Прев"ю Чемпіонату Світу з греко-римської боротьби (130 кг)

14:55 | 06 сентября 2015
Одна з найбільш видовищних вагових категорій – категорія до 130 кг.
Одна з найбільш видовищних вагових категорій – категорія до 130 кг. Безсумнівно і тут за золото будуть змагатися найтитулованіші спортсмени світу.
 
Наразі, світовий рейтинг борців греко-римського стилю очолює кубинський важковаговик Міхаїн Лопес. Протягом всієї своєї кар"єри Лопес накопичив вражаючу кількість нагород - дві золоті Олімпійські медалі, п"ять світових золотих медалей і дві срібні медалі Чемпіонатів Світу. Минулого року Лопес виборов титул чемпіону світу в Ташкенті. У цьому сезоні Лопес виграв Панамериканські Ігри та Центральноамериканські і Карибські Ігри, що міцно закріпило його на першому місці світового рейтингу. 
 

Головним суперником Лопеса є срібний призер першості світу та чемпіон Європейських Ігор 2015 року Риза Кайалп з Туреччини. Кайалп – єдиний спортсмен, який переміг Лопеса на міжнародних змаганнях - у фіналі Чемпіонату Світу 2011 року. Крім перемоги на Чемпіонаті Світу 2011 року, Кайалп завоювала три медалі Чемпіонатів Світу і став бронзовим призером Олімпійських ігор 2012 року в Лондоні.
 

Чемпіон світу 2013 року Хейкі Набі з Естонії вирогідно буде великим гравцем на килимі в Лас-Вегасі. На даний час Набі посідає четверту позицію у світі, накопичивши п’ять медалей міжнародних змагань у цьому сезоні. Набі завоював бронзову медаль на торішньому Чемпіонаті Світу і посів друге місце на Олімпіаді-2012.
 

Світовий №6 Білял Махов з Росії завоював також заробив бронзу на ЧС в Ташкенті у вересні минулого року. Махов є триразовим чемпіоном світу, срібним призером ЧС та бронзовим призером Олімпійських Ігор у вільній боротьбі, але нещодавно перейшов у греко-римську боротьбу. Якщо він зможе перенести майстерність, яку він проявляв у вільній боротьбі у класичний стиль, то він без сумніву складе велику конкуренцію Лопесу і іншим зіркам категорії 130 кг. 
 

Третю позицію рейтингу наразі посідає Юган Єурен, бронзовий призер Олімпійських ігор та Чемпіонату Світу, який явно захоче реабілітуватися після невдалого виступу на торішньому ЧС, де він посів лише сьоме місце. На даний час Йорен займає третє місце у світі, після перемог на Міжнародному турнірі «Bill Farrell Memorial International», Кубку Бразилії і Чемпіонаті Північної Європи в цьому сезоні.
 
 

Триразовий бронзовий призер чемпіонату світу та світової №5 Нурмахан Тиналієв (Казахстан) швидше за все проявить свої амбіції у категорії до 130 кг. Тиналієв виграв Азіатські ігри, міжнародний Меморіал «Дейв Шульц» та Чемпіонат Азії у цьому сезоні. Його єдиним промахом стало сьоме місце Гран-Прі Угорщини в березні.
 

В дванадцяте (!) килим Чемпіонату Світу штурмуватиме 35-річний Міндаугас Мізгайтіс (Литва). Мізгаїтіс здобув бронзу на Олімпійських іграх 2008 року, які проходили в Пекіні, а у жовтні цього року, борець виграв золото Чемпіонату Світу серед військових.
 
 

Молодий угорський борець Балінт Лам виглядає готовим поборотися за свою першу медаль Чемпіонату Світу. Восьму позицію світового рейтингу Лам посідає завдяки непоганій кампанії 2015 року - срібній медалі Гран-Прі Угорщини і бронзовій нагороді Меморіалу Владислава Питлясинського. Він також зайняв п"яте місце на Європейських іграх. 

Українець Олександр Чернецький поки що не потратив до двадцятки найкращих борців світу за версією ФІЛА, однак, сподіваємося, що завдяки змаганням у Лас-Вегасі наш борець увірветься до когорти найсильніших. Удачі!
 

Источник
Борьба греко-римская 15:50 | 03 марта 2022 Росія та Білорусь відсторонені від участі у змаганнях Борьба греко-римская 13:50 | 27 февраля 2022 АСБУ вимагає від UWW виключити Борцівську Федерацію росії з членства Міжнарого світу боротьби Борьба греко-римская 19:05 | 24 февраля 2022 Увага! Наказ Міністерства молоді та спорту України Борьба греко-римская 18:50 | 22 февраля 2022 Тривають зори Борьба греко-римская 15:05 | 21 февраля 2022 Турнір О. Колчинського 2022: результати Борьба греко-римская 15:05 | 17 февраля 2022 Відкритий чемпіонат КДЮСШ "Школа спорту" пам"яті загиблих воїнів АТО та ООС Борьба греко-римская 18:50 | 15 февраля 2022 Борці Київщини завоювали дві медалі Кубку Польщі Борьба греко-римская 14:20 | 10 февраля 2022 ХV відкритий обласний юнацький турнір з греко-римської боротьби пам"яті Олексія Вакуленка Борьба греко-римская 14:05 | 10 февраля 2022 Зональний Чемпіонат України U15 та U17 пам"яті В.О. Гречишникова: регламент Борьба греко-римская 13:50 | 10 февраля 2022 Надія - 2022