греко-римская 14:20 | 10 февраля 2022 ХV відкритий обласний юнацький турнір з греко-римської боротьби пам"яті Олексія Вакуленка Борьба греко-римская 14:05 | 10 февраля 2022 Зональний Чемпіонат України U15 та U17 пам"яті В.О. Гречишникова: регламент Борьба греко-римская 13:50 | 10 февраля 2022 Надія - 2022