Сенсації Київського турніру

14:25 | 05 марта 2017
Портал Sportarena підсумував найяскравіші моменти Київського Міжнародного ГОЛОВНА СЕНСАЦІЯ ПЕРШОГО ДНЯ - БРОНЗА ХЕЛЕН МАРОУЛІС (США, ДО 60 КГ)На Київському турнірі Хелен Мароуліс виступала в якості однієї з головних зірок - американка стала однією з двох Олімпійських чемпіонок, які брали участь в цих змаганнях.

Портал Sportarena підсумував найяскравіші моменти Київського Міжнародного

ГОЛОВНА СЕНСАЦІЯ ПЕРШОГО ДНЯ - БРОНЗА ХЕЛЕН МАРОУЛІС (США, ДО 60 КГ)
На Київському турнірі Хелен Мароуліс виступала в якості однієї з головних зірок - американка стала однією з двох Олімпійських чемпіонок, які брали участь в цих змаганнях. Звичайно ж, статус переможниці турніру в Ріо перетворював Хелен в головну фаворитку своїй ваговій категорії - все одно, що після виграшу Олімпійського золота Мароуліс вирішила піднятися на кілька кілограм вище і тепер виступає у ваговій категорії до 60-ти кг.


Проте вже у другому матчі на турнірі Хелен сенсаційно поступилася, програвши азербайджанці Тетяні Омельченко. Так, було помітно, що американка виступає трохи нижче свого максимуму, але такий результат все одно став шоком. Як для неї, так і для всіх уболівальників, які очікували побачити Хелен в фіналі. Розлютившись на себе, Мароуліс видала чудовий втішний фінал - суперниця в матчі за третє місце була розгромлена менш ніж за півтори хвилини (10: 0). Проте, бронза - явно не той результат, за яким Олімпійська чемпіонка відправлялася до Києва.

ХАРАКТЕР ПЕРШОГО ДНЯ - ОЛЕНА КРЕМЗЕР (УКРАЇНА, ДО 55 КГ)
Чудовий початок фінальної сутички проти представниці Білорусі Ірини Курочкіної (3: 0) трохи розслабив молоду українку Олену Кремзер - вона пропустила дві атаки суперниці і в другому періоді поступалася з рахунком 3: 4. Курочкіна свою перемогу, здавалося, не відпустить: вона впевнено діяла в захисті, блокуючи спроби Кремзер атакувати. Але за півхвилини до кінця сутички 19-річна українка все ж зуміла пройти в ноги, набравши чотири бала, після чого зафіксувала туше і здобула золото достроково.

Примітно, що подібне закінчення поєдинків проти Курочкіної вже стає доброю традицією для Кремзер - в минулому році вона в подібному стилі перемогла Ірину в бронзовому фіналі на Меморіалі Володимира Стадника. Така воля до перемоги в 19 років стає відмінним плацдармом для наступних перемог Олени, вже на більш серйозних міжнародних стартах.

ВІДКРИТТЯ ПЕРШОГО ДНЯ - ОЛЕКСАНДР ГУШТИН (БІЛОРУСЬ, ДО 97 КГ)
Незважаючи навіть на відсутність українця Валерія Андрійцева, сильних і серйозних борців у ваговій категорії до 97-ти кілограм у вільній боротьбі вистачало. Тим більш несподівано стала перемога 23-річного представника Білорусі Олександра Гуштина, який раніше здобував нагороди хіба на юніорських стартах.

Втім, ще більш дивним став стиль, в якому Гуштин оформив золоту нагороду Київського турніру. Олександр провів в Палаці спорту три сутички, які виграв із загальним рахунком 22: 0. Двічі він розгромив суперників з рахунком 9: 0, перемігши так в фінальному матчі. Причому його суперником у вирішальній сутичці був відомий Михайло Ганев - чемпіон світу-2010 і дворазовий призер чемпіонатів Європи. Але Гуштин в цей вечір зовсім не дивився на регалії суперників, він просто перемагав.

ГОЛОВНА СЕНСАЦІЯ ДРУГОГО ЗМАГАЛЬНОГО ДНЯ - БРОНЗА ЖАНА БЕЛЕНЮКА (УКРАЇНА, ДО 85 КГ)
В успіху Жана Беленюка на матах Київського турніру не сумнівався практично ніхто - один з кращих (якщо не кращий) спортсменів в світі в своїй ваговій категорії повинен був спокійно розбиратися з суперниками, перемагаючи на домашньому турнірі. Але ні - вже в першій сутичці Беленюк сенсаційно програв, автоматично втративши шанси на перше місце.

Його кривдник, втім, дійшов до фіналу, здолавши - нехай і не без проблем - ще дві стадії турніру, завдяки чому Жан отримав можливість боротися за третє місце. Другим шансом срібний призер Ріо скористався сповна: він переміг у двох сутичках, здобувши бронзову нагороду Київського турніру. Проте, зрозуміло, що це абсолютно не той результат, на який розраховував Беленюк. Але краще програти зараз, ніж потім на чемпіонаті світу або Європи. Час для роботи над помилками є, і Жан почав використовувати його прямо зараз - по ходу золотих сутичок він довго розбирав різні тактичні моменти з Валентином Калевим, тренером збірної США по боротьбі.

ДРАМА ДНЯ - ФІНАЛЬНА СХВАТКА У ВАЗІ ДО 66 КГ (ГРЕКО-РИМСЬКА БОРОТЬБА)
Найдраматичніший фінал на Київському турнірі відбувся в греко-римської боротьби у ваговій категорії до 66-и кілограм, де зустрічалися представник Грузії Гога Гогіберашвілі і представник Вірменії Карен Асланян. У цій сутичці було все: жовті картки тренерам, розсічення, кров, і, як наслідок, медичні паузи, був також камбек, що не відбувся і неймовірна драматургія. Крім цього неймовірний гул стояв на трибунах - глядачі з Вірменії та Грузії несамовито підтримували своїх борців до останніх секунд. Здається, так не вболівали навіть за українців.

Кульмінація вийшла не менш драматичною: в кінцівці сутички Гогіберашвілі заробив вирішальні бали, вірменин спробували викинути протест, але зробили це занадто пізно, через що судді не розглядали його. Тренера Асланяна твердо стояли на своєму, ще двічі намагаючись викинути протест, однак арбітри не пішли на зустріч. У підсумку, неймовірна перемога Гоги з рахунком 11: 5 у найцікавішій сутичці Київського турніру.

ВІДКРИТТЯ ДНЯ - ІРИНА ГУСЯК (УКРАЇНА, ДО 53 КГ)
Феєричне повернення вдалося українці Ірині Гусяк, яка здобула неймовірну перемогу у ваговій категорії до 53-х кілограмів. Колишня чемпіонка світу серед студентів вже в чвертьфіналі продемонструвала серйозність своїх планів, здолавши першого номера збірної США Хейлі Аугелло (1: 0). У двох наступних сутичках Ірина і зовсім не відчувала проблем, закінчивши сутички достроково. При цьому двічі Гусяк виявлялася сильнішою українок: в півфіналі вона з рахунком 10: 0 здолала Катерину Машкевич (першого номера української команди), а потім у фіналі отримала перемогу над Лілією Горішньою, 13: 0.

Цей тріумф став для Ірини дебютним на Київському турнірі - раніше вона кілька разів брала участь в змаганнях, проте жодного разу не проходила далі чвертьфіналі. Тепер, після невеликої паузи в кар"єрі, Гусяк не тільки гучною перемогою повернулася на мат, але також вписала себе в список претендентів на поїздку на чемпіонат Європи та світу.

Джерело: sportarena.com Олексій Мандзій

Источник
Борьба вольная 18:50 | 17 января 2019 100 років Соборності - Юлія Ткач Борьба вольная 16:20 | 11 января 2019 Положення про єдину спортивну кваліфікацію України Борьба вольная 13:20 | 11 января 2019 Календар змагань 2019 Борьба вольная 23:05 | 30 декабря 2018 Борцівська Прем'єр Ліга відзначила кращих Борьба вольная 20:50 | 29 декабря 2018 Вітаємо Ігоря Жданова! Борьба вольная 11:50 | 29 декабря 2018 Результати меморіалу Володимира Стадника Борьба вольная 13:50 | 28 декабря 2018 Вітаємо з прийдешніми святами! Борьба вольная 15:50 | 26 декабря 2018 Рейтингові турніри 2019 року Борьба вольная 21:50 | 25 декабря 2018 ЦЕРЕМОНІЯ НАГОРОДЖЕННЯ: WPL РОЗШИРЮЄ СВОЇ МЕЖІ! Борьба вольная 17:35 | 21 декабря 2018 Меморіал Стадника - онлайн-трансляція