Чоловіча збірна на фінальній стадії підготовки до ЧС

14:40 | 28 августа 2014
Зараз наші борці відточують свою майстерність в Конча-Заспі 8 вересня в Ташкенті стартує чемпіонат світу.

Зараз наші борці відточують свою майстерність в Конча-Заспі

8 вересня в Ташкенті стартує чемпіонат світу. Цей чемпіонат особливий - він проходитиме за оновленими правилами (які після тестування на фінських килимах торік, зазнали деяких змін і вступили в силу тільки в 2014 році) у восьми вагових категоріях (дві з них не олімпійські). І стартує він з виступу борців вільників.

Наша збірна зараз знаходитися в Конча-Заспі на фінальному навчально-тренувальному зборі. 

«Перед поїздкою в Баку на Голден Гран-Прі ми пройшли підготовчий збір в Конча-Заспі - розповів головний тренер Руслан Савлохов. - Потім провели два тижні в Заросляку. Де працювали над загальнофізичними навантаженнями, витривалістю, функціональними якостями... Я завжди підкреслюю, що олімпійська база в Заросляку одна з кращих в нашій країні. Велика заслуга в цьому директора Євдокії Бондарук. Від імені всіх збірних по трьом видам боротьби хотів би подякувати Євдокії Іванівні за турботу та душевне ставлення до всіх гостей бази.

А 19 серпня розпочався заключний збір в Конча-Заспі, де більше уваги приділяємо роботі на килимі. Хлопці тренуються з великим натхненням, запалом і налаштовані показати в Ташкенті хороші результати»

Останнім випробуванням перед головними змаганнями для українських вільників став престижний турнір серії Гран-Прі в Баку: «Дуже хороший сильний турнір. Наша команда стала третьою в командному заліку. - Продовжує наставник збірної. - Я дуже задоволений, що Валерій Андрійцев повертається в свою оптимальну форму, тому, що після Олімпійських Ігор у нього було кілька провальних виступів. І в Баку він показав, що ми на правильному шляху і найближчим часом від нього варто очікувати високих результатів.

Також дуже порадував наш тяж Олександр Хоцяновський. Він виграв у свого внутрішнього опонента Алена Засєєва, виграв у чемпіона світу Шемарова і впевнено переміг у фіналі хорошого грузинського борця. Тому на сьогоднішній день я чекаю від нього зрілої хорошою боротьби і сподіваюся ми зможемо розраховувати на медаль. Він довів, що сьогодні він найкращий. »

Незважаючи на те, що сьогодні країна знаходиться в дуже скрутному становищі  керівництво Асоціації спортивної боротьби України шукає шляхи вирішення першочергових питань. Тому ukrwrestling.com поцікавився у Руслана Сослановича, як в такий складний час вдалося організувати поїздки наших борців відразу на кілька літніх турнірів:

«З проїздом на Голден Гран-прі нам допомогла держава - міністерство молоді та спорту, а основний удар по фінансуванню поїздки взяла на себе Асоціація спортивної боротьби України, проживання, харчування ... Ми всі прекрасно розуміємо в якому становищі зараз наша країна і ніхто не скаржиться. Я, як головний тренер заявляю, що ми - тренера і спортсмени робимо все, щоб навіть в такій ситуації гідно представляти Україну на міжнародній арені.

Для Міністерства молоді та спорту зараз пріоритетом є підготовка дорослої збірної команди до чемпіонату світу. Тому витрати з молодіжної та кадетської збірної взяла на себе Асоціація спортивної боротьби. Це непросте завдання, але поки Асоціація справляється. Адже це наше майбутнє і не можна залишати молодь без уваги. Президент Асоціації Ельбрус Тедеєв робить все можливе, щоб у хлопців була можливість готуватися і їздити на змагання. Нас також підтримує Національний Олімпійський Комітет України.

Також хотілося б подякувати керівництву Федерації боротьби Азербайджану і особисто віце-президенту Наміку Алієву. Нам пішли на зустріч, знаючи, про те, що у нас вже не буде іншої можливості проборотися перед чемпіонатом світу, і дозволили привезти кількох борців в одній вазі.

Також користуючись нагодою, хотів би подякувати від імені українських борців приймаючій стороні в Казахстані - особисто Джумабаєву Алімбеку Асембековичу, завдяки його зусиллям вдалося повністю забеспечити проїзд та проживання наших хлопців на міжнародний турнір присвячений пам"яті Кунаєва в місті Тарас.»

Сподіваємося, що наші хлопці покажуть гідний результат у Ташкенті і бажаємо їм удачі та спортивного везіння. А також нагадуємо читачам склад чоловічої збірної на чемпіонат світу

57 кг - Микола Айвазян - бронзовий призер чемпіонату світу серед військовослужбовців 2013

61 кг - Василь Шуптар - бронзовий призер чемпіонату Європи 2014, переможець студентського чемпіонату світу 2012

65 кг - Титал Джафарян - чемпіон України

70 кг - Ростислав Первачук - бронзовий призер Годен Гран-Прі 2014

74 кг - Рустам Дудаєв - чемпіон України

86 кг - Джамбул Цотадзе - учасник Кубка Європи 2013

97 кг - Валерій Андрейцев - срібний призер Олімпади 2012

125 кг - Олександр Хоцяновський - бронзовий призер чемпіонату Європи 2014, переможець Голден Гран-Прі 2013, 2014

Источник
Борьба вольная 18:50 | 17 января 2019 100 років Соборності - Юлія Ткач Борьба вольная 16:20 | 11 января 2019 Положення про єдину спортивну кваліфікацію України Борьба вольная 13:20 | 11 января 2019 Календар змагань 2019 Борьба вольная 23:05 | 30 декабря 2018 Борцівська Прем'єр Ліга відзначила кращих Борьба вольная 20:50 | 29 декабря 2018 Вітаємо Ігоря Жданова! Борьба вольная 11:50 | 29 декабря 2018 Результати меморіалу Володимира Стадника Борьба вольная 13:50 | 28 декабря 2018 Вітаємо з прийдешніми святами! Борьба вольная 15:50 | 26 декабря 2018 Рейтингові турніри 2019 року Борьба вольная 21:50 | 25 декабря 2018 ЦЕРЕМОНІЯ НАГОРОДЖЕННЯ: WPL РОЗШИРЮЄ СВОЇ МЕЖІ! Борьба вольная 17:35 | 21 декабря 2018 Меморіал Стадника - онлайн-трансляція