МИКОЛАЇВ ЗІБРАВ НАЙКРАЩИХ!

17:55 | 01 февраля 2016
На Чемпіонаті України-U23 з греко-римської боротьби, що пройшов у Миколаєві, амбітна молодь демонструвала активну боротьбу, незламну волю та прагнення до перемоги.
На Чемпіонаті України-U23 з греко-римської боротьби, що пройшов у Миколаєві, амбітна молодь демонструвала активну боротьбу, незламну волю та прагнення до перемоги. Боротьба відбувалася на трьох килимах і слідкувати одночасно за виступами атлетів було вкрай непросто. Тим більше, в кожній вазі розігрувалася справжня битва і спостерігалася завзята конкуренція. На килимі ніхто не хотів програвати. Юніори боролися, як зрілі чоловіки. Кожен учасник намагався йти уперед і до останнього змагався за перемогу.

Віктор Петрик (59) в напруженій боротьбі упевнено перемагає технічного Жору Абовяна. Артур Політаєв (66) здобуває чисту технічну перемогу над Сергієм Грушиним. Як це часто буває, вже в першому колі жереб звів на килимі найсильніших суперників. Захоплюючий двобій розгортається між Дмитром Добровим (66) з Одеси та Максимом Євтушенко з Краматорська. Програючи на початку сутички Євтушенко зумів зрівняти рахунок, однак фізично сильний і добре підготовлений одесит у другому періоді здобуває перевагу і на останніх хвилинах не дозволяє досвідченому супернику виправити положення. В боротьбі за «бронзу» Євтушенко з рівним рахунком поступився Віталію Фуглаєву із Запоріжжя. Сьогодні вранці, в поїзді дорогою на Київ, Максим пояснив причину невдалого виступу. Під час змагань в Ірані Євтушенко отримав травму спини, і через болі в хребті збавив навантаження, послабив тренування і втратив форму. Боротися йому було важко і це було помітно.
 
До речі, через хвороби і травми, не зміг проявити себе Артем Матяш, вибув з боротьби Зелім Дзігасов (98), який пошкодив голіностоп у першій сутичці з Дмитром Кременєвим, не зміг успішно відборотися через слабкість після грипу і Євген Савєта (98).
 
Олександр Литвинов (71) із Запоріжжя, як завжди спокійно й зібрано розпочинає боротьбу з киянином Ельмаром Нуралієвим. Нуралієв починає обережно і невпевнено. В якусь секунду він втрачає пильність, Литвинов збиває його на бік і здобуває 4 бали. Спроби Нуралієва відігратися на останній хвилині, а він декілька разів поспіль вичавлював чутливого суперника за килим, приносять йому пару балів, але цього для перемоги відверто замало.
 
Майже в цей же час Артем Матяш (75) у рівній боротьбі з рахунком 4:4 поступається Петру Матлаху з Тернополя.
 
Дмитро Кияшок (85) нічого не може вдіяти фізично сильному Антону Олійнику з Харкова. Меншим на зріст і вагу проти суперника здається Кияшок. Діма «грузне» в захватах і відступає. В партері хоче вискочити на гору, але розірвати міцні руки Олійника не вдається. Після перерви Діма вривається в корпус суперника і проводить кидок через себе. Відвойовує 2 бали. Його бажання закріпити успіх призводить до хаотичних дій і непідготовленої атаки. Кияшок настільки рішуче рветься до перемоги, що часто не встигає підготувати атаку. Він помиляється і опиняється на спині. Така ситуація з Кияшком трапляється не вперше. Потрібно діяти виваженіше. Інколи він надто поспішає.

Хорошу боротьбу продемонстрував Олександр Грушин (59). Жваву і динамічну сутичку провів Олександр з Жорою Абовяном. Абовян у другій половині зумів скоротити рахунок, але вирвати перемогу у більш зконцентрованого суперника йому не вдалося. На жаль, в боротьбі за третє місце Грушин у напруженій боротьбі поступився Гевору Арзуманяну. Весь поєдинок Олександр намагався переломити хід боротьби. Невтомно йшов вперед, атакував. До останньої секунди змагався за перемогу. Але слід віддати належне Гевору – незважаючи на розбитий ніс він вистояв і здобув таку непросту, і таку важливу для себе перемогу. Непогано розпочав виступ у цій вазі Корюн Саградян, який вирвав перемогу в Олексія Жабського, але проти фіналіста Віктора Петрика йому не вистачило упевненості та міцності. До речі, у поєдинку за вихід у фінал з Віктором Петриком, Олександр Грушин знову проявив свої найкращі бійцівські якості. Борці, в черговий раз, влаштували справжню рубку. І, треба зазначити, Віктор Петрик проявив характер і зумів витримати нестримний тиск зарядженого на перемогу Олександра. На жаль, у фіналі представнику Київщини обіграти Андрія Мартинюка з Рівного не вдалося. Мартинюк витягнув Петрика з партеру і провів ефектний кидок через себе.

В рівній боротьбі Парвіз Насібов (66) переміг Сергія Козуба із Закарпаття. Це була битва гідних суперників. Борці показали характер і обидва витримали шалений темп. Не вдалося справитися з Насібовим і Артуру Політаєву, який дуже цього прагнув. Досвідченому Політаєву ніби у вирішальний момент чогось не вистачає. Як мені здалося, Артуру бракує сили і швидкості. Гадаю, Дмитру Пікалову є над чим попрацювати. Безпорадність Артура чітко видно, коли він стикається з більш збитим суперником. В боротьбі з Сергієм Козубом, Політаєв намагався переломити хід боротьби, але щоразу відходив. Козуб підтискав і Артур не завжди грамотно працював на межі килима. Василь Симоненко поступився Дмитру Доброву. У фіналі Добров нічого не зміг вдіяти проти давнього суперника - Парвіза Насібова. 

В боротьбі за «бронзу» Нуралієву (71) вдалося перемогти Павла Молнара із Закарпаття. А Олексій Калініченко в боротьбі за перше місце невимушено переборов Олександра Литвинова. Другу «бронзу» виборов Ясаф Зейналов.

Олександр Новачок (75) із Тернополя упевнено переміг у фіналі Івана Крайчева з Одеси. Ярослав Фільчаков (80) перміг у фіналі в Олексія Осняча з Дніпропетровська. На останніх секундах напруженого двобою Осняч від безнадії несподівано мотнув рукою, ніби намагався відправити суперника в накаут. Керівник килима Віталій Волошин цілком справедливо закінчив сутичку за декілька секунд до свистка, у зв’язку з очевидною спробою нанести Оснячем удар. І добре, що все минулося. 

Андрій Гладких (85) у фіналі переборов Антона Олійника.

Через травму Зеліма Дзігасова (98) та кволий стан Євгена Савєти, який не відновився після хвороби, у фіналі боролися Владлен Козлюк та Микола Крисов. Козлюк зумів увірватися у корпус фізично сильного Крисова та провести кидок через себе.
У важкій вазі кращим був вихованець Миколи Ставрінова – Владислав Вороний (130).

На жаль, цього разу за технічними обставинами нам не вдалося організувати пряму трансляцію, на яку чекали і спортсмени, і вболівальники, але дякуючи борцям з Миколаєва ми викладемо відео фіналів. Окрема подяка Антону Єрьоміну, Денису Хусаінову та Дмитру Пислару.

Також від імені учасників та тренерів хотілося б подякувати Головному судді змагань – Костянтину Володимировичу Васильєву, та секретарю – Валерію Борисовичу Закамалдіну.

Ми вітаємо переможців і зичимо їм гідно готуватися до Чемпіонату Європи, який відбудеться в Болгарії.
 
Автор статті: Олександр Пастухов
Источник
Борьба греко-римская 15:50 | 03 марта 2022 Росія та Білорусь відсторонені від участі у змаганнях Борьба греко-римская 13:50 | 27 февраля 2022 АСБУ вимагає від UWW виключити Борцівську Федерацію росії з членства Міжнарого світу боротьби Борьба греко-римская 19:05 | 24 февраля 2022 Увага! Наказ Міністерства молоді та спорту України Борьба греко-римская 18:50 | 22 февраля 2022 Тривають зори Борьба греко-римская 15:05 | 21 февраля 2022 Турнір О. Колчинського 2022: результати Борьба греко-римская 15:05 | 17 февраля 2022 Відкритий чемпіонат КДЮСШ "Школа спорту" пам"яті загиблих воїнів АТО та ООС Борьба греко-римская 18:50 | 15 февраля 2022 Борці Київщини завоювали дві медалі Кубку Польщі Борьба греко-римская 14:20 | 10 февраля 2022 ХV відкритий обласний юнацький турнір з греко-римської боротьби пам"яті Олексія Вакуленка Борьба греко-римская 14:05 | 10 февраля 2022 Зональний Чемпіонат України U15 та U17 пам"яті В.О. Гречишникова: регламент Борьба греко-римская 13:50 | 10 февраля 2022 Надія - 2022