МАЙБУТНЄ УКРАЇНСЬКОЇ БОРОТЬБИ!

21:10 | 08 мая 2016
В Білій Церкві пройшов Чемпіонат країни з греко-римської боротьби серед молодших юнаків (2001-02 р.
В Білій Церкві пройшов Чемпіонат країни з греко-римської боротьби серед молодших юнаків (2001-02 р.н). Змагання зібрали майже 400 (!!!) юних класиків. В просторому залі 7-го Спортивного клубу армії місця вистачило всім. Перш ніж привітати переможців та призерів, хотілося б подякувати організаторам та всім людям, хто допоміг у проведенні цього свята дитячого спорту. Миколі Макаренку, Олександру Мілевському, Олександру Мельніченко, Віталію Лучко, Андрію Письменному та Миколі Легкодуху. Оскільки ці рядки народжуються «наживо» в кафе «Камельфо», де мене пригостили чудовою кавою, хочу подякувати адміністрації закладу і особисто - Вікторії Ковальчук за сервіс та чудові умови.

Отже, друзі, в перший день змагань на килимі за звання кращих із кращих змагалися борці перших шести вагових категорій.
 
Чемпіоном у вазі до 32 кг став Імед Худжадзе, який нарешті отримав перемогу у фіналі над Владиславом Куркуріним. Імед тренується в Конотопі у Віктора Гайдука. Третє місце поділили Олександр Шевчук (Опілля) та Артем Ковтун (Миколаївска обл.)
 
У наступній вазі (35 кг) кращим був вихованець Андрія Суровягіна з Волновахи – Олександр Яковлєв. У фіналі Сашко переміг борця з Полтавщини Андрія Гуру. Бронзові призери – О. Косянчук (Київ) та Д. Потер (Рівненщина).
 
38 кг. Дмитро Васильєв  переміг у фіналі земляка з Дніпропетровської обл. - О. Лобко. Третіми стали – І. Шляховой та С. Гринчук.
 
42 кг. Геннадій Завертайло, тренер Ігор Годлевський, в боротьбі за чемпіонство здолав Володимира Приткова. В. Скрит та О. Нікольський - «бронза».
 
47 кг. Вихованець Сергія Шинкарука – Єгор Букатий, який тренується в Максима Миколенка в боротьбі за «золото» переміг Михайла Квітченка. Борці обійшли Артема Гончарова та Богдана Тихоненка.
 
В 53 кг чемпіоном став Віталій Стеценко, тренер О. Бондар, другим – Максим Куценко. Маріуполець Іван Максютенко та Руслан Нехайчик – треті. 

Заключною сутичкою змагань став захоплюючий фінал у вазі до 59 кг. Гліб Скорофатов чисто технічно переміг Василя Васильківського. На початку Васильківський намагався контролювати ситуацію, однак коли Скорофатов після перерви спіймав захват, вирватися із цупких обійм Гліба Василю виявилося не під силу. В. Отечко та О. Примаченко посіли третє місце.
 
66 кг. Владислав Гузенко тренер Зиновій Добродуб у фіналі переміг В. Шишко. Бронзові призери – О.Задорожній та О. Дембовський.
 
73 кг. Артем Подакін, тренер Сергій Коротких, у фіналі виграв у В. Кожина з Харківщини. Д. Самсонов та М. Щербаков – посіли третє місце.
 
85 кг. Олександр Прицепов перміг Богдана Ляхова. Бронзові призери – О. Возний та І. Погорєлов.
 
У важкій вазі кращим був борець зі Стаханова, тренер С. Коротких – Святослав Калашніков. Святослав переміг у фіналі Макара Ламазана. Дмитро Будін та Богдан Медвідь розділили «бронзу».

Ми вітаємо юних борців з гарними виступами. Тим хто поступився, бажаємо тренуватися ще більше, і незабаром, ваші результати, хлопці - це аксіома, зміняться! Потрібно слухати тренерів, не байдикувати на тренуваннях й не пропускати занять. Все у вас, повірте, попереду. Подяка Головному судді змагань - Григорію Житовозу і всім суддям за злагоджену, професійну роботу!

Молоді тренери Дмитро Артюх з Рівненщини, Костянтин Липка з Тернополя, Алексан Сардарян з Маріуполя, Петро Коновальчук зі Стрия - одноголосно вважають, що прямі трансляції мають відбуватися постійно. На думку Дмитра Артюха можливість переглядати боротьбу в неті, дозволить батькам особисто вболівати за своїх дітей. Бачити виступи друзів зможуть однокласники. А тренери, зможуть переглядати сутички у запису й робити аналіз принципових поєдинків зі своїми учнями. Тренери висловили пропозицію про можливість фінансових внесків на організацію трансляції змагань у майбутньому. Безперечно, питання відео є актуальною темою для обговорення. Прошу всіх охочих висловитися з даного питання. Немає сумніву, що онлайн-трансляція - це крок уперед на шляху популяризації нашого виду спорту.
 
Автор статті: Олександр Пастухов







Источник
Борьба греко-римская 15:50 | 03 марта 2022 Росія та Білорусь відсторонені від участі у змаганнях Борьба греко-римская 13:50 | 27 февраля 2022 АСБУ вимагає від UWW виключити Борцівську Федерацію росії з членства Міжнарого світу боротьби Борьба греко-римская 19:05 | 24 февраля 2022 Увага! Наказ Міністерства молоді та спорту України Борьба греко-римская 18:50 | 22 февраля 2022 Тривають зори Борьба греко-римская 15:05 | 21 февраля 2022 Турнір О. Колчинського 2022: результати Борьба греко-римская 15:05 | 17 февраля 2022 Відкритий чемпіонат КДЮСШ "Школа спорту" пам"яті загиблих воїнів АТО та ООС Борьба греко-римская 18:50 | 15 февраля 2022 Борці Київщини завоювали дві медалі Кубку Польщі Борьба греко-римская 14:20 | 10 февраля 2022 ХV відкритий обласний юнацький турнір з греко-римської боротьби пам"яті Олексія Вакуленка Борьба греко-римская 14:05 | 10 февраля 2022 Зональний Чемпіонат України U15 та U17 пам"яті В.О. Гречишникова: регламент Борьба греко-римская 13:50 | 10 февраля 2022 Надія - 2022