СВЯТО ДИТЯЧОЇ БОРОТЬБИ У БОРТНИЧАХ

14:11 | 28 декабря 2015
26 грудня у новій борцівській залі, що була відкрита цієї осені Дитячо-юнацькою спортивною школою «АТЛАНТ» на базі середньої школи № 305 у київських Бортничах відбулося свято боротьби, присвячене святкуванню Нового року та Різдва Христового.
26 грудня у новій борцівській залі, що була відкрита цієї осені Дитячо-юнацькою спортивною школою «АТЛАНТ» на базі середньої школи № 305 у київських Бортничах відбулося свято боротьби, присвячене святкуванню Нового року та Різдва Христового. ДЮСШ «АТЛАНТ» проводила внутрішню першість з жіночої боротьби серед дівчаток – юних борчинь-початківців, вихованців ще молодого тренера, але вже досвідченого спортсмена майстра спорту міжнародного класу ЧЕПУРКО Вікторії Вікторівна. Метою змагань було стимулювання юних спортсменів та спортсменок до занять боротьбою, популяризація серед учнів школи та їх батьків спортивної боротьби, привітання вихованців, які брали участь у змаганнях зі наступаючими святами Нового року та Різдва Христового.
 

Прикметно те, що це перші змагання, які було проведено у цій новій залі, а учнівський стаж борчинь не перевищував і 3-х місяців. Однак, за цей час дівчатка вже встигли дечому навчитися завдяки своєму натхненному тренеру-наставнику. Тож, запалу юним борчиням не бракувало: на килимі вони показали й азарт, й захоплення, й рішучість, були, звісно і поразки, і розпач, але була й радість перших в житті перемог та щирі овації уболівальників. Одним словом – все по справжньому.
 


 
На першості змагалися борчині 2004 - 2010 років народження у шістьох вагових категоріях від 22 кг до 47 кг. В протоколах змагань було зареєстровано 20 учасників. Уболівальників було присутньо приблизно стільки ж, в основному батьки учасниць та їх однокласники. Також прийшов підтримати юних борчинь вихованець харківської школи боротьби багаторазовий чемпіон України з греко-римської боротьби, майстер спорту міжнародного класу БАБАЄВ Дмитро Володимирович, який особисто й нагороджував переможниць та призерів першості.
 


 
І хоч борцівська зала у Бортничах невеличка, всього 12 м х 5 м, але місця вистачило усім: посередині синього килиму було окреслено борцівське коло, діаметром близько 4,5 м. Уболівальники розмістилися на місцях з одного боку килима, а навпроти – головний суддя змагань – Чепурко Максим Максимович. Арбітром на килимі був – Віктор Петрик. І оскільки змагання були новорічними - на самому видному місті розпустила свої шати яскрава новорічна ялинка.
 


 
Як і годиться, змагання розпочалися імпровізованим парадом учасників, які вийшли під музику святкових новорічних пісень. Відкриття змагань відбувалося під звуки державного гімну України, учасники щиро та натхненно співали слова гіму та рівнялися на держаний прапор. Переможці та учасники першості були нагороджені медалями та грамотами. Крім того, був вручений кубок «За волю до перемоги». І, оскільки змагання були передноворічними, на нагородження прибув не хто інший, а самий Дід Мороз, в якого для кожного учасника першості знайшовся ще й солодкий новорічний подарунок.
 


 
Змагання відбулися за підтримки директора ДЮСШ «АТЛАНТ» Смишляєва Олександра Вікторовича та небайдужих до борцівської справи спонсорів. Безпосередню участь у підготовці та проведенні змагань примали: Ярошенко Артем Миколайович - тренер та завідуючий бортницьким залом боротьби, Єлісеєв Владислав Михайлович та Чепурко Вікторія Вікторівна - тренери ДЮСШ «АТЛАНТ», Чепурко Максим Максимович - головний суддя та секретар змагань, Віктор Петрик – арбітр змагань, Олена Анатоліївна - лікар середньої школи № 305. В ролі Діда Мороза проявив свої артистичні таланти Сергій Голбан-Сапіжак, майстер спорту та батько одного з вихованців ДЮСШ «АТЛАНТ».

На думку батьків учасників змагань, запрошених осіб, суддівської бригади першість була проведена достатньо професійно та, головне, без травм. Діти залишилися у хорошому та піднесеному настрої. Сподіваємося, що ці перші старти будуть для юних борчинь воротами до цікавого та захоплюючого світу спорту.
 
Інформацію надав: Петро Годинський

Источник
Борьба греко-римская 15:50 | 03 марта 2022 Росія та Білорусь відсторонені від участі у змаганнях Борьба греко-римская 13:50 | 27 февраля 2022 АСБУ вимагає від UWW виключити Борцівську Федерацію росії з членства Міжнарого світу боротьби Борьба греко-римская 19:05 | 24 февраля 2022 Увага! Наказ Міністерства молоді та спорту України Борьба греко-римская 18:50 | 22 февраля 2022 Тривають зори Борьба греко-римская 15:05 | 21 февраля 2022 Турнір О. Колчинського 2022: результати Борьба греко-римская 15:05 | 17 февраля 2022 Відкритий чемпіонат КДЮСШ "Школа спорту" пам"яті загиблих воїнів АТО та ООС Борьба греко-римская 18:50 | 15 февраля 2022 Борці Київщини завоювали дві медалі Кубку Польщі Борьба греко-римская 14:20 | 10 февраля 2022 ХV відкритий обласний юнацький турнір з греко-римської боротьби пам"яті Олексія Вакуленка Борьба греко-римская 14:05 | 10 февраля 2022 Зональний Чемпіонат України U15 та U17 пам"яті В.О. Гречишникова: регламент Борьба греко-римская 13:50 | 10 февраля 2022 Надія - 2022