В Хальмстаді стартував командний чемпіонат світу з настільного тенісу

11:27 | 02 мая 2018
Збірна команда України у повному складі (5 чоловіків - Коу Лей, Євген Прищепа,Віктор Єфімов, ярослав Жмуденко, Денис Калачневський  і 5 жінок - Маргарита Песоцька, Ганна Гапонова, Тетяна Біленко, Соломія Братейко, Вероніка Гуд) виступає на Чемпіонаті світу у шведському Хальмстаді.

Збірна команда України у повному складі (5 чоловіків - Коу Лей, Євген Прищепа,Віктор Єфімов, ярослав Жмуденко, Денис Калачневський  і 5 жінок - Маргарита Песоцька, Ганна Гапонова, Тетяна Біленко, Соломія Братейко, Вероніка Гуд) виступає на Чемпіонаті світу у шведському Хальмстаді. Жінки грають у вищому дивізіоні, чоловікам необхідно грати у другому дивізіоні і побоотися, щоб знову попасти у вищій дивізіон.

 З двох поразок і однієї перемоги стартувала жіноча збірна України по настільному тенісу на командному чемпіонаті світу в Швеції. Наша чоловіча команда доки йде без поразок,  має у своєму активі три перемоги,  2 травня проведе завершальні два поєдинки групового турніру в Другому дивізіоні. Для повернення в Чемпіонський дивізіон хлопцям треба опинитися в числі перших двох команд Другого дивізіону.

Для виходу з групи жіночої збірної України треба зайняти в ній місце не нижче 3-го, а після поразок від Японії і Австрії права на помилку у підопічних Маргарити Песоцкої вже немає.

На перший поєдинок проти японок український тренер виставила Ганну Гапонову і молодих дівчаток - Вероніку Гуд і Соломию Братейко. Втім, усі розуміли, що в якому б складі Україна не грала матч, шансів на перемогу проти однієї з кращих команд світу у неї і так не було. Матч був недовгим, і жодного сета українкам у японок узяти так і не вдалося. Потім була перемога над американками, яких, правда, такими назвати можна тільки формально, оскільки усі члени цієї команди народилися в Китаї. У кожному з поєдинків українки були сильніші і заслужено перемогли - 3: 0. Перемоги взяли Маргарита Песоцкая, Ганна Гапонова і Тетяна Биленко.

Наші дівчата у вирішальному матчі групового турніру на чемпіонаті світу в Хальмстаде отримала перемогу над командою Угорщини. Це дозволило жіночої збірної вийти з групи, пробившись в число кращих 12 команд світу! Початок матчу Україна - Угорщина, який вирішував, яка з цих двох команд займе 3-е місце в підгрупі В, услід за збірними Японії і Австрії, склалося якнайкраще для нашої команди. Маргарита Песоцкая обіграла Дору Мадарас, а Ганна Гапонова несподівано здолала лідера команди-суперниці Жоржині Поту. Проте Тетяна Биленко не змогла поставити переможну точку в матчі, поступившись в чотирьох партіях Сандре Пергель. Після поразки Песоцкой від Поти рахунок порівнявся 2: 2, і доля матчу залежала від протистояння Гапоновой і Мадарас. Ганна зуміла чітко відіграти в захисті і відсвяткувати свою другу перемогу в такому важливому поєдинку.

Чоловіча збірна України грає в Другому дивізіоні, і у неї мета - повернутися в еліту. Спершу підопічним Володимира Геворгизова непогано було б виграти свою групу. І доки все йде за планом. Спочатку українці обіграли команду Нідерландів - 3: 1, а потім була отримана перемога над дуже сильною збірною Данії. Два очки в скарбничку української команди приніс Коу Лей, ще одно - Ярослав Жмуденко, топ-20 світового рейтингу ITTF Джонатана Грота, що обіграв гравця. І лише Євгеній Прищепа програв свій матч. Підсумок усього поєдинку - 3: 1 на користь збірної України. Таким чином, як і два роки тому, дівчата опинилися в першій світовий 12-ке, і тепер у них є шанс пробитися в чвертьфінал. Проте наступний суперник буде дуже сильним - збірна Сінгапуру.

Вітаємо наших дівчат і бажаємо їм подальших перемог!

 

 

 

Источник
Настольный теннис 10:56 | 19 июля 2018 Юношеский чемпионат Европы 2018 Настольный теннис 14:41 | 17 июля 2018 Першість Європи (юніори, юніорки, юнаки, дівчата) Настольный теннис 16:12 | 13 июля 2018 Вітаємо тренера чоловічої збірної команди України Геворгізова Володимира Юрійовича ! Настольный теннис 15:56 | 13 июля 2018 Вітаємо тренера чоловічої збірної команди України ГЕВОРГІЗОВА ВОЛОДИМИРА ЮРІЙОВИЧА! Настольный теннис 09:56 | 12 июля 2018 До відома команд клубного чемпіонату України. Настольный теннис 10:26 | 10 июля 2018 Приглашение на международный спортивный турнир Настольный теннис 14:11 | 06 июля 2018 Пішов з життя суддя національної категорії КОЛОМАЦЬКИЙ Сергій Євгенович... Настольный теннис 11:11 | 03 июля 2018 Информация по обсчету рейтинга Настольный теннис 14:56 | 27 июня 2018 До уваги команд Клубного чемпіонату України Настольный теннис 10:26 | 27 июня 2018 До уваги команд Клубного чемпіонату України!