До Києва завітав президент UWW-EU Цено Ценов

19:40 | 20 июля 2017
Керівник європейської федерації боротьби провів сьогодні кілька важливих зустрічей  В Олімпійському домі відбулась зустріч віце-президента НОК України Равіля Сафіулліна з віце-президентом Об’єднаної всесвітньої боротьби (UWW), президентом Європейської Об’єднаної всесвітньої боротьби (UWW-EU) Цену Ценовим.

Керівник європейської федерації боротьби провів сьогодні кілька важливих зустрічей 

В Олімпійському домі відбулась зустріч віце-президента НОК України Равіля Сафіулліна з віце-президентом Об’єднаної всесвітньої боротьби (UWW), президентом Європейської Об’єднаної всесвітньої боротьби (UWW-EU) Цену Ценовим.

У зустрічі також взяли участь керівники Асоціації спортивної боротьби України: віце-президенти Олег Кравченко, Руслан Савлохов, Володимир Євонов, Олег Крапівін, Олександр Камач, а також член Виконкому UWW-EU, генеральний секретар Асоціації спортивної боротьби України Діна Харенко.

Учасники заходу обговорили сучасний стан розвитку боротьби в Україні, Європі та світі, приділивши значну увагу перспективам проведення чемпіонату Європи серед кадетів у 2018 році в Києві, а також можливому включенню Київського міжнародного турніру до списку рейтингових змагань і європейських ліцензійних турнірів у відборі до Олімпійських ігор.

Равіль Сафіуллін привітав почесного гостя від імені Олімпійської родини та президента НОК Сергія Бубки. «Україна – велика спортивна держава. За 65 років участі наших спортсменів в Олімпійських іграх здобуто понад 600 олімпійських нагород. Українська школа спортивної боротьби має славні традиції. З кожних Олімпійських ігор, чемпіонатів світу та Європи наші борці повертаються з престижними нагородами», - відзначив віце-президент НОК.

«Україна відкрита й готова до проведення міжнародних змагань високого рівня. Так, лише цього року наша країна успішно прийняла чемпіонат світу з хокею в дивізіоні 1А, чемпіонати Європи зі стрибків у воду та боксу. У 2012 році разом з Польщею була чудово проведена фінальна частина європейської першості з футболу, а 2013-го – чемпіонат світу з художньої гімнастики та європейська першість серед юнаків з баскетболу. Окремо хочу виділити традиційний Київський міжнародний борцівський турнір, який цього річ був проведений вже вдвадцяте», - підкреслив Равіль Сафіуллін, відзначивши, що Асоціація спортивної боротьби є однією з провідних українських федерацій, а співпраця НОК, Міністерства молоді та спорту і Асоціації з розвитку боротьби є тісною та конструктивною.

В свою чергу, однин із керівників світової і очільник європейської боротьби висловив велику повагу українській борцівській школі. «У вас є чудовий потенціал і блискучі кадри. Впевнений, що чемпіонат Європи серед кадетів у 2018 році пройде саме в Україні і відбудеться на найвищому рівні. Ця першість стане початком нової ери подальшому розвитку української боротьби, адже в планах ми розглядаємо можливість проведення дорослих чемпіонатів у вашій країні. Одним із таких стартів цілком може стати Київський міжнародний турнір, що заслуговує бути одним із відбіркових турнірів на Олімпійські ігри», - наголосив Цену Ценов.

Також сьогодні у приміщенні Мінмолодьспорту відбулася зустріч Цено Ценова з заступником Міністра Миколи Даневича з метою обговорення питань організації в Україні Чемпіонату Європи з вільної, греко-римської та жіночої боротьби серед кадетів у 2018 році. На зустрічі також були присутні представники Мінмолодьспорту та Асоціації спортивної боротьби України.

Під час зустрічі обговорювались питання проведення в Україні Чемпіонату Європи з вільної, греко-римської та жіночої боротьби серед кадетів у 2018 році; діяльності Асоціації спортивної боротьби України у відповідності з вимогами та стандартами та Міжнародної федерації боротьби; питання підтримки з боку держави розвитку спортивної боротьби в Україні, а також підтримки Міністерством молоді та спорту України ініціативи Асоціації спортивної боротьби України стосовно проведення згаданого Чемпіонату Європи в Києві.

Цено Ценов відзначив, що в Україні вже існує гарна, сильна база підготовки професійних спортсменів та порівняв досвід України з європейським, відмітивши перевагу нашої країни в цьому напрямі.

Заступник Міністра зазначив, що визначення міста Києва місцем проведення Чемпіонату Європи зі спортивної боротьби серед кадетівбуде доброю нагодою для України підтвердити статус розвинутої спортивної держави, яка може гідно приймати змагання європейського та світового рівня. Микола Даневич запевнив, що Міністерство готове всебічно підтримувати розвиток спортивної боротьби в Україні та сприяти проведенню в Україні міжнародних турнірів з цього виду спорту.

Остаточне рішення щодо місця проведення Чемпіонату Європи з вільної, греко-римської та жіночої боротьби серед кадетів у 2018 році буде ухвалене на засіданні президії Міжнародної федерації боротьби у серпні цього року.

Джерело: 

http://noc-ukr.org 

http://dsmsu.gov.ua

Источник
Борьба вольная 18:50 | 17 января 2019 100 років Соборності - Юлія Ткач Борьба вольная 16:20 | 11 января 2019 Положення про єдину спортивну кваліфікацію України Борьба вольная 13:20 | 11 января 2019 Календар змагань 2019 Борьба вольная 23:05 | 30 декабря 2018 Борцівська Прем'єр Ліга відзначила кращих Борьба вольная 20:50 | 29 декабря 2018 Вітаємо Ігоря Жданова! Борьба вольная 11:50 | 29 декабря 2018 Результати меморіалу Володимира Стадника Борьба вольная 13:50 | 28 декабря 2018 Вітаємо з прийдешніми святами! Борьба вольная 15:50 | 26 декабря 2018 Рейтингові турніри 2019 року Борьба вольная 21:50 | 25 декабря 2018 ЦЕРЕМОНІЯ НАГОРОДЖЕННЯ: WPL РОЗШИРЮЄ СВОЇ МЕЖІ! Борьба вольная 17:35 | 21 декабря 2018 Меморіал Стадника - онлайн-трансляція