В Києві відбувся Турнір пам"яті Колчинського

15:40 | 23 февраля 2016
Коментаторський столик стояв у куті залу, тож мимоволі погляд падав на плакат з портретами видатного борця виставленого в манежі СКА ЗСУ, і здавалося, що Олександр Леонідович щиро радіє атмосфері змагань, кількості учасників і, власне, якості самої боротьби.
Коментаторський столик стояв у куті залу, тож мимоволі погляд падав на плакат з портретами видатного борця виставленого в манежі СКА ЗСУ, і здавалося, що Олександр Леонідович щиро радіє атмосфері змагань, кількості учасників і, власне, якості самої боротьби. Близько 170 талановитих кадетів приїхали до Києва взяти участь в ХІХ Міжнародному турнірі з греко-римської боротьби пам’яті дворазового Олімпійського чемпіона – Олександра Колчинського.

Цього разу до Києва приїхала кадетська збірна Угорщини, і ці скромні хлопці подарували нам, насамперед, достойну конкуренцію, яскраву, технічну боротьбу та досвід для наших хлопців. Як зауважив тренер Сергій Капінос, коли на килим виходить іноземець наші хлопці нерідко губляться. 

На початку турніру угорці активно вигравали майже в усіх категоріях і тільки ближче до фіналів почали поступатися українцям. В залі бракувало підопічних Віктора Лозового, які цими ж днями боролися на турнірі в Білорусі. Не змогли приїхати до Києва борці з Молдови. Проте, у турнірі взяли участь борці з Німеччини - Янек Біттерлінг(69) та Франц Ріхтер (100). Отже, турнір цього разу підтвердив статус Міжнародного, подяка за приїзд угорської команди Заслуженому тренеру України Івану Кукушкіну. Наші хлопці змогли не тільки проборотися між собою, а й набратися нових відчуттів.

Протоколи змагань ви самі побачите, але наших переможців назву – Іван Чмир(42), Мукачево, Іван Максютенко (46), Маріуполь, харків’янин Євген Карнаух (50), разом зі своїм земляком - Ярославом Кулинічем подарували нам незабутній фінал; Руслан Михальчук (54) на характері вирвав перемогу в борця з Тернополя Олега Дикого; маріуполець Владислав Борисенко (58) вихованець Алексана Сардаряна здолав у фіналі Сергія Бортника; маріуполець Василь Панасюк (63) поступився в боротьбі за «золото» угорцю – Жолту Путнокі; вінничанин Ігор Бичков старався, однак не подужав Тамаша Леваї (Угорщина); Іштван Такач (76) в фіналі упевнено переборов товариша по збірній; Алекс Плоке був кращим у вазі до 85кг, а у важкій вазі (100) перемогу здобув Франц Ріхтер з Німеччини. Уявіть 18! учасників зібрала важка вага! І це були сильні, енергійні, статурні хлопці, які виходили не штовхатися і валитися на спину, а рухатися, проводити кидки, проявляти характер. Змагатися за перемогу. Шкода, що не вийшов на килим вихованець «Школи спорту», який тренується в Максима Миколенка – Махуд Хайсам. Для нього цей турнір, безперечно, був би корисним досвідом.

Всі бажаючі, хто не зміг прибути до Києва, мали змогу вболівати за українців в онлайн-режимі. Днями наші партнери з «Кремень-TV» надішлють нам відео фінальних поєдинків. За словами тренерів, суддів і самих учасників турнір пройшов на хорошому організаційному рівні. На свято боротьби до манежу завітали Олімпійські чемпіони – Іван Богдан та В’ячеслав Олійник, призери Олімпійських Ігор Адрій Калашніков та Армен Варданян, чемпіон світу Жан Беленюк. Чемпіони світу серед кадетів Артур Політаєв, Олександр Грушин та Дмитро Кіяшок. У перерві красиві танцювальні номери подарували всім присутнім вихованці Наталі Батєєвої.

Все було чудово, але в залі манежу знову не було глядачів. Чесно кажучи, для них там просто не знайшлося б місця. Край килима щільно обступили спини друзів борців, гостей та учасників і проштовхнутися через цей мур борцівьких плечей було неможливо.

«На майбутнє, для проведення подібних змагань,- поділився думками один з організаторів турніру Олександр Петренко, - нам слід виходити на широку арену й міняти звичний формат таких заходів. В залі мають стояти трибуни для вболівальників. Де б вони не давилися у тісняві, а почувалися б комфортно. Замість телевізійного екрану має бути широкий екран з якого люди зможуть бачити кадри хроніки. Можливо столичний Палац спорту це й поки що занадто, але Легкоатлетичний манеж на Березняках – це вже інший рівень. Потрібно проводити такі змагання не для себе, і не для галочки, а в першу чергу – для популяризації боротьби. Щоб до борцівських залів приходили нові діти.» 

"Можливо цього разу не все вийшло ідеально, - підтримав свого колишнього вихованця тренер ДЮСШ "Атлант" В’ячеслав Клименко, - однак спортсмени отримали досвід і змагання пройшли на пристойному рівні.

Особлива подяка Сергію Микитовичу Константинову, який протягом 19-ти років виділяє кошти для проведення змагань. Вірному другові Олександра Колчинського – Валерію Миколайовичу Куклінову за збереження пам’яті про видатного борця. Дмитру Володимировичу Бабаєву за підтримку українських борців, а також - Осману Алішейховичу Асхабову та Сергію Миколайовичу Чорному за фінансову підтримку турніру. А ще - Олексію Добровольскому.

Будемо сподіватися наступного разу, на ХХ ювілейний турнір пам"яті видатного українського богатиря приїде ще більше сильних юнаків із різних країн!

Дорогі друзі, пробачте, що зробив мало світлин учасників. Коментуючи боротьбу, просто не мав часу фотографувати змагання. А в перерві до об"єктиву потрапляли переважно гості...

Источник
Борьба греко-римская 15:50 | 03 марта 2022 Росія та Білорусь відсторонені від участі у змаганнях Борьба греко-римская 13:50 | 27 февраля 2022 АСБУ вимагає від UWW виключити Борцівську Федерацію росії з членства Міжнарого світу боротьби Борьба греко-римская 19:05 | 24 февраля 2022 Увага! Наказ Міністерства молоді та спорту України Борьба греко-римская 18:50 | 22 февраля 2022 Тривають зори Борьба греко-римская 15:05 | 21 февраля 2022 Турнір О. Колчинського 2022: результати Борьба греко-римская 15:05 | 17 февраля 2022 Відкритий чемпіонат КДЮСШ "Школа спорту" пам"яті загиблих воїнів АТО та ООС Борьба греко-римская 18:50 | 15 февраля 2022 Борці Київщини завоювали дві медалі Кубку Польщі Борьба греко-римская 14:20 | 10 февраля 2022 ХV відкритий обласний юнацький турнір з греко-римської боротьби пам"яті Олексія Вакуленка Борьба греко-римская 14:05 | 10 февраля 2022 Зональний Чемпіонат України U15 та U17 пам"яті В.О. Гречишникова: регламент Борьба греко-римская 13:50 | 10 февраля 2022 Надія - 2022