На замітку майбутньому спортсмену

08:40 | 25 сентября 2015
Ви збираєтеся зайнятися спортом або ваша дитина проявляє інтерес до боротьби? У статті представлена інформація необхідна як майбутньому спортсмену, так і батькам майбутніх борців.
Ви збираєтеся зайнятися спортом або ваша дитина проявляє інтерес до боротьби? У статті представлена інформація необхідна як майбутньому спортсмену, так і батькам майбутніх борців.

Греко-римська і вільна боротьба – це протиборство двох суперників, мета якого – перемога. Засоби - будь-які неудушаючі, неударні, небольові прийоми. Заборонені засоби – прийоми проти суглобів, тобто ті, які можуть призвести до переломів кісток.
 

З першого погляду здається, що арсенал борця невеликий, однак це не так. Кількість прийомів, захоплень, кидків досить велика, і весь цей арсенал є технічно складним. Говорячи простою мовою, для того щоб правильно вивчити той чи інший кидок, потрібно до тисячі повторень за кожне тренування протягом декількох місяців. При цьому важливо враховувати, що кожна дія в боротьбі – це володіння своїм тілом і управління тілом противника, з чого випливає, що навіть за відсутності опору з боку противника ви піднімаєте не тільки своє тіло, але й тіло суперника.

Враховуючи високі фізичні навантаження, у секції боротьби не беруть дітей до 5 років. Для дітей 7-8 років тренування носять характер більше гри, ніж спорту. Від важких навантажень і тренувань обмежують і дітей 10-12 років. Ці терміни є орієнтовними і залежать від настрою дитини і настрою батьків. Якщо батьки і дитина прагнуть до високих досягнень в спорті і планують спортивну кар"єру, то тренер повинен приділяти дитині більше уваги і грамотно підвищувати фізичні навантаження для постійного фізичного розвитку зростаючого організму.
 

Постарайтеся поговорити з тренером перед початком тренувань і поясніть йому, чого ви хочете від занять. Можливо, спочатку ви хочете спробувати і, якщо сподобається, зайнятися боротьбою всерйоз. А можливо, просто фізично зміцніти і створити основу для свого фізичного розвитку в майбутньому. Так чи інакше ЗАВЖДИ досягайте взаєморозуміння з тренером з приводу ваших цілей. Це дозволить вам завжди бути задоволеним тренуваннями.

Греко-римська і вільна боротьба є досконалим інструментом для розвитку сили, координації та швидкості в рухах. Заняття боротьбою дозволяють навчитися володіти своїм тілом і гармонійно розвинути всі свої м"язи. Якщо ви мали можливість спостерігати бійцівські турніри, то звернули увагу на бездоганно розвинене, атлетична тіло спортсменів. Така форма досягається постійними тренуваннями, особливості ведення яких цілком залежать від тренера, який прагне виростити з дітей майбутніх чемпіонів світу. Найчастіше спортсмену в своїй спортивній кар"єрі доводиться міняти тренерів, і це відбувається по різним об"єктивним причинам. Але незважаючи на це, мабуть, найважливіше - вибрати собі першого тренера.

Незалежно від ваших планів на заняття спортом, слід відповідально поставитися до вибору тренера і сходити на кілька пробних занять до різних викладачів. 

Як не дивно, але заняття спортом часто дозволяють молодій людині краще вчитися і досягати успіху в житті. Це пов"язано з тим, що як тільки молода людина виявляється обмеженою у часі (наприклад, через дві години після навчання починається тренування), цей час вона починає відчувати. Той, хто відчуває час і знає, скільки триватиме кожне заняття, може правильно розраховувати свої сили. Таким чином, спортсмен оптимізує свій час і більше встигає. Хочете – вірте, хочете – перевірте, але це саме так.

Зазвичай тренування проводяться 3-4 рази на тиждень по 1.5 - 2.5 години. Завжди існує кілька груп - дитячі, середні, дорослі. Наявність декількох груп дозволяє варіювати навантаження для дітей різного віку.
 

Ті, хто відвідують тренування регулярно, як правило, показують хороші результати і мають можливість поїхати влітку на збір в спортивний табір. Тривалість проведення таборів зазвичай від 20 до 30 днів. Збори проводяться на спортивних базах за межею міста.

У спортивному таборі існує свій режим занять. Як правило, це 3 тренування на день - ранкова (до сніданку - розминка), денна (до обіду), вечірня (після денного сну і до вечері). У суботу тренування проводяться за скороченою програмою, а в неділю влаштовується день відпочинку. В спортивних таборах 4-х разове харчування та обов"язковий годинний сон, який дозволяє організму відновитися і набратися сил перед вечірнім тренуванням. Режим зборів дозволяє істотно поліпшити свою фізичну підготовку та у відмінній формі підійти до початку сезонів змагань.

Якщо ви все ще сумніваєтеся, знайте: боротьба - чудовий вид спорту. Грамотний тренер може привести вас до перемог у найбільших світових турнірах, ваша активність дозволить стати справжнім чоловіком, і процвітати не тільки на борцівському килимі. Правильно визначте, чого ви хочете від цього спорту і йдіть вперед!

Источник
Борьба греко-римская 15:50 | 03 марта 2022 Росія та Білорусь відсторонені від участі у змаганнях Борьба греко-римская 13:50 | 27 февраля 2022 АСБУ вимагає від UWW виключити Борцівську Федерацію росії з членства Міжнарого світу боротьби Борьба греко-римская 19:05 | 24 февраля 2022 Увага! Наказ Міністерства молоді та спорту України Борьба греко-римская 18:50 | 22 февраля 2022 Тривають зори Борьба греко-римская 15:05 | 21 февраля 2022 Турнір О. Колчинського 2022: результати Борьба греко-римская 15:05 | 17 февраля 2022 Відкритий чемпіонат КДЮСШ "Школа спорту" пам"яті загиблих воїнів АТО та ООС Борьба греко-римская 18:50 | 15 февраля 2022 Борці Київщини завоювали дві медалі Кубку Польщі Борьба греко-римская 14:20 | 10 февраля 2022 ХV відкритий обласний юнацький турнір з греко-римської боротьби пам"яті Олексія Вакуленка Борьба греко-римская 14:05 | 10 февраля 2022 Зональний Чемпіонат України U15 та U17 пам"яті В.О. Гречишникова: регламент Борьба греко-римская 13:50 | 10 февраля 2022 Надія - 2022