ФГРБ РІВНИНЩИНИ ВІДРОДЖЕНО

13:55 | 25 декабря 2015
У Рівному відбулася установча конференція виборних зборів громадської спілки "Рівненської обласної федерації греко-римської боротьби".
У Рівному відбулася установча конференція виборних зборів громадської спілки "Рівненської обласної федерації греко-римської боротьби". В конференції взяли участь голови районних ФГРБ та керівники спортивних клубів Рівненької області. Президент Березківської ФГРБ - Олександр Корицький, голови правлінь спортклубів ім. С. Коваля - Віктор Огорднік, "Богатир" - Микола Бортманський, "Олімп"- Сергій Кіреєв, президент Сарнинської ФГРБ Олександр Захарчук, спортклуб "Чемпіон" представляв Іван Ладоненко. Також у конференції взяли участь Почесний президент Рівненьсої обласної федерації греко-римської та вільної боротьби Олександр Данильчук, Заслужений працівник з фізичної культури та спорту - Павло Леонтьєв, Заслужений майстер спорту - Петро Коток, а також молоді тренери області Юрій Семігута, Дмитро Шевчук, Ігор Скалига, Ярослав Петришин, та учень Костопільського спортивного ліцею-інтернату призер Чемпіонату Європи серед кадетів - Владислав Кузько.
 

Основним питанням конференції було створення та реєстрація громадської спілки "Рівненської обласної федерації греко-римської боротьби", затвердження Статуту та вибори органів управління борцівської спілки. Більшість учасників не знали про те, що рішенням суду від 2013 року діяльність чинної федерації з греко-римської та вільної боротьби в області було призупинено. Принаймні, досвідчений тренер та активний будівничий спортивної боротьби на Рівненщині - Сергій Захожий зробив акцент на тому, що обласна федерація має враховувати інтереси не тільки греко-римської, а й жіночої та вільної боротьби. Підтримав його в цьому питанні і Сергій Кіреєв. Олександр Юрійович Данильчук запевнив присутніх, що всі побажання та пропозиції тренерів будуть враховані. Головне завдання зборів, наголосив Данильчук, відтворити роботу обласної ФГРБ. 
 
 

Президентом громадської спілки "Рівненської обласної федерації греко-римської боротьби" одностайним рішенням було обрано Віталія Коваля. Син видатного тренера Станіслава Коваля, зізнався що любить боротьбу і щиро намагатиметься робити все можливе, аби підтримати боротьбу та допомогти борцям. Безумовно, для популяризації боротьби в регіоні потрібно створити власний сайт, робити рекламу спортивних заходів і залучати представників місцевої влади, представників ЗМІ. Проводити показові виступи борців у школах, організовувати майстер-класи за участю кращих борців, щоб зацікавити якомога більше дітей. Завдання тренера сьогодні бути не тільки наставником на килимі, а й менеджером ті піарщиком своєї відповідальної праці. Про боротьбу потрібно більше розповідати і показувати, переконаний Віталій Коваль. Твій учень став призером міжнародного турніру? Про це мають знати не тільки борці, а й сусіди, представники місцевої влади. Потрібно змінювати формат змагань. Не проводити їх тільки для себе. Будь-які змагання мають ставати святом не тільки для самих борців, а й для дітей та дорослих. Робити відео-трансляції із залів, щоб діти через комп"ютер вже дізнавались про боротьбу і отримали бажання самим прийти на килим. Напевне, перед проведенням змагань, слід завчасно повідомляти про подію директорів навчальних закладів та учителів фізкультури. Саме з цією категорією спеціалістів - тими хто тестує фізичні здібності дітей, наші тренери мають тримати особливий зв"язок. Боротьба - це майбутнє і здоров"я наших дітей. Потрібно лише вміти пояснити, зацікавити й переконати представників влади та бізнесу, що ми робимо важливу і потрібну справу. Під час конференції розглядалося важливе питання, як утримати борців у Рівненькій області. Борець виростає й прикро розуміти, що про місто з якого він починав просто не згадують. Так, безперечно, не повинно бути. 
 

Під час конференції, за ініціативи Петра Нагорного, тренерів та спортсменів було нагороджено преміями та медалями. До речі, Петра Васильовича було обрано віце-президентом громадської спілки "Рівненської обласної федерації греко-римської боротьби". Другим віце-президентом було обрано Михайла Литвинчука. 
 

Хочеться привітати Віталія Коваля з новим призначенням і побажати йому успіхів в реалізації нових проектів з розвитку боротьби в Рівненській області. Немає сумнівів, що з командою людей закоханих в боротьбу, ми разом, в прийдешньому році зможемо поліпшити стан боротьби в Рівненькій області.
 
Автор статті: Олександр Пасухов


Источник
Борьба греко-римская 15:50 | 03 марта 2022 Росія та Білорусь відсторонені від участі у змаганнях Борьба греко-римская 13:50 | 27 февраля 2022 АСБУ вимагає від UWW виключити Борцівську Федерацію росії з членства Міжнарого світу боротьби Борьба греко-римская 19:05 | 24 февраля 2022 Увага! Наказ Міністерства молоді та спорту України Борьба греко-римская 18:50 | 22 февраля 2022 Тривають зори Борьба греко-римская 15:05 | 21 февраля 2022 Турнір О. Колчинського 2022: результати Борьба греко-римская 15:05 | 17 февраля 2022 Відкритий чемпіонат КДЮСШ "Школа спорту" пам"яті загиблих воїнів АТО та ООС Борьба греко-римская 18:50 | 15 февраля 2022 Борці Київщини завоювали дві медалі Кубку Польщі Борьба греко-римская 14:20 | 10 февраля 2022 ХV відкритий обласний юнацький турнір з греко-римської боротьби пам"яті Олексія Вакуленка Борьба греко-римская 14:05 | 10 февраля 2022 Зональний Чемпіонат України U15 та U17 пам"яті В.О. Гречишникова: регламент Борьба греко-римская 13:50 | 10 февраля 2022 Надія - 2022