Руслан Савлохов: «Ми розраховуємо привезти з Баку медалі найвищої гідності»

01:40 | 17 апреля 2015
Сьогодні в день народження головного тренера чоловічої збірної України ми зустрілися з Русланом Сослановичем, щоб поговорити про минулий чемпіонат країни і майбутні Європейські Ігри - Цей рік передолімпійський, позаду вже багато серйозних турнірів .

Сьогодні в день народження головного тренера чоловічої збірної України ми зустрілися з Русланом Сослановичем, щоб поговорити про минулий чемпіонат країни і майбутні Європейські Ігри


- Цей рік передолімпійський, позаду вже багато серйозних турнірів ... Як ви оцінюєте початок сезону?
- За великим рахунком, сезон розпочався у грудні минулого року, коли ми провели Кубок України і подивилися як йдуть справи. Хотілося щоб хтось із молодих проявив себе ... Але поки, що оптимізму не додалося. Потім були поїздки в Іран, Францію, Америку, Білорусію. На турнір Медведя в Мінську ми відправили найбільшу делегацію, але команді не вдалося привезти багато медалей. Срібло у Алена Засєєва і бронза у Валерія Андрійцева. Ось власне і все, більше похвалитися нічим, ні мені особисто, ні збірній України.

- Які враження залишилися у вас від чемпіонату України, що пройшов минулого тижня?
- Чемпіонат був організований на найвищому рівні. Заслуга Асоціації спортивної боротьби, в тому, що нарешті були об"єднані три види боротьби, і чемпіонат країни проходив у форматі чемпіонату світу. Але на світовій першості види боротьби йдуть поетапно, а ми проводили сутички по всіх трьох видах боротьби одночасно.

- Ця ідея виникла тільки в цьому році, чи просто зараз з"явилася можливість її реалізувати?
- Ідея не нова. Ми думали об"єднатися з греко-римлянами ще коли проводили Київський міжнародний турнір. Але на жаль через економічні проблеми зараз немає можливості проводити Київський турнір. Тому головною подією став чемпіонат країни. І звичайно я б хотів висловити подяку людині, завдяки якій все це стало можливим - генеральному директору фармацевтичної фірми «Здоров"я» Олександру Доровському, який у Харкові підтримав нас на всіх рівнях і організаційно і фінансово. Також ми вдячні Харківській області та місту Харків за теплий прийом, за надану допомогу в проведенні такого чудового свята. І президентам Харківської обласної федерації боротьби і Федерації боротьби міста Харкова. Було дуже яскраво і добре. Дуже приємно спостерігати таку увагу до боротьби. Наші змагання відкривав губернатор Харківської області Ігор Райнін - це для нас борців дуже значимо.

- Складно було не помітити відсутність Валерія Андрійцева, хто ще і чому пропустив ЧУ? Адже це один з етапів відбору на Європейські Ігри ...
- Єдині, хто пропустив змагання з поважних причин це Валерій Андрійцев та Ібрагім Алдатов. Після мінського турніру у Андрійцева була травма і головний лікар збірної звільнив його від участі в змаганнях. Алдатов був готовий, але в останній момент теж травмувався. А всі інші боролися. Відносно Андрійцева він практично пройшов відбір на Європейські Ігри. А щодо дворазового чемпіона світу Алдатова, він довгий час не боровся, і йому ще належить пройти кілька турнірів. Тому в цій категорії питання поки відкрите.

- Чемпіонат України дав вам відповіді, хто гідний представляти Україну в Баку?
- Приблизно я вже визначив у кожній вазі по двоє хлопців. Але зараз на зборах в Заросляку всі повинні працювати на повну віддачу. Всі, хто претендує на поїздку в Баку повинні бути до останньої секунди в строю. Склад ми оголосимо за місяць до поїздки. Для мене як для головного тренера, внутрішні перемоги або програші ніколи не були вирішальними при відборі на важливі змагання. Склад буде оголошений в середині травня. Тому, поки цього не сталося, всі повинні бути в строю і прагнути стати кращими.
З понеділка у нас починається підготовка в Заросляку, ми там пробудемо 17 днів. У Карпатах спортсменів очікують колосальні навантаження, ЗФП, ЗФП, кросова підготовка та килим. Практика показує, що не всі це витримують. І деякі спортсмени можуть зійти з дистанції.

- Європейські Ігри проходитимуть вперше, наскільки ці змагання важливі, порівняно з чемпіонатом світу наприклад?
- На моїй пам"яті багато американських, азіатських спортсменів жертвували навіть чемпіонатами світу, заради поїздки на Панамериканські або Азіатські Ігри. Тому незважаючи на те, що Європейські Ігри проходитимуть вперше - особисто для мене вони так само значимі, як і чемпіонат світу. Наша збірна налаштована дуже серйозно і ми розраховуємо на медалі найвищого гідності.

- Руслан Сосланович, оскільки сьогодні ваш день народження Асоціація спортивної боротьби України і вся борцівська спільнота бажають міцного здоров"я вам і вашим близьким і нових перемог на спортивній арені!
- Спасибі. Від себе хотів би побажати всій нашій країні миру і спокою. Зараз це найважливіше!

Источник
Борьба вольная 18:50 | 17 января 2019 100 років Соборності - Юлія Ткач Борьба вольная 16:20 | 11 января 2019 Положення про єдину спортивну кваліфікацію України Борьба вольная 13:20 | 11 января 2019 Календар змагань 2019 Борьба вольная 23:05 | 30 декабря 2018 Борцівська Прем'єр Ліга відзначила кращих Борьба вольная 20:50 | 29 декабря 2018 Вітаємо Ігоря Жданова! Борьба вольная 11:50 | 29 декабря 2018 Результати меморіалу Володимира Стадника Борьба вольная 13:50 | 28 декабря 2018 Вітаємо з прийдешніми святами! Борьба вольная 15:50 | 26 декабря 2018 Рейтингові турніри 2019 року Борьба вольная 21:50 | 25 декабря 2018 ЦЕРЕМОНІЯ НАГОРОДЖЕННЯ: WPL РОЗШИРЮЄ СВОЇ МЕЖІ! Борьба вольная 17:35 | 21 декабря 2018 Меморіал Стадника - онлайн-трансляція