Яскраві враження від яскравого свята

15:10 | 14 апреля 2015
Минулого тижня в Харкові пройшов чемпіонат УкраїниСьогодні озираючись на минулий чемпіонат України, можна з усією об"єктивністю сказати, що це була найяскравіша борцівська подія в країні цього року.

Минулого тижня в Харкові пройшов чемпіонат України
Сьогодні озираючись на минулий чемпіонат України, можна з усією об"єктивністю сказати, що це була найяскравіша борцівська подія в країні цього року. Незважаючи на складну економічну ситуацію Харківська федерація боротьби взяла на себе весь тягар проведення настільки великого заходу і впоралася з цим завданням на відмінно. Звичайно, що без підтримки добрих друзів та спонсорів свято такого розмаху просто не можливе. І на щастя у харківських борців є такий друг - генеральний директор Фармацевтичної компанії «Здоров"я» Олександр Доровський, який не тільки всіляко підтримує великі турніри, а й засновує премії для спортсменів і тренерів. Так, під час чемпіонату премією був відзначений харків"янин, титулований борець і головний тренер молодіжної збірної України Вадим Тасоєв.

Відмінність чемпіонату України 2015 року, не тільки у відмінній організації змагань, а й у тому, що вперше на одних килимах змагалися спортсмени по всіх трьох видах боротьби. Після закінчення змагань головний тренер збірної команди з греко-римської боротьби Артур Дзігасов поділитися з Ukrwrestling.com своїми враженнями:
«Це дійсно знаменна подія для вітчизняної боротьби і чудовий досвід. Кажуть, що перший млинець грудкою. Але я думаю, що у нас якраз все вийшло з першого разу. Вважаю, що чемпіонат вийшов на славу. Спасибі всім організаторам, усім нашим друзям. Сказати, як буде наступного року - складно, все залежить від фінансування. От якщо і далі будуть такі надійні спонсори, як фармацевтична компанія «Здоров"я», якщо знайдуться люди готові допомогти в організації, то думаю це стане доброю традицією.

Мені здається, що об"єднання всіх трьох видів боротьби привернуло більше уваги. На трибунах були, як шанувальники класичної боротьби, так і вільної, кожен відкрив для себе, щось нове. Для нас, класиків трохи незвично, що поруч борються жінки. В Конча-Заспі ми тренуємося всі разом, всі один одного знаємо. Але на змаганнях набагато цікавіше спостерігати, побачити, хто на що здатний.
Також я зустрів тут дуже багато старих друзів, людей яких не бачив по 20-30 років і дуже приємно, що ці люди живі-здорові і як і раніше в спорті.
Порадувала якість боротьби, нові правила опожвавили сутички, стало багато технічних прийомів, гарних кидків - це все прикрасило чемпіонат. Думаю все це помітили. Та й сам накал, свідчить про те, що хлопці налаштовані дуже серйозно. Адже вже почалася підготовка до чемпіонату світу, до Європейських Ігор ... »

Віце-президент Асоціації спортивної боротьби Олег Кравченко також дав дуже високу оцінку чемпіонату: «Відмінні змагання. Було дуже багато глядачів. Всі залишилися задоволені і публіка, і спортсмени, і судді і тренера. У класиків обійшлося без сюрпризів, але було багато цікавих сутичок. Наприклад фінальна зустріч Жана Беленюка. Особисто мені дуже сподобалася перша сутичка Армена Варданяна. У нього, так добре пішло, чисто, впевнено, я думав, що він всіх переламає, але видно він якийсь втомлений був. Та й нове покоління підростає ...
Хотів би подякувати Харківській Федерації за привітний прийом, фармацевтичній компанії «Здоров"я» за підтримку. Провели чемпіонат на вищому рівні!»

Не приховував свого захоплення від чемпіонату і легендарний тренер Євген Олександрович Чертков: «Це було справжнє свято і вважаю, що потрібно і далі проводити чемпіонат відразу за трьома видами боротьби. Така масштабна подія - великий внесок у популяризацію нашого виду спорту.
Хотів би зазначити, що я вперше за багаторічну кар"єру, а тренером я працюю вже 55 років, побачив на чемпіонаті усіх перших осіб області. Це дуже важливо, оскільки свідчить про пріоритетне становище боротьби, про щиру зацікавленість керівництва. Дуже здорово, що харківська облдержадміністрація, міська влада підтримують спорт. Хотілося, б щоб в інших областях теж звернули на це увагу. У наш складний час неймовірно важливо зберегти спорт. Адже тільки так ми можемо врятувати нашу молодь від деградації.

Змагання пройшли на вищому рівні, скрізь дисципліна, порядок ...
Особисто у мене теж свято, сьогодні наші запорізькі борці завоювали п"ять золотих медалей з класичної боротьби, а також зайняли кілька призових місць.
Повинен зауважити, що на цьому чемпіонаті не було випадкових чемпіонів. Ми знаємо клас наших спортсменів. Наприклад, навіть у категорії 66 кг, було зрозуміло, що у фіналі будуть Демьянков і Варданян (обидва із Запоріжжя), хто переможе складно було сказати: перший молодий і сильний фізично, другий з величезним досвідом, але сутичка була цікава. Адже Варданян унікальний спортсмен, він завоював неймовірну кількість медалей для країни, і з нього потрібно брати приклад у плані підготовки - він спортсмен 24 в добу. Хотілося б, щоб молоді хлопці теж так відповідально підходили до підготовки. »

Після такого потужного старту наших спортсменів чекає черговий етап підготовки та Європейські Ігри в Баку, які вже негласно нарекли Малими Олімпійськими Іграми.

Фото: Костянтин Костін та іш.

Источник
Борьба вольная 18:50 | 17 января 2019 100 років Соборності - Юлія Ткач Борьба вольная 16:20 | 11 января 2019 Положення про єдину спортивну кваліфікацію України Борьба вольная 13:20 | 11 января 2019 Календар змагань 2019 Борьба вольная 23:05 | 30 декабря 2018 Борцівська Прем'єр Ліга відзначила кращих Борьба вольная 20:50 | 29 декабря 2018 Вітаємо Ігоря Жданова! Борьба вольная 11:50 | 29 декабря 2018 Результати меморіалу Володимира Стадника Борьба вольная 13:50 | 28 декабря 2018 Вітаємо з прийдешніми святами! Борьба вольная 15:50 | 26 декабря 2018 Рейтингові турніри 2019 року Борьба вольная 21:50 | 25 декабря 2018 ЦЕРЕМОНІЯ НАГОРОДЖЕННЯ: WPL РОЗШИРЮЄ СВОЇ МЕЖІ! Борьба вольная 17:35 | 21 декабря 2018 Меморіал Стадника - онлайн-трансляція