Руслан Савлохов: «Україна довела, що готова приймати світові першості»

12:40 | 09 декабря 2016
Ми зустрілися з головним тренером чоловічої збірної, щоб поговорити про клубний ЧС і майбутні старти - Минулого тижня в Харкові завершився чемпіонат світу серед клубних команд, які враження залишилися особисто у вас?- Вважаю, що буду абсолютно об"єктивний сказавши, що все пройшло на дуже високому організаційному рівні.

Ми зустрілися з головним тренером чоловічої збірної, щоб поговорити про клубний ЧС і майбутні старти

- Минулого тижня в Харкові завершився чемпіонат світу серед клубних команд, які враження залишилися особисто у вас?
- Вважаю, що буду абсолютно об"єктивний сказавши, що все пройшло на дуже високому організаційному рівні. І це не дивно, адже завдяки Київському Міжнародному турніру у нас великий досвід в проведенні подібних змагань. Хотів би подякувати фармацевтичній компанії «Здоров"я» і особисто Олександру Доровському, який доклав максимум зусиль, щоб цей чемпіонат запам"ятався не тільки яскравою боротьбою, але і прекрасним проведенням. Він поставив собі за мету, щоб у всіх учасників чемпіонату, з"явилося бажання ще раз відвідати місто Харків.


- Чи вдалося досягти цієї мети? Адже для зарубіжних гостей - Харків це зовсім нові території, навіть у порівнянні з Києвом, який добре відомий в борцівському співтоваристві.
- Я думаю у всіх залишилися тільки позитивні враження і у всіх гостей дійсно з"явилося бажання не тільки повернутися до Харкова поборотися, але і просто погостювати.
Американська делегація була здивована, що в Україні провели такі прекрасні змагання. І команда переможців залишилася дуже задоволеною, не тільки своїм виступом, а й організацією. Решта команд теж гідно оцінили харківську гостинність.


- Як оцінили зусилля приймаючої сторони в «Об"єднаному світу боротьби»?
- Міжнародну Федерацію представляв інструктор UWW Каміль Буазізі і він дуже високо оцінив проведення клубного чемпіонату. Пан Буазізі сказав, що бачив безліч світових першостей, але далеко не кожна країна може похвалитися таким рівнем проведення.


- Чи правда, що тепер Україна буде претендувати на проведення чемпіонату Європи серед кадетів? Про це в одному з інтерв"ю згадав Олександр Доровський.
- Дійсно, Харків і компанія «Здоров"я» в якості генерального спонсора готові взятися за проведення не тільки чемпіонату Європи, а й світу. Думаю, у нас дуже високі шанси отримати право приймати кадетську першість. Клубний ЧС розвіяв останні сумніви в цьому.


- Руслане Сослановичу, ви як наставник національної збірної добре знаєте в яких країнах найсильніші команди. Наскільки потужний склад представили країни учасниці в Харкові?
- Той факт, що було два чемпіона Олімпійських Ігор - Володимир Хінчігашвілі і Кайл Снайдер, а також кілька призерів чемпіонату світу і Олімпіади, говорить багато про що. І в цілому рівень всіх спортсменів був дуже високим. Ці змагання з кожним роком набирають обертів і в наступному році, думаю, буде ще більше країн-учасниць.


- Розкажіть про клубну команду «Здоров"я», куди увійшло чимало лідерів вітчизняної збірної - команда існувала раніше чи була створена під чемпіонат?
- Немає нічого дивного, що у команди цього клубу такий потужний склад. Президент компанії «Здоров"я» Олександр Доровський вже кілька років є віце-президентом Асоціації спортивної боротьби, він не просто любить боротьбу, а задіяний в боротьбі і активно допомагає за різними напрямками: в проведення Київського Міжнародного турніру, підтримує талановитих спортсменів. Тому велика частина лідерів нашої боротьби в клубі «Здоров"я», в тому числі і дворазовий чемпіон світу Ібрагім Алдатов. На жаль, на даний момент він не зміг взяти участь в чемпіонаті. Ми занадто пізно дізналися про проведення чемпіонату, якби було більше часу ми підключили б і Алдатова, щоб посісти перше місце і виграти у американців. Ми програли лише через дві проблемні категорії - 74 кг і 86 кг. У вазі 86 кг, є молодий талановитий хлопець, але він ще не дотягує до рівня Алдатова.


- Іран і США - традиційно дуже сильні в боротьбі, а які ще країни були складними суперниками?
- Дуже сильна була грузинська команда, Вірменія привезла молодих і дуже перспективних борців, які виграли у другої команди Ірану, а в іранців просто не буває слабких спортсменів. Тому, як я вже говорив, склад був дуже вражаючим і чемпіонат вийшов дуже видовищним.


- Особисто вам, яка сутичка найбільше запам"яталася?
- Було дві найбільш видовищних сутички, коли програли Олімпійські чемпіони. Американець Снайдер програв грузину Елізбару Одікадзе, ця сутичка стала реваншем для грузинського борця, який програв Снайдеру на Олімпіаді в Ріо. І Володимир Хінчігашвілі програв нашому Василю Шуптару. Це були дуже яскраві поєдинки, що запам"ятаються надовго. Тим більше, через три місяці після Олімпіади.


- Як оцінюєте виступ другої української команди?

- Я дуже задоволений, що у нас була можливість виставити другу команду і дати всім молодим хлопцям взяти участь в таких серйозних змаганнях. Це ті хлопці, які вже починають перші кроки на шляху до Олімпіади. У нас в збірній зараз вже почалася підготовка до Токіо, щоб не за півроку готуватися до головних змагань чотириріччя. А відразу після Ріо - інших варіантів, щоб стати Олімпійським чемпіоном немає. Багато молодих хлопців непогано виступили, брати Білейчуки відзначилися, Андрій Яценко проявив себе. Я чекаю від них високих результатів в 2017 році. Василь Михайлов, Богдан Грицай - показали гарну боротьбу, цей старт дав їм поштовх, додав впевненості в своїх силах.Головне потрібно ще більше працювати. Напівзаходами результату досягти не можливо - потрібно завжди бути в строю.


- Які пріоритетні старти чекають наших борців на початку наступного року?
- Ми змінили критерії відбору до чемпіонату Європи та світу, і найближчим часом озвучимо на нашому сайті всі етапи, які потрібно пройти, щоб представляти країну на головних стартах.
Традиційно одним з етапів буде участь в Київському Міжнародному турнірі, який запланований з 1 по 4 березня. У молодих спортсменів буде дуже насичений графік, оскільки для них будуть етапи відбору ще й на чемпіонат Європи до 23 років.

Источник
Борьба вольная 18:50 | 17 января 2019 100 років Соборності - Юлія Ткач Борьба вольная 16:20 | 11 января 2019 Положення про єдину спортивну кваліфікацію України Борьба вольная 13:20 | 11 января 2019 Календар змагань 2019 Борьба вольная 23:05 | 30 декабря 2018 Борцівська Прем'єр Ліга відзначила кращих Борьба вольная 20:50 | 29 декабря 2018 Вітаємо Ігоря Жданова! Борьба вольная 11:50 | 29 декабря 2018 Результати меморіалу Володимира Стадника Борьба вольная 13:50 | 28 декабря 2018 Вітаємо з прийдешніми святами! Борьба вольная 15:50 | 26 декабря 2018 Рейтингові турніри 2019 року Борьба вольная 21:50 | 25 декабря 2018 ЦЕРЕМОНІЯ НАГОРОДЖЕННЯ: WPL РОЗШИРЮЄ СВОЇ МЕЖІ! Борьба вольная 17:35 | 21 декабря 2018 Меморіал Стадника - онлайн-трансляція