Благодійність: досвід США

11:10 | 05 марта 2016
Всі знають, що стан спорту в Україні далекий від ідеалу.
Всі знають, що стан спорту в Україні далекий від ідеалу.  Бракує фінансування змагань та зборів, стан тренувальних баз залишає бажати кращого, а суми стипендій та заохочень спортсменів, навіть міжнародного класу, і близько не покривають їх витати на підготовку. Боротьба не є виключенням  з цього сумного правила. В таких умовах покладатися можна тільки на благодійність - велику частку фінансової та моральної допомоги боротьба отримує саме  від приватних організацій та спонсорів. Навіть Федерація греко-римської боротьби, всупереч загальній думці, є громадською організацією і до держави немає ніякого відношення. 

Пошук джерел фінансування змушує нас звертатися до досвіду інших країн, в яких боротьба «на підйомі».

США не соромляться просити
 


Потрапивши на головну сторінку сайту (Національний керівний борцівський орган), можна побачити відкриті та дружні заклики приєднатися та стати частиною великої команди підтримки Американської боротьби. 

Наразі в США існують 5 благодійних програм, в які кожен бажаючий може зробити свій внесок та отримати натомість, крім морального задоволення, цілком реальні привілеї та подарунки, наприклад, футболки, постери з автографами відомих борців, номерні знаки на автомобілі та квитки на борцівські турніри. 
 

Кожен вболівальник самостійно обирає програму, в яку він хоче вкласти особисті кошти:
Загальний фонд (найбільші потреби) Чоловіча Вільна боротьба Жіноча Вільна боротьба Греко-Римська боротьба Фонд нагороджень чемпіонів (Living The Dream Medal Fund)
 
Крім того, допомогти USA Wrestling можна не тільки фінансово, оскільки не секрет, що організація великих змагань потребує також і суттєвих людських затрат. У зв’язку з цим, USA Wrestling пропонує волонтерську програму для тих, хто хоче допомогти боротьбі своєю безпосередньою участю та часом.  

Благодійні програми для України

Наші борці – в числі кращих борців Світу, наші тренери мають великий досвід роботи зі спортсменами різних вікових та вагових категорій, використовують передові тренувальні методики,  а українські рефері цінуються на міжнародній арені та мають відповідні кваліфікації. 

На сьогоднішній день гостро стоїть питання про збільшення фінансування української боротьби. У зв’язку з цим, звертаємося до усієї борцівської спільноти:
Які джерела фінансування боротьби ви можете запропонувати? Чи підтримали б ви благодійні програми для розвитку боротьби в України? Які заходи у цьому напрямку ви вважаєте найбільш прийнятними? Які подарунки та привілеї ви б хотіли отримати за свою допомогу (благодійні внески)?  
Свої коментарі та пропозиції пишіть на електронну пошту ФГРБУ - federationborotba@gmail.com та під цією новиною у соціальних мережах. 
 
Атвор статті: Анна Опацька

Источник
Борьба греко-римская 15:50 | 03 марта 2022 Росія та Білорусь відсторонені від участі у змаганнях Борьба греко-римская 13:50 | 27 февраля 2022 АСБУ вимагає від UWW виключити Борцівську Федерацію росії з членства Міжнарого світу боротьби Борьба греко-римская 19:05 | 24 февраля 2022 Увага! Наказ Міністерства молоді та спорту України Борьба греко-римская 18:50 | 22 февраля 2022 Тривають зори Борьба греко-римская 15:05 | 21 февраля 2022 Турнір О. Колчинського 2022: результати Борьба греко-римская 15:05 | 17 февраля 2022 Відкритий чемпіонат КДЮСШ "Школа спорту" пам"яті загиблих воїнів АТО та ООС Борьба греко-римская 18:50 | 15 февраля 2022 Борці Київщини завоювали дві медалі Кубку Польщі Борьба греко-римская 14:20 | 10 февраля 2022 ХV відкритий обласний юнацький турнір з греко-римської боротьби пам"яті Олексія Вакуленка Борьба греко-римская 14:05 | 10 февраля 2022 Зональний Чемпіонат України U15 та U17 пам"яті В.О. Гречишникова: регламент Борьба греко-римская 13:50 | 10 февраля 2022 Надія - 2022