Прев"ю чемпіонату світу з греко-римської боротьби (85 кг)

14:35 | 31 августа 2015
Подивимося, хто ж зі світових лідерів буде претендувати на головні нагороди Чемпіонату Світу В Лас-Вегасі і в кого найбільше шансів отримати путівку до Ріо-де-Жанейро.
Подивимося, хто ж зі світових лідерів буде претендувати на головні нагороди Чемпіонату Світу В Лас-Вегасі і в кого найбільше шансів отримати путівку до Ріо-де-Жанейро. 

Почнемо з чинного чемпіону Світу у 85 кг, з Франції. Очікувалося, що спортсмен і далі продовжить свою успішну кар’єру у цій вазі, однак після ЧС у Ташкенті минулого року, француз перейшов у  вагову категорію до 98 кг для участі  у Гран-Прі Парижу, де він завоював срібло, і Євроіграх 2015, на яких Нумонві взяв бронзу. Спроба знову повернутися до попередньої ваги на меморіалі Питлясинського виявилася провальною – спортсмен посів лише 28 місце, завдяки чому із лідерів світового рейтингу борців він опустився на десяту сходинку. 
 

Срібним призером ЧС у Ташкенті був чотириразовий призер чемпіонату світу Саман Тахмасебі (Азербайджан). Азербайджанський спортсмен може похвалитися двома світовими бронзовими медалями, двома срібними нагородами перемогами на двох Олімпіадах. Тахмасебі перейшов зі збірної Ірану до Азербайджану у 2010 році. До цього часу він виграв для Ірану дві бронзові медалі світу і був частиною Олімпійської збірної Ірану в 2008 році. Сезон 2015 року не був для Тахмасебі успішним - він не заробив нагороди на жодному з міжнародних змагань і на даний момент випав зі світового рейтингу. 
 

Більш перспективніше зараз виглядає молодий азербайджанський борець Іслам Аббасов, який наразі посідає сьому позицію міжнародного рейтингу завдяки срібній медалі юніорського Чемпіонату Світі у Сальвадорі (Бразилія) в серпні , а також перемозі на юніорському чемпіонаті Європи в червні. Молодий спортсмен був одним з найважливіших членів Азербайджанської команди, яка перемогла на Кубку світу з греко-римської боротьби в лютому, де він навіть поточного світового номера один за версією ФІЛА № 1 Давида Чакветадзе з Росії. Однак, незважаючи на це, путівку на ЧС 2015 отримав його більш досвідчений колега – Тахмасебі.

Росіянин Давид Чакветадзе конкурував  за місце у збірній на ЧС із Олексієм Мішиним, однак, чаша вагів схилилася на користь Чакветадзе, який цього року отримав золоті нагороди на Європейських Іграх в Баку і Міжнародному турнірі Любомира Івановича Гедзо.
 

Бронзові призери минулорічного Чемпіонату Світу, Віктор Лорінц (Угорщина) та українець Жан Беленюк, будуть грати ключову роль у ваговій категорії до 85 кг на ЧС у Лас-Вегасі. 

Світовий №4 Віктор Лонінц завоював срібні медалі на Меморіалі Питлясинського, Кубку «Вехбі Емре» та турнірі «Хаміт Каплін» цього сезону. 
 
 
Наразі, Жан Беленюк посідає друге місце рейтингу найкращих борців Світу, завдяки перемозі на Кубку Тахті та срібній нагороді Європейських Ігор. 

Бажаємо Жану удачі, цікавих сутичок та яскравих перемог!
 

Источник
Борьба греко-римская 15:50 | 03 марта 2022 Росія та Білорусь відсторонені від участі у змаганнях Борьба греко-римская 13:50 | 27 февраля 2022 АСБУ вимагає від UWW виключити Борцівську Федерацію росії з членства Міжнарого світу боротьби Борьба греко-римская 19:05 | 24 февраля 2022 Увага! Наказ Міністерства молоді та спорту України Борьба греко-римская 18:50 | 22 февраля 2022 Тривають зори Борьба греко-римская 15:05 | 21 февраля 2022 Турнір О. Колчинського 2022: результати Борьба греко-римская 15:05 | 17 февраля 2022 Відкритий чемпіонат КДЮСШ "Школа спорту" пам"яті загиблих воїнів АТО та ООС Борьба греко-римская 18:50 | 15 февраля 2022 Борці Київщини завоювали дві медалі Кубку Польщі Борьба греко-римская 14:20 | 10 февраля 2022 ХV відкритий обласний юнацький турнір з греко-римської боротьби пам"яті Олексія Вакуленка Борьба греко-римская 14:05 | 10 февраля 2022 Зональний Чемпіонат України U15 та U17 пам"яті В.О. Гречишникова: регламент Борьба греко-римская 13:50 | 10 февраля 2022 Надія - 2022