Валерій Андрійцев: «Зараз в світі боротьби період змін і наша оновлена команда має показати гарний результат»

11:55 | 28 декабря 2017
Капітан чоловічої команди з боротьби про реабілітацію, тренувальний процес на УСБОП «Святошин» і перспективи збірної в новому сезоні - Останній рік ви проходили реабілітацію і не приймали участь у змаганнях.

Капітан чоловічої команди з боротьби про реабілітацію, тренувальний процес на УСБОП «Святошин» і перспективи збірної в новому сезоні

- Останній рік ви проходили реабілітацію і не приймали участь у змаганнях. Як почуваєтесь зараз?
- Так, в середині листопада минулого року я мав складну операцію на коліні і на відновлення пішов цілий рік. Проте зараз я вже розпочав тренування зі збірною командою. Лікар порадив як правильно розподілити навантаження, аби починати входити у форму.

Відео: одне з перших тренувань валерія Андрійцева на тренувальному зборі в УСБОП Святошин

- Ви стежили за подіями в збірній? Як оцінюєте досягнення наших вільників в цьому році?
- Я весь час наче був поруч зі збірною командою. Команда зараз дуже оновилась, проте молоді хлопці вже встигли продемонструвати свій потенціал на першому чемпіонаті світу серед спортсменів до 23 років виборовши на ньому 3 бронзові нагороди, але для отримання впевненості та досвіду їм потрібен час. Зараз в світі боротьби, окрім посилення спортивної конкуренції, відбувається дуже багато змін, як по правилах, так і по регламенту змагань, тренувальному процесу. Спортсменам потрібно адаптуватися до всіх змін і як в нас кажуть «набороти свій професійний рівень». Приведу свій власний приклад. 2009 рік чемпіонат світу – двадцяте місце, 2010 – тринадцяте місце...А вже в 2012-му спочатку срібло чемпіонату Європи, потім Олімпійське срібло. Так само і після Олімпійських Ігор змінились правила, і майже рік я не міг показати результату. Лише в 2014 році взяв бронзу на чемпіонаті світу. Тому їм потрібно пам’ятати, що зі здобуттям нагород потрібно буде працювати ще більше ніж працювали до того.

- А щодо світової арени, щось змінилось за час вашої відсутності?
- Боротьба зараз розвивається дуже динамічно. Раніше було кілька країн-лідерів, вони залишилися, але до них додалися ще нові команди. Тому тепер потрібно усвідомлювати, що абсолютно всі країни є серйозними суперниками. Цього року були дуже нетипові чемпіонати Європи. Зазвичай після Олімпіади всі титуловані борці беруть невеличку паузу, але цього року на головних змаганнях виступали дійсно найсильніші. Тому бронза Андрія Яценко на світовій першості – чудовий результат.

Наступного року нас теж чекатиме непростий чемпіонат світу – на килим вийдуть всі претенедети на Олімпіаду. І тоді можна буде говорити про тих супротивників, кого ми зустрінемо в Токіо.

- Зараз, після того, як ви повернулись до тренувань, на яких змаганнях ми зможемо вас побачити?
- Щиро кажучи не знаю. Все залежить від того, як буде відновлюватись моє коліно і залежно від форми вже буде вирішувати тренер. Для того аби потрапити на чемпіонат Європи потрібно пройти всю підготовку і виступити на Київському турнірі. Але зараз про це рано говорити.

- Цей збір проходить в новому для борців місці, на учбово-спортивній базі «Святошин». Ваші враження?
- Я був приємно здивований цим місцем для зборів. Там є всі основні моменти необхідні аби спортсмен міг досягнути результатів. І три бронзові нагороди на чемпіонаті світу U23 – довели, що команда на чолі з Русланом Савлоховим рухається в правильному напрямку.
На жаль, ми втратили можливість проводити збори в Алушті. Тому борцям була необхідна нова база. Тут в першу чергу – добре налагоджений тренувальний процес. Надзвичайно сподобалось, те що не потрібно ділити килим, спортивні майданчики з іншими видами спорту. Відповідно час, який ти можеш проводити на килимі не регламентований і є можливість повністю зануритись у роботу. А також надає тренерському штабові можливість моделювати тренувальний процес виключно під потреби збірної. З’явилась можливість індивідуального підходу. Плюс мені сподобалось харчування на базі і розташування. Поруч сосновий ліс, дуже чисте повітря. Це ідеальне місце для тренувального процесу. Крім борців там переважно тренується лише футбольна команда «Шахтар» і вони також довго знаходились в пошуках гарної тренувальної бази і зупинились на цьому варіанті.

- Буквально на днях завершився черговий турнір «Крок до Олімпу» на призи Валерія Андрійцева. Чи задоволені ви організаційним рівнем турніру. І хто підтримує вас у цьому починанні?
- В цьому році нам допомагало місто Малин, міський голова, депутати міської ради, Асоціація спортивної боротьби України, вже традиційно партнером турніру є Національний Олімпійський Комітет. Вчора від імені Асоціації ми вручили подяку ще одному партнеру Wrestling Accessories. Саме ця компанія забезпечила нас сувенірною продукцією, всі учасники турніру (271 людина) окрім солодких подарунків отримали брендовані горнятка. А ще хотілося б подякувати Віталію Морозу, Василію Грибуку, оргкомітету змагань список дуже великий – багато людей вболівають за юних спортсменів та допомогають, хто чим може.

На фото: вручення подяки Миколі Петрову

- Наскільки потужний склад турніру в цьому році?
- Турнір з кожним роком набирає обертів. Тепер тренера везуть до нас своїх найкращих учнів. Цього разу до Малина приїхали 6 чинних чемпіонів України серед кадетів. Конкуренція була досить серйозна. Сутички були непрості і не всім чемпіонам країни вдалося виграти. Другий рік поспіль, до нас приїздять гості із закордону. Минулого року були представники Молдови, цього – з Білорусі.

- Щоб ви побажали прихильникам боротьби напередодні Нового року?
- Вітаю всіх шанувальних вільної боротьби і загалом всіх людей з новорічними святами. Бажаю міцного здоров’я та миру та злагоди в ваших сердцях та оселях.

Источник
Борьба вольная 18:50 | 17 января 2019 100 років Соборності - Юлія Ткач Борьба вольная 16:20 | 11 января 2019 Положення про єдину спортивну кваліфікацію України Борьба вольная 13:20 | 11 января 2019 Календар змагань 2019 Борьба вольная 23:05 | 30 декабря 2018 Борцівська Прем'єр Ліга відзначила кращих Борьба вольная 20:50 | 29 декабря 2018 Вітаємо Ігоря Жданова! Борьба вольная 11:50 | 29 декабря 2018 Результати меморіалу Володимира Стадника Борьба вольная 13:50 | 28 декабря 2018 Вітаємо з прийдешніми святами! Борьба вольная 15:50 | 26 декабря 2018 Рейтингові турніри 2019 року Борьба вольная 21:50 | 25 декабря 2018 ЦЕРЕМОНІЯ НАГОРОДЖЕННЯ: WPL РОЗШИРЮЄ СВОЇ МЕЖІ! Борьба вольная 17:35 | 21 декабря 2018 Меморіал Стадника - онлайн-трансляція