КОРИСНИЙ ЗАХІД

20:55 | 15 декабря 2015
Єдиним представником України на , що відбувся в Токіо, був старший тренер національно збірної з греко-римськоі боротьби - Володимир Шацьких.
Єдиним представником України на , що відбувся в Токіо, був старший тренер національно збірної з греко-римськоі боротьби - Володимир Шацьких. Протягом 4 днів найкращі тренери світу у Національному тренувальному центрі Аджиномото обмінювалися досвідом, міркували над питанням, як покращити видовищність боротьби, що слід змінити в роботі суддів. 
 


 
 
Сильне враження на коучів справила новітня система статистики найсильніших борців світу, розроблена Девідом Лопесом. Тренери аналізували електронні "досьє" на рейтингових атлетів. Система розроблена фахівцем із Мексики, дозволяє побачити різноманітні можливості борців, а саме техніку, швидкість, витривалість, тощо, і зрозуміти манеру боротьби кожного спортсмена. Так, за висновками системи, спеціалісти змогли пересвідчитися, що українські борці Жан Беленюк, Дімітрій Тімченко та Олександр Чернецький є представниками однієї школи.
 


 
 
В ході роботи тренери плідно співпрацювали із суддями, обговорювали нюанси суддівства та дійшли спільного висновку, що під час боротьби, необхідно мінімізувати втручання суддів у хід сутички. На килимі тренери відпрацьовували всі сторони тренувального процесу та ділилися особистим досвідом. Іван Іванов з Болгарії, демонструвавав роботу зі зручними тренажерами для борців, які винайшов, запатентував і запустив у виробництво. 
 


 
 
Наприкінці семінару за круглим столом тренери поділилися рекомендаціями із Всесвітньою федерацією спортивної боротьби. В заході взяла участь і видатна японська борчиня, триразова Олімпійська чемпіонка - Каорі Ічо. 
 


 
 
За словами Володимира Шацьких, сьогодні до Всесвітньої федерації боротьби (UWW), прийшли грамотні, енергійні фахівці, які докладають чимало зусиль для відродження нашого виду спорту. Намагаються робити все, аби боротьба стала видовищною та популярною. Україна, де боротьбу люблять, не повинна стояти осторонь цих процесів. До речі, вчора на Олімпійській базі в Конча Заспі, під егідою UWW, розпочався семінар із боротьби серед дитячих тренерів. Між іншим, ініціатором та ведучим цього заходу є наш співвітчизник з Маріуполя - Андрій Воронцов, який нині займається розвитком боротьби в азіатському регіоні. 
 


 
 
Спілкуючись із колегами Володимир Шацьких теж висував свої пропозиції відносно того, щоб боротьба ставала більш популярною. В Україні, вважає Володимир Шацьких, потрібно проводити комерційні турніри на кшталт Великого шлему, із хорошим призовим фондом. Знімати якомога більше коротких рекламних роликів. Висвітлювати у ЗМІ події зі світу боротьби. Також вдосконалювати форму. Борцівські трико мають підкреслювати атлетичну статуру борців і мати цікавий дизайн.
 


 
 
Нам потрібно активно долучатися до заходів, що організовує Всесвітня федерація боротьби, упевнений Володимир Шацьких. Українського тренера вразила і сама країна, і прогрес японців. Уявіть, борець ставить піднос із їжею під спеціальний пристрій, який сканує їжу і в електронному варіанті підказує спортсмену, що він, враховуючи власні кондиції, може споживати, а від чого, йому бажанно відмовитись. Безперечно, ми маємо вчитися і зростати разом з усіма. 

Від імені ФГРБУ за фінансування поїздки висловлюємо щиру подяку НОКУ та особисто - Ганні Сорокіній.


 
 
 
 

 
Автор статті: Олександр Пастухов

Источник
Борьба греко-римская 15:50 | 03 марта 2022 Росія та Білорусь відсторонені від участі у змаганнях Борьба греко-римская 13:50 | 27 февраля 2022 АСБУ вимагає від UWW виключити Борцівську Федерацію росії з членства Міжнарого світу боротьби Борьба греко-римская 19:05 | 24 февраля 2022 Увага! Наказ Міністерства молоді та спорту України Борьба греко-римская 18:50 | 22 февраля 2022 Тривають зори Борьба греко-римская 15:05 | 21 февраля 2022 Турнір О. Колчинського 2022: результати Борьба греко-римская 15:05 | 17 февраля 2022 Відкритий чемпіонат КДЮСШ "Школа спорту" пам"яті загиблих воїнів АТО та ООС Борьба греко-римская 18:50 | 15 февраля 2022 Борці Київщини завоювали дві медалі Кубку Польщі Борьба греко-римская 14:20 | 10 февраля 2022 ХV відкритий обласний юнацький турнір з греко-римської боротьби пам"яті Олексія Вакуленка Борьба греко-римская 14:05 | 10 февраля 2022 Зональний Чемпіонат України U15 та U17 пам"яті В.О. Гречишникова: регламент Борьба греко-римская 13:50 | 10 февраля 2022 Надія - 2022