МАЙСТЕР-КЛАС ВІД НЕЛЬСОНА ДАВИДЯНА

19:26 | 01 апреля 2016
Вчора, 31 березня, у відділенні ДЮСШ "Атлант" в Бортничах відбулася незабутня зустріч юних борців з унікальним борцем греко-римського стилю, одним з найталановитіших учнів видатного тренера Ігоря Кондрацького - неодноразовим чемпіоном світу, призером Олімпійських Ігор - Нельсоном Давидяном.
Вчора, 31 березня, у відділенні ДЮСШ "Атлант" в Бортничах відбулася незабутня зустріч юних борців з унікальним борцем греко-римського стилю, одним з найталановитіших учнів видатного тренера Ігоря Кондрацького - неодноразовим чемпіоном світу, призером Олімпійських Ігор - Нельсоном Давидяном. 
 


 
Нельсон Амаякович, незважаючи на дефіцит часу, все-таки завітав до зали Артема Ярошенка і продемонстрував початківцям ази борцівської техніки - свою низьку "фірмову" стійку, динамічне пересування на півзігнутих ногах, а також, забір руки для розвитку будь-якої атаки. У дітей та й тренерів, після незвичної стійки, спроб відтворити глибоку стійку Майстра, після жвавого тренування боліли ноги. Для того, щоб комфортно почуватися на "заряджених" ногах, видатний борець порадив хлопцям тренуватися ходити на зігнутих ногах із блинами чи гірями.
 


 
Борці задавали питання досвідченому спортсмену, а шановний гість відразу на килимі давав пояснення і практичні поради. Час промайнув, як одна мить. Нельсон Давидян вміє не тільки показати, а й доступно пояснити складні премудрості борцівської техніки. Приємно дивитися за його легкими, раціональними, відпрацьованими до автоматизму рухами, які містять тонкощі біомеханіки. Контрдію партнера, застосування ним сили, Давидян зустрічає своїми зручними й прорахованими формулами.
 


 
Наприкінці зустрічі "маестро" підписав дітям книги і флаєра. І, звичайно, ми зробили знімок на пам"ять. І діти, і тренери відділення - Петро Годинський, Владислав Єлісеєв та Дмитро Бабаєв, який допомагав майстру ділитися своїми "секретами", отримали надзвичайне задоволення від спілкування з мудрою, талановитою людиною. Подібні зустрічі з талановитими борцями слід проводити частіше. І добре, що видатні борці охоче йдуть на контакт і передають майбутнім чемпіонам свій досвід. Підписуючи автографи, Нельсон Амаякович повторював: "З моєї легкої руки станете великими борцями!". Він щиро хоче, щоб боротьба в Україні розвивалася й не згасала!
 

 
Автор статті: Олександр Пастухов
Источник
Борьба греко-римская 15:50 | 03 марта 2022 Росія та Білорусь відсторонені від участі у змаганнях Борьба греко-римская 13:50 | 27 февраля 2022 АСБУ вимагає від UWW виключити Борцівську Федерацію росії з членства Міжнарого світу боротьби Борьба греко-римская 19:05 | 24 февраля 2022 Увага! Наказ Міністерства молоді та спорту України Борьба греко-римская 18:50 | 22 февраля 2022 Тривають зори Борьба греко-римская 15:05 | 21 февраля 2022 Турнір О. Колчинського 2022: результати Борьба греко-римская 15:05 | 17 февраля 2022 Відкритий чемпіонат КДЮСШ "Школа спорту" пам"яті загиблих воїнів АТО та ООС Борьба греко-римская 18:50 | 15 февраля 2022 Борці Київщини завоювали дві медалі Кубку Польщі Борьба греко-римская 14:20 | 10 февраля 2022 ХV відкритий обласний юнацький турнір з греко-римської боротьби пам"яті Олексія Вакуленка Борьба греко-римская 14:05 | 10 февраля 2022 Зональний Чемпіонат України U15 та U17 пам"яті В.О. Гречишникова: регламент Борьба греко-римская 13:50 | 10 февраля 2022 Надія - 2022