НАГОРОДИЛИ УСІХ !!!

17:40 | 22 октября 2015
Вчора ввечері в конференц-залі НСК «Олімпійський» відбулася церемонія нагородження чемпіонів та призерів чемпіонатів світу та Європи зі спортивної боротьби серед дорослих, юніорів та кадетів за підсумками 2015 року.
Вчора ввечері в конференц-залі НСК «Олімпійський» відбулася церемонія нагородження чемпіонів та призерів чемпіонатів світу та Європи зі спортивної боротьби серед дорослих, юніорів та кадетів за підсумками 2015 року.

Це перший, але сподіваємось не останній захід подібного штибу: «Дорогі друзі, незважаючи на труднощі, наш вид спорту завжди залишався на плаву. У цьому велика заслуга меценатів, таких, як Борис Савлохов, функціонерів на місцях, які розвивали боротьбу в сільських залах, в невеликих містечках, докладаючи всіх зусиль, щоб не просто зберегти, а й зробити сильніше українську школу боротьби. Тому з кожним роком ми ставали тільки могутніше.

У минулому ми не проводили публічних заходів, а скромно вшановували наших чемпіонів у вузькому колі. Але ми йдемо в ногу з часом і коли віце-президент Асоціації спортивної боротьби України Олег Кравченко і його команда запропонували зробити таке свято, як сьогодні - звичайно, що ми всі - Асоціація, Олімпійський Комітет, Міністерство молоді та спорту, наші друзі і спонсори - схвалили цю ідею. - сказав у привітальному слові президент Асоціації, Олімпійський чемпіон Ельбрус Тедеєв. - Я вдячний всім хто нас підтримав, хто завжди вірив у наших борців. Не можу не згадати фармацевтичну компанію «Здоров"я», Олександр Доровський дуже нас підтримує, також користуючись нагодою хочу подякувати директору Олімпійської бази Вадиму Гутцайту, адже левову частину часу наші спостмени проводять в Конча-Заспі і Міжрегіональну академію управління персоналом, де здобуває освіту практично вся національна збірна України. Також хотів висловити подяку нашим ветеранам, які завжди в строю і діляться своїм досвідом. У нас чудова молодь, яка працює не покладаючи рук, щоб гідно продовжити закладені традиції. Всім величезне спасибі. Сподіваюсь подібні зустрічі стануть традиційними».

Вітання від міністра молоді та спорту Ігоря Жданова передав його заступник Даневич Микола Володимирович. В своїй промові він не лише привітав присутніх, але й відповів на одне з найболючіших питань, яке турбує всіх вітчизняних спортсменів: "Кожен успішний виступ на міжнародній арені - це велика колективна праця. З нашої сторони ми докладаємо всіх зусиль аби фінансування та проведення навчально-тренувальних зборів було вчасним. А також намагаємось вирішити питання про призначення державних стипендій спортсменам олімпійців та їх тренерам. За поданням міністерства Президентом України ухвалено рішення про призначення стипендій олімпійцям. Крім того міністерством поданий проект про збільшення нагород за результати на чемпіонатах світу та Європи - вдвічі, а також підвищення розмірів витрат на харчування спортсменів. Хочу запевнити, що Міністерство молоді та спорту буде й надалі робити все можливе, щоб допомагати у розвитку вільної, греко-римської та жіночої боротьби. Адже саме ці види спорту приносять нашій країні чи не найбільше медалей."

Разомзс уславленими борцями України та керівництвом Асоціації спортивної боротьби України у заході взяв участь віце-президент Національного олімпійського комітету України Равіль Сафіуллін. «Українська школа боротьби має славні традиції. Яків Пункін, Борис Гуревич, Іван Богдан, Павло Пінігін, В"ячеслав Олійник, Ірина Мерлені, Ельбрус Тедеєв та багато інших наших видатних борців назавжди вписали свої імена в історію світового Олімпізму», - наголосив під час привітального слова Равіль Сафіуллін.

Віце-президент НОК також відзначив, що в цьому році високий клас вітчизняної боротьби українці успішно підтвердили на перших в історії Європейських іграх в Баку та на ліцензійному чемпіонаті світу в Лас-Вегасі, де було відповідно здобуто 8 та 9 нагород відповідно. Він побажав борцям подальших успіхів, вдалої підготовки та гарного виступу на найголовнішому старті чотириріччя – Олімпійських іграх в Ріо-де-Жанейро.

Віце-президент Асоціації Ростислав Щокін також побажав присутнім спортсменам нових звершень: «Сподіваюся, наступного року у нас буде ще більш масштабний привід зібратися. Я, як представник навчального закладу хотів би зауважити, що радий бачити, що хлопці успішні не тільки в спорті, але в навчанні. Сьогодні в залі я бачу дуже багато знайомих облич, студентів і випускників, серед яких і президент Асоціації Ельбрус Тедеєв, і новоспечений чемпіон світу Жан Беленюк і багато інших. Всім бажаю успіхів, нових звершень на світових першостях і звичайно на Олімпіаді в Ріо.»

З"явившись на сцені головний тренер національної збірної команд из вільної боротьби Руслан Савлохов озвучив надзвичайно приємну для всіх шанувальників боротьби новину – Київський Міжнародний турнір повертається! «Завдяки нашому другу і партнеру Олександру Вікторовичу Доровському вже в наступному році 11-14 лютого ми відродимо Київський Міжнародний турнір з трьох видів боротьби. Традиційний турнір завжди збирав найсильніших борців планети, тому невдовзі нас всіх чекає справді яскраве борцівське свято.»
 

Як жартувала ведуча, практично всі присутні в залі НСК Олімпійський того вечора були запрошені на сцену.

Звичайно головними зірками вечора стали переможці та призери чемпіонату світу у Лас-Вегасі – чемпіони Оксана Гергель та Жан Беленюк, а також призери Юлія Ткач, Тетяна Кіт, Павло Олійник, Василь Шуптар, Дмитро Тімченко, Олександр Чернецький, Армен Варданян.

Також грошовими преміями були відзначені всі чемпіони та призери чемпіонатів Европи та світу серед кадетів та юніорів, а також головні тренери національних збірних команд з греко-римської та жіночої боротьби Артур Дзігасов та Володимир Євонов.

Головний тренер національної збірної Руслан Савлохов вручив відзнаки легендам спортивної боротьби, уславленим ветеранам: Олімпійському чемпіону Ігор XVII Олімпіади в м. Рим   Івану Гавриловичу Богдану та Бронзовому призеру Ігор XVI Олімпіади в м. Мельбурні Шахову Михайлу Опанасовичу.

Також відзнаки були вручені:

Тренеру Львівської області, особистому тренеру чемпіонок світу 2014 та 2015 рр. Ткач Юлії та Гергель Оксани – Андрію Ігоровичу Пістуну;
Тренеру Львіської області, особистому тренеру бронзової призерки ЧС Тетяни Кіт та чемпіонки Європи та світу серед юніорок цього року Ангеліни Лисак – Оресту Зеновійовичу Скобельському;
Тренеру Київської області, старшому тренеру відділення вільної боротьби Броварського УФК, особистому тренеру срібного призера ЧЄ до 23 років Андрія Свирида та бронзового призера ЧЄ серед кадетів Степана Лилика  – Сергію Віталійович Губринюку.
Старшому тренеру ХВУФК, тренеру кадетської збірної команди, особистому тренеру бронзового призера ЧЄ серед кадетів Муххамеда Алієва – Олегу Олексійовичу Зайцю.

За плідну підготовку гідної зміни збірної команди України з вільної та греко-римської боротьби були нагороджені тренери:

Заслужений тренер України з м. Джурів  тренер срібного призера ЧЄ до 23 років Івана Кусяка, бронзового призера ЧС серед юніорів Романа Гуцуляка, бронзового призера ЧЄ серед юніорів Івана Білейчука  - Іван Васильович  Куриляк.
Заслужений тренер України з м. Українка,  тренер дворазового чемпіона світу серед юнаків Андрія Яценка, особистий тренер великої кількості чемпіонів та призерів чемпіонатів України серед юнаків та юніорів – Анатолій Анатолійович Гуральський.
Старший тренер молодіжної збірної України з греко-римської боротьби - Володимир Шацьких;
Провідний тренер штатної збірної команди з греко-римської боротьби - Яшар Насірову.
Артур Дзігасов – головний тренер збірної України з греко-римської боротьби;
Мурад Саргсян – старший тренер з греко-римської боротьби;
Віталій Волошин – державний тренер;
Олександру Камач – Віце-президент ФГРБУ. 
 
та багато інших діячів які були не байдужими до боротьби та допомогали в підготовці спортсмонів до відповідальних стартів.
 
В залі панувала дуже невимушена атмосфера, адже всі добре знають один одного, тож не було офіційних промов, були виключно жарти та посмішки. Зрештою це остання нагода для борцівського світу, трішки розслабитися і відпочити – адже до Олімпіади залишилось менше року. Тому практично всі бажали одне одному сил та наснаги аби підкорити нові вершини.
 
 
Сподіваємось, що наступного року ми матимемо ще більше приводів для святкування.
 
 
Источник
Борьба греко-римская 15:50 | 03 марта 2022 Росія та Білорусь відсторонені від участі у змаганнях Борьба греко-римская 13:50 | 27 февраля 2022 АСБУ вимагає від UWW виключити Борцівську Федерацію росії з членства Міжнарого світу боротьби Борьба греко-римская 19:05 | 24 февраля 2022 Увага! Наказ Міністерства молоді та спорту України Борьба греко-римская 18:50 | 22 февраля 2022 Тривають зори Борьба греко-римская 15:05 | 21 февраля 2022 Турнір О. Колчинського 2022: результати Борьба греко-римская 15:05 | 17 февраля 2022 Відкритий чемпіонат КДЮСШ "Школа спорту" пам"яті загиблих воїнів АТО та ООС Борьба греко-римская 18:50 | 15 февраля 2022 Борці Київщини завоювали дві медалі Кубку Польщі Борьба греко-римская 14:20 | 10 февраля 2022 ХV відкритий обласний юнацький турнір з греко-римської боротьби пам"яті Олексія Вакуленка Борьба греко-римская 14:05 | 10 февраля 2022 Зональний Чемпіонат України U15 та U17 пам"яті В.О. Гречишникова: регламент Борьба греко-римская 13:50 | 10 февраля 2022 Надія - 2022