ТУРНІР ГАЙРІЯНА ПРОЙШОВ НА ВИСОТІ

17:55 | 26 октября 2015
кращих борців сезону – 2015 року, що урочисто, й водночас - по-сімейному тепло, завдяки сприянню АСБУ, пройшла в НСК «Олімпійський», посунула на задній план Всеукраїнський турнір з греко-римської боротьби присвячений пам’яті Майстра спорту СРСР, Заслуженого тренера України – Леоніда Гайріяна.
кращих борців сезону – 2015 року, що урочисто, й водночас - по-сімейному тепло, завдяки сприянню АСБУ, пройшла в НСК «Олімпійський», посунула на задній план Всеукраїнський турнір з греко-римської боротьби присвячений пам’яті Майстра спорту СРСР, Заслуженого тренера України – Леоніда Гайріяна. Проте турнір, на думку спеціалістів, борців та вболівальників, завдяки злагодженій роботі оргкомітету на чолі з головним суддею змагань – Миколою Мошковським, пройшов на високому рівні і не залишив байдужими колишніх спортсменів та багатьох почесних гостей. Серед гостей були уславлені ветерани – Іван Богдан, Дмитро Зімін, Василь Берчук. На жаль, не приїхав великий тренер - Олег Костянтинович Корват. В параді взяли участь Олімпійський чемпіон – Ельбрус Тедеєв, Чемпіон світу – Жан Беленюк, віце-президент АСБУ – Олег Кравченко, перший віце-президент ФГРБУ Олександр Камач, головний тренер національної збірної з греко-римської боротьби Артур Дзігасов та головний тренер чоловічої команди з вільної боротьби - Руслан Савлохов.

Змагання зібрали близько 150 найсильніших борців України та Молдови. Характерною родзинкою турніру став склад учасників. На килим виходили не тільки дорослі. Проборотися змогли і молоді, і колишні спортсмени. Свої сили перевірили досвідчені борці – Вьюгар Рагімов та Віталій Волошин. Також представники кадетської та молодіжної збірних. Це і перспективні брати - Олександр та Сергій Грушини, Парвіз Насібов, Михайло Ступін, Артур Ярчевський. Юніори – Елмар Нуралієв, Артур Політаєв, Ярослав Фільчаков, Владлен Козлюк та Василь Величко, Февзі Мамутов, Дмитро Арабаджи, Зелімхан Дзігасов, Микола Кучмій. 

Всі хлопці показали активну, цікаву і технічну боротьбу. Турнір став своєрідним святом боротьби. В залі спілкувалися діючі і колишні спортсмени. На килимі амбітна молодь незламно змагалася за місце під сонцем. Принаймні, і Олександр Грушин, і Парвіз Насібов, і Ярослав Фільчаков для перемоги робили все! Можливо, Парвіз діяв надто жорстко і у фіналі поводився не зовсім коректно, але він нізащо не бажав поступатися. І беззаперечне прагнення до перемоги викликає інтерес.
 
За словами Олексія Сича та Юрія Черепинського боротьба знову стає захоплюючим видовищем. Підтримати харків’ян завітав до залу манежу і Валерій Куклінов. Прямо з Борисполя, приїхав подивитися змагання Чемпіон світу серед ветеранів – Лев Воронін. Прийшли на турнір призери Олімпіад - Нельсон Давидян та Георгій Солдадзе. Спостерігали за виступами борців динамівці Володимир Бабіч та Володимир Кравченко. 
 
Бажаємо борцям успіхів та нових перемог!
 
Автор статті: Олександр Пастухов
Источник
Борьба греко-римская 15:50 | 03 марта 2022 Росія та Білорусь відсторонені від участі у змаганнях Борьба греко-римская 13:50 | 27 февраля 2022 АСБУ вимагає від UWW виключити Борцівську Федерацію росії з членства Міжнарого світу боротьби Борьба греко-римская 19:05 | 24 февраля 2022 Увага! Наказ Міністерства молоді та спорту України Борьба греко-римская 18:50 | 22 февраля 2022 Тривають зори Борьба греко-римская 15:05 | 21 февраля 2022 Турнір О. Колчинського 2022: результати Борьба греко-римская 15:05 | 17 февраля 2022 Відкритий чемпіонат КДЮСШ "Школа спорту" пам"яті загиблих воїнів АТО та ООС Борьба греко-римская 18:50 | 15 февраля 2022 Борці Київщини завоювали дві медалі Кубку Польщі Борьба греко-римская 14:20 | 10 февраля 2022 ХV відкритий обласний юнацький турнір з греко-римської боротьби пам"яті Олексія Вакуленка Борьба греко-римская 14:05 | 10 февраля 2022 Зональний Чемпіонат України U15 та U17 пам"яті В.О. Гречишникова: регламент Борьба греко-римская 13:50 | 10 февраля 2022 Надія - 2022