6 ВІДМІННОСТЕЙ ПРОФЕСІОНАЛА ВІД АМАТОРА

05:40 | 29 ноября 2015
1.
1. Постійне навчання

Помилка, яку робить 99 % людей - говорити собі, що вони вже все знають. Постійне навчання тримає вас у формі і робить вас гнучкими, ви розвиваєте в собі навичку вчиться швидше, що дозволяє вам швидше справлятися зі складними завданнями. Вчіться постійно, пробуйте нове і протилежне від того, що ви знаєте, збирайте різні точки зору.

2. Орієнтація на фундамент

У спортсмена середнього рівня можна спостерігати синдром швидких результатів. Такий самий синдром можна спостерігати у наркоманів та слабких духом людей. Вони хочуть дуже швидко отримати кайф, результат, все і відразу. Люди з таким типом мислення дуже швидко засмучуються, що у них щось не виходить і починають нити, замість того, щоб боротися і спробувати по-іншому, проявляти наполегливість. Професіонали ж вміють довго працювати без явного і швидкого результату, адже їх фокус уваги в цей момент зміщений на більш цінні речі, на фундамент, а не на гарний газон. Будуйте спочатку фундамент будинку, а потім садіть кущі і робить дах. Робіть велике малими кроками. В кінці шляху ви будете радіти глобальним результатам, а не дрібним.
 
3. Стандарти в роботі

У будь-якого профі є поняття про межі допустимого, є принципи. На відміну від інших людей, професіонали завжди ставлять собі самостійно якісь стандарти, як правильно робити і слідують їм самі, навіть якщо інші кажуть, що не обов"язково так старатися. Вони хочуть дотримуватися цих стандартів, і сама думка про те, що можна зробити гірше, для них рівнозначна вбивству. Саме завдяки тому, що є внутрішні стандарти , яким людина слідує сама, вона бере на себе відповідальність. Люди без внутрішніх стандартів у роботі найчастіше, можуть просто халтурити і бути не уважними, вони більше звертають увагу не на якість роботи, а на створення бачення того, що вони працюють. Створіть свій особистий рівень норми і слідуйте їй.
 
4. Легка одержимість

Перший чемпіон світу незалежної України Рустам Аджи розповідаючи про свої збори в Алушті на початку його карьєри, зауважив, що йому особливо запам"ятався один вихідний, коли після тижневих тренувань він вийшов вранці прогулятися. Аджи був вражений, коли побачив за самостійним тренуванням триразового олімпійського чемпіона, дев"ятикратного чемпіона світу, дванадцятиразового чемпіона Європи Олександра Кареліна. Зрозумів тоді: щоб перемогти, треба займатися більше за інших.
 
Профі відрізняється від аматора тим, що віддає своїй справі більше часу, ніж всі інші, це дозволяє отримувати більше досвіду, і більше результатів. Саме завдяки сильній концентрації і легкій одержимості метою можливі великі результати. Бажай, люби, працюй на всі 100%, тільки так буде результат. Таке вміння концентруватися дуже важливе. Якщо ви чуєте, що вам кажуть, що ви псих і занадто довго приділяєте чомусь час, то ви на правильному шляху, особливо, якщо вам це подобається і вам це цікаво. Останнім часом люди взагалі почали втрачати навички концентруватися на чомусь довго, будьте унікальні. Концентрація і якість уваги - найсильніша якість у досягненні результату.
 
5. Зворотній бік медалі

Як працюєш, так і відпочиваєш. Зверніть увагу на якість свого відпочинку, він віддзеркалює якість вашої роботи. Якщо ви постійно проливаєте сім потів і не здатні відключиться, то просто шкодите собі. Вміння відпочивати і відключатися від усього деколи важливіше за саме тренування. Тому що качка, яка несе золоті яйця, важливіша за золоті яйця. Немає качки - немає яєць. Відпочивайте так, щоб ви накопичували енергію, а не віддавали.
 
6. Експерименти і відсутність страху помилки

Цікавий парадокс. Бажання бути в безпеці створює рамки мисленню, діям та бажання. І одночасно з цим блокує креативність, інновації, прогрес і розвиток. Бути профі - це слідувати чітким законам і принципам, і одночасно порушувати інші закони та принципи, пробувати щось нове, експериментувати, робити те, що інші ніколи не робили. Завдяки цьому можливо отримати новий досвід і нові результати. Роблячи щось нове, ви отримуєте щось нове. У профі почуття інтересу інтенсивніше почуття страху зробити помилку. 
 

Источник
Борьба греко-римская 15:50 | 03 марта 2022 Росія та Білорусь відсторонені від участі у змаганнях Борьба греко-римская 13:50 | 27 февраля 2022 АСБУ вимагає від UWW виключити Борцівську Федерацію росії з членства Міжнарого світу боротьби Борьба греко-римская 19:05 | 24 февраля 2022 Увага! Наказ Міністерства молоді та спорту України Борьба греко-римская 18:50 | 22 февраля 2022 Тривають зори Борьба греко-римская 15:05 | 21 февраля 2022 Турнір О. Колчинського 2022: результати Борьба греко-римская 15:05 | 17 февраля 2022 Відкритий чемпіонат КДЮСШ "Школа спорту" пам"яті загиблих воїнів АТО та ООС Борьба греко-римская 18:50 | 15 февраля 2022 Борці Київщини завоювали дві медалі Кубку Польщі Борьба греко-римская 14:20 | 10 февраля 2022 ХV відкритий обласний юнацький турнір з греко-римської боротьби пам"яті Олексія Вакуленка Борьба греко-римская 14:05 | 10 февраля 2022 Зональний Чемпіонат України U15 та U17 пам"яті В.О. Гречишникова: регламент Борьба греко-римская 13:50 | 10 февраля 2022 Надія - 2022