Збірна повернулась додому!

19:55 | 21 июня 2015
Українська збірна з вільної боротьби повернулася додому з Баку, привізши з перших Європейських Ігор п"ять медалей.

Українська збірна з вільної боротьби повернулася додому з Баку, привізши з перших Європейських Ігор п"ять медалей. А жіноча збірна ще й стала другою в загальнокомандному заліку!

У Бориспільському аеропорту їх зустрічали оплесками. Дві бронзи здобули борці Валерій Андрійцев та Василь Шуптар. "Це перші змагання такого формату і дуже відчутний був Олімпійський дух. Звичайно на Олімпіаді більш напружена атмосфера, але гадаю це була хороша репетиція напередодні Ріо. - розповідає срібний призер Лондонської Олімпіади Валерій Андрійцев. - В моїй ваговій категорії була вся європейська еліта спорту, надзвичайно сильні та титуловані спортсмени. "

Срібло завоювали Тетяна Лавренчук та Юлія Ткач.

"Звичайно, як чинній  чемпіонці світу мені дуже хотілося перемогти, але певно був не мій день. - каже чемпіонка світу та Європи Юлія Остапчук. - І маємо те що маємо. Перша за все мені зараз хочеться повернутись до свого синочка, трішки відпочити, набратися наснаги і далі будемо працювати. Є над чим. Я побачила свої помилки. Буду готуватися, Олімпійський рік він буде дуже важкий."

"Було трішки страшно, бо я вперше була на таких важливих змаганнях - розповідає молода Тетяна Лавренчук - Коли тільки їхала до Баку, дуже мріяла потрапити в трійку, а коли дійшла до фіналу то звичайно дуже хотілося перемогти. В цілому, я задоволена своєю боротьбою на цьому турнірі, але в фінальній зустрічі причиною моєї поразки стало хвилювання. Проте дуже рада, що досягла головної мети – та принесла Україні медаль Європейських ігор. Мені дуже сподобалася організація цих змагань та турніру з вільної боротьби зокрема. В Баку я вже втретє. Хочу відзначити, що до українських спортсменів тут завжди гарно відносяться, люблять нашу країну"

Аліна Махиня у фіналі здолала ізраїльтянку з рахунком 3:1 і стала першою чемпіонкою з вільної боротьби на Європейських іграх. Привітати  збірну з вільної боротьби прийшли представники міністерства спорту та національного олімпійського комітету - винагорода від держави за золоту медаль, нагадаю, становить 25 тисяч гривень.

"Переможці, яких сьогодні ми вшановували, є претендентами і на перемогу в Ріо. Конкуренція буде значно більшою. За час, який залишився, найкраще підготуватися до олімпійських ігор в Ріо", - заявив Валерій Борзов, віце-президент НОК України.

 

Источник
Борьба вольная 18:50 | 17 января 2019 100 років Соборності - Юлія Ткач Борьба вольная 16:20 | 11 января 2019 Положення про єдину спортивну кваліфікацію України Борьба вольная 13:20 | 11 января 2019 Календар змагань 2019 Борьба вольная 23:05 | 30 декабря 2018 Борцівська Прем'єр Ліга відзначила кращих Борьба вольная 20:50 | 29 декабря 2018 Вітаємо Ігоря Жданова! Борьба вольная 11:50 | 29 декабря 2018 Результати меморіалу Володимира Стадника Борьба вольная 13:50 | 28 декабря 2018 Вітаємо з прийдешніми святами! Борьба вольная 15:50 | 26 декабря 2018 Рейтингові турніри 2019 року Борьба вольная 21:50 | 25 декабря 2018 ЦЕРЕМОНІЯ НАГОРОДЖЕННЯ: WPL РОЗШИРЮЄ СВОЇ МЕЖІ! Борьба вольная 17:35 | 21 декабря 2018 Меморіал Стадника - онлайн-трансляція