Результати Турніру пам"яті М. Фетісова

09:10 | 17 ноября 2015
Всеукраїнський турнір з греко-римської боротьби серед кадетів, пам’яті Заслуженого тренера України Миколи Фетісова пройшов успішно.
Всеукраїнський турнір з греко-римської боротьби серед кадетів, пам’яті Заслуженого тренера України Миколи Фетісова пройшов успішно. В змаганнях взяли участь борці з Києва, Черкас, Вінниці, Житомира. В залі манежу відчувалася приємна, дружня атмосфера. Вихованці Миколи Вікентійовича зібравшись разом, вже втретє, довели, що залишаються фанами греко-римського мистецтва і справді люблять, поважають і пам’ятають свого доброго, талановитого наставника.
 
 
В залі спілкувалися і учасники, і колишні борці. Завітали на свято боротьби присвячене пам’яті тренера – Олексій Грицюк, Ігор Тарасенко, Ілля Вітюк, Анатолій Болтінков, Генадій Черкунов, Дмитро Слєпченко, Костянтин Стрижак. Прийшли побачити друзів і В’ячеслав Олійник, Андрій Калашніков та Василь Рачіба.
 
 
Дякуючи професійній роботі Петра Кизіма та Наталії Батєєвої змагання вдалося перетворити на захоплююче шоу. Коли під час відкриття турніру залунала пісня у виконанні улюбленого співака тренера – Едуарда Хіля «Да разве серце, позабудет, Того кто хочет нам добра? Того, кто нас выводит в люди, Кто нас выводит в мастера…» Напевне, тієї миті кожен з присутніх згадав свого тренера. Можливо, багатьох із них вже нема серед нас. Однак, людей, які своє здоров’я, сили – всього себе віддавали нам, слід пам’ятати.
 


 
Хочется сказати, що кадети продемонстрували цікаву боротьбу. Як зауважив, Костянтин Стрижак, з яким ми мали змогу поспілкуватися під час онлайн-трансляції, нові правила зробили боротьбу більш динамічною та видовищною і повернули їй втрачене обличчя. Кожен з учасників сьогодні може яскраво проявити себе. 
 
 
Захоплюючим, по-юнацьки безкомпромісним видався фінал у вазі до 42 кг. Перемогу в цій сутичці здобув Владислав Скрит. Переможцем в наступній вазі (46), став Єгор Букатий, який подужав Вадима Рафу. В’ячеслав Черняк (50) переміг у фіналі призера ЧУ – Тараса Крупського. У вазі до 54 кг кращим був Олександр Примаченко з Черкас.
 
 
Представник ДЮСШ «АТЛАНТ» - Артем Гайдай (58) в напруженій боротьбі здобув перемогу над Ярославом Передерієм з Білої Церкви. Владислав Білоцький (63) переміг Дмитра Воротінцева. Не було рівних у вазі до 69 кг – Антону Литвину з Білої Церкви. Одним з найцікавіших поєдинків турніру стала зустріч між Валерієм Овсієвим та Адамом Абдуразаковим (76). Адам Абдуразаков програвав сутичку, однак на останніх секундах вирвав перемогу і довів свою майстерність. У вазі (85) Микита Кондратенко переміг Іллю Лупинова. Але, напевне, найцікавішою сутичкою змагань став фінальний двобій між представником «Школи спорту» Махудом Хайсамом (100) та Владиславом Ткачуком. Ткачук провів технічно закрутку і здобув 4 бали. Махуд почав активно тиснути і намагався переломити хід подинку. Однак його візаві не тільки вистояв, хоча всі бачили, наскільки це було непросто, але й вдруге провів прийом.
 
 
Владислав Ткачук, який став чемпіоном турніру, заслужено отримав грошовий сертифікат від організаторів - «За волю до перемоги» на суму 1000 гривень. Між іншим, під час нагородження Іван Гаврилович Богдан, який бачив стан Махуда, підбадьорив його: «Не журися. Ти будещ перемагати». А володарем премії «За кращу техніку» став Артем Гайдай (58). Нагадаю, що призери крім медалей та грамот теж отримали грошові винагороди.
 


 
Суддівска бригада під керівництвом досвідченого Сергія Чижова, поповнилася новими, пильними рефері. Справжній суддівський талант під час роботи на килимі демонстрували діючі борці – Ельмар Нуралієв та Корюн Саградян. Для них це був дебют у суддівському амплуа, але хлопці з роботою впоралися блискуче. До речі, головний суддя змагань - прискіпливий Сергій Чижов, отримав подяку «За чесне та справедливе суддівство». А Ельмар Нуралієв не раз підходив до коментаторського столика і допомагав коментувати змагання.
 
 
 
Під час трансляції, яку сподіваємося бачили борці з різних куточків України, ми говорили і з Олександром Петренко, який все зробив для того, щоб турнір пройшов на пристойному рівні. Греко-римська боротьба – це спорт номер один, - наголосив вихованець Миколи Фетісова, - і ми все робитимемо для її популяризації. Величезну роботу у проведенні турніру зробив теж учень Фетісова – В’ячеслав Кліменко. За участь хочеться подякувати і Олександру Пятішкіну.
 


 
На запитання В’ячеслава Петровича чи все пройшло добре я не міг стримати емоцій. Єдине, друзі, чого хочеться – щоб наступного разу боротьбу побачило якомога більше глядачів. Зазвичай, ми проводимо змагання для себе. І виходить це у нас, маю наголосити – душевно і гарно. Але, погодьтеся, нам потрібно поступово виводити боротьбу до ширших кіл публіки. Cтворювати рекламу і виходити на велику арену. Тим більше, сьогодні, дивитися боротьбу знову стає цікаво. Швидкість і динаміка комбінацій на килимі просто вражає. Олександр Петренко вже думає про складні трибуни. Попереду нові турніри. Тож будемо сподіватися, все у нас вийде! Головне, ми любимо боротьбу і все робимо для її відродження.
 
Більше фото в офіційних групах ФГРБУ у та .
 
Автор статті: Олександр Пастухов

Источник
Борьба греко-римская 15:50 | 03 марта 2022 Росія та Білорусь відсторонені від участі у змаганнях Борьба греко-римская 13:50 | 27 февраля 2022 АСБУ вимагає від UWW виключити Борцівську Федерацію росії з членства Міжнарого світу боротьби Борьба греко-римская 19:05 | 24 февраля 2022 Увага! Наказ Міністерства молоді та спорту України Борьба греко-римская 18:50 | 22 февраля 2022 Тривають зори Борьба греко-римская 15:05 | 21 февраля 2022 Турнір О. Колчинського 2022: результати Борьба греко-римская 15:05 | 17 февраля 2022 Відкритий чемпіонат КДЮСШ "Школа спорту" пам"яті загиблих воїнів АТО та ООС Борьба греко-римская 18:50 | 15 февраля 2022 Борці Київщини завоювали дві медалі Кубку Польщі Борьба греко-римская 14:20 | 10 февраля 2022 ХV відкритий обласний юнацький турнір з греко-римської боротьби пам"яті Олексія Вакуленка Борьба греко-римская 14:05 | 10 февраля 2022 Зональний Чемпіонат України U15 та U17 пам"яті В.О. Гречишникова: регламент Борьба греко-римская 13:50 | 10 февраля 2022 Надія - 2022